Amenajarea curții: Elemente ce îmbină siguranța întregii familii cu designul modern

Amenajarea curții: Elemente ce îmbină siguranța întregii familii cu designul modern

Detalii

CategoriiCasa/gradina
TaguriAmenajari exterioare, pergole, porti metalice
Ultima actualizareVineri 7 august 2020
Vizualizari225

Voteaza & Distribuie

Descriere

Indiferent de dimensiunea pe care o are, spațiul din jurul casei reprezintă pentru mulți un adevărat colț de rai. Orice curte poate fi transformată într-o oază de liniște, unde fiecare membru al familiei să se destindă și să uite, cel puțin pentru câteva ore, de grijile, sarcinile și responsabilitățile zilnice. Nu există persoană care să nu-și dorească o curte sau o grădină frumoasă, cu un design modern. Însă, pe lângă aspect estetic și relaxare, zona din imediata apropiere a locuinței trebuie să ofere și siguranță maximă întregii familii.

Iată ce elemente poți integra în amenajarea curții tale pentru te bucura de un decor deosebit și, în același timp, de confort, intimitate și siguranță:

Porțile metalice

Primul și cel mai important lucru de care trebuie să ții cont în amenajarea curții este montarea unor porți solide. Variantele metalice, cum sunt porțile din fier forjat, reprezintă o soluție optimă atât pentru un design modern, cât și pentru o siguranță sporită. Aceste elemente oferă stil și rafinament casei și, implicit, curțiii tale, impun un respect aparte și se îmbină armonios cu toate celelalte obiecte din exterior. Mai mult, ai posibilitatea de a instala și automatizări de porți batante de la Ultramaster.ro pentru a beneficia de închidere și deschidere automată, lucru extrem de util mai ales dacă obișnuiești să parchezi mașina în curte. Motoarele pentru acționarea porților pot fi amplasate pe acestea, dar și îngropate sub poartă, ca să ai automatizări discrete. Pe lângă confort, un astfel de sistem aduce o siguranță sporită, deoarece porțile nu pot fi deschise decât cu o telecomandă sau, dacă vrei să crești nivelul de securitate al casei, poți lega de porțile automate și un sistem de alarmă care să se declanșeze în cazul în care cineva încearcă să pătrundă prin efracție.

Sistemul de iluminat


Aleile contribuie la estetica curții tale, la fel și plantele, arbuștii, florile sau piesele de mobilier exterior. Însă, pentru a pune în valoare un decor deosebit, ai nevoie și de un sistem de iluminat care să ofere priveliști spectaculoase la lăsarea întunericului. Chiar dacă spațiul din jurul casei se bucură de suficientă lumină naturală, cu siguranță serile petrecute în familie sau alături de prieteni se vor prelungi până târziu în noapte și ai nevoie și de-o sursă de lumină.

Pe lângă rolul său funcțional și cel estetic, sistemul de iluminat din curte este și deosebit de practic. Acesta poate intimida infractorii și alte persoane rău intenționate. Ai posibilitatea de-a instala în grădină lămpi solare, care să lumineze întreaga noapte, dar și proiectoare, lampadare sau stâlpi de iluminat exterior. Poți opta și pentru varianta becurilor cu senzori, care să se aprindă atunci când detectează mișcare și să-ți păstreze curtea în siguranță noaptea și atunci când nu este nimeni acasă.

Pergola retractabilă


Cu siguranță, amenajarea unei curți nu poate fi completă fără o pergolă deosebită care să aducă mai mult stil și rafinament întregului peisaj. O terasă este perfectă pentru a sta la umbră în zilele toride de vară, dar și pentru a petrece timp prețios cu cei dragi afară, chiar și în sezonul rece. Pentru asta, soluția ideală o reprezintă o pergolă cu acoperiș retractabil și închideri din sticlă glisantă. Produsul poate fi utilizat indiferent de anotimp, oferă un design special curții tale și, în plus, un nivel ridicat de siguranță și intimitate. Practic, ai posibilitatea de a amenaja o încăpere foarte bine mobilată și utilată în interiorul pergolei, iar toate elementele să fie complet protejate de factorii de mediu sau de persoanele rău intenționate.

Dacă te afli printre norocoșii care stau la casă și au la dispoziție un spațiu în exterior, încearcă să-ți amenajezi curtea astfel încât să te poți bucura în permanență de frumusețea ei. Totuși, nu uita că pe lângă un decor deosebit ai nevoie de siguranță și intimitate, așa că ia toate măsurile necesare pentru a beneficia constant de un confort sporit.

Sursa foto: image.freepik.com/free-photo/happy-family-enjoying-picnic-park_23-2148207922.jpg