AROBS Transilvania Software beneficiază servicii de Market Maker al Emitentului din partea BRK Financial Group

AROBS Transilvania Software beneficiază servicii de Market Maker al Emitentului din partea BRK Financial Group

Detalii

CategoriiEconomie
TaguriRomania
Ultima actualizareMiercuri 19 ianuarie 2022
Vizualizari243

Voteaza & Distribuie

Descriere

AROBS Transilvania Software este o companie de IT cu capital integral românesc a cărui domeniu de activitate constă în furnizarea de servicii și soluții de software development care se bazează pe tehnologii de ultimă generație. Aceasta beneficiază, după aproximativ o lună de la listarea la Bursă de Valori București, din data 18 ianuarie de servicii de servicii de market-maker din partea BRK Financial Group. Acțiunile AROBS au început să fie tranzacționate pe piața AeRo a Bursei de Valori București din 6 decembrie 2021, iar în prezent au atins pragul de 1,1 miliard de lei, înregistrând astfel o creștere de 28%.

Încrederea de care au dat dovadă investitorii și acționarii, a avut un impact pozitiv pentru compania AROBS, acesta fiind una din motivațiile întregii echipe AROBS în ceea ce privește valorificarea oportunităților pieței de capital. Acest aspect a contribuit la îmbunătățirea performanței angajaților și implicit la livrarea unor servicii mai bune.

Debutul pe care l-a avut compania prin depășirea pragului de un miliard de lei într-o lună de la lansarea la Bursa de Valori București, a fost o surpriză plăcută pentru AROBS în ceea ce privește capitalizarea companiei. Parteneriatul pe care compania l-a încheiat cu BRK Financial Group pentru implementarea programului de Market-Making va influența creșterea lichidității AROBS pe piața AeRo. Astfel, serviciile de Market Making reprezintă o etapă importantă pentru planurile de viitor ale companiei ce vizează migrarea AROBS pe Piața Principală până la începutul anului viitor

Conform informațiilor furnizate de BRK Financial Group, AROBS este al 15-lea instrument financiar pentru care echipa BRK oferă servicii de Market Maker. Astfel, numărul total de instrumente financiare listate pe piețele Bursei care beneficiază de servicii de Market Maker al Emitentului va ajunge la 20, dintre care 19 acțiuni și o emisiune de obligațiuni.
Market Maker-ul Emitentului este participantul la sistemul de tranzacționare al BVB care și-a însușit rolul de a susține lichiditatea unui instrument financiar, precum este AROBS, una din companiile de IT care oferă servicii de software development cu o expertiză vastă în domeniu.