Amenajarea grădinii - tendinţe

Detalii

CategoriiCasa/gradina
TaguriAmenajari gradini
Ultima actualizareMarti 15 iunie 2021
Vizualizari507

Voteaza & Distribuie

Descriere

Amenajarea grădinii este o sarcină extrem de importantă de care depinde starea de confort personală. Grădină poate fi oază de linişte şi de verdeață sau zonă vibrantă bogată în culoare şi parfum. Totodată grădina poate fi transformată în zona de întâlnire, în care invitații de pot bucura de conversaţii relaxante. După cum vezi, grădina nu este doar un loc în care plantezi flori şi plante aromatice, ci un spațiu pe care trebuie să îl valorifici la capacitate maximă. În rândurile următoare ne-am propus să descoperim cum se poate amenaja o grădină impecabilă.

Selectează cu atenție plantele

Fără doar şi poate când vorbim despre gradină vorbim despre plante. Alege să dai farmec grădinii tale plantând flori şi arbuşti decorativi cu personalitate, plante care își păstrează prospeţimea pe tot parcursul sezonului cald sau flori parfumate care îmbine cu miresme deosebite. Alege trandafiri dacă-ţi doreşti o grădină cu parfum şi culoare. Te poți orienta către variantele căţărătoare. Nu ezita să integrezi crăiţe, muscate, crizanteme. Aceste plante înnobilează cu nuanțele dinamice toată grădina. Arbuştii decorativi cu frunze roşii sau flori galbene sunt alte variante ce merită atenția ta. Arbuştii vin cu avantajul că sunt uşor de întreținut şi nu consumă timp cu tăierile anuale și udările periodice.

Bazează-te pe decoraţiuni

Când vorbim de casă şi grădină decoraţiunile sunt elementele care aduc personalitate. Nu ezista să îţi pui amprentă asupra spațiului creat. Fie că alegi să completezi grădina cu vase mari de timp amfore, cu butoaie din lemn pictate sau cu statuete şi lămpi de grădină, ai grijă să alegi obiecte reprezentative. Dacă ai ales că amenajezi o grădină de flori impecabilă aceste elemente sunt definitorii. Poți completa un ambient expresiv cu elemente ornamentale din piatră sau jardiniere genial selectate.

Nu uita de zona de relaxare! Integrează leagăne, balansoare, hamace

Grădină nu este doar o zonă pentru plante şi flori, o poți transforma în oaza ta personală de liniște. Alege să integrezi balansoare, hamace sau leagăne atârnate şi cuiburi, astfel de corpuri fac minuni într-un spaţiu bine organizat. După cum se observa acordând atenție unor detalii simple grădină poate deveni vedeta sezonului. Nu trebuie să investeşti sume impresionante pentru a beneficia de confortul mult dorit.