Afla de ce tigla metalica este cea mai buna alegere pentru acoperisul caselor

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguritigla metalica
Ultima actualizareLuni 8 octombrie 2018
Vizualizari1388

Voteaza & Distribuie

Descriere

Daca vrei sa construiesti o casa si esti indecis in ceea ce priveste materialul pe care-l vei folosi la realizarea acoperisului, aceasta alegere poate fi dificila, datorita dezvoltarii constructiilor in Romania si diversificarii materialelor folosite pentru acoperisuri. Din fericire, pe piata de profil din Romania poti gasi tipuri de tigla metalica ieftina, de cea mai buna calitate.

Din ce este realizata tigla metalica

In majoritatea tipurilor de tigla metalica se foloseste otel DX51D, acoperit de un strat de zinc la cald de 275g/mp, cu scopul de a proteja materialul de factorii corozivi, urmat de un strat de vopsea poliester lucios sau mat, cu o grosime cuprinsa intre 20 si 40 microni, care acopera tigla metalica ieftina si nu permite prafului sa strice aspectul acoperisului.

Pe interior, tigla metalica este data cu un strat de lac protector de ordinul micronilor.
Tigla metalica este cea mai versatila varianta de tigla pentru acoperisul tau. Este bine de stiut faptul ca tigla metalica este mult mai accesabila ca pret fata de ceramica si beton, dar si mult mai rezistenta in timp.

Grosimea totala a tiglei metalice este influentata de conditiile de mediu la care materialul trebuie sa faca fata, cel mai des folositaa are grosimea cuprinsa intre 0,47mm si 0,5mm. In cazul locuintelor cu acoperis realizat din tigla metalica se intalneste des condensul. Condensarea se produce din timpul serii, atunci cand temperatura exterioara scade rapid, iar cantitatea de umezeala maxima depinde de temperatura aerului.

La montarea tiglei metalice se recomanda folosirea unor folii textile anticondens, lipite pe spatele tiglei. Aceste folii evita producerea excesiva a condensului pe tigla, dar si realizeaza o atenuare considerabila a zgomotelor. Astfel, acoperisul are parte de protectie impotriva condensului, plus rezistenta, izolare fonica si rezistenta la bacterii.

Acoperisurile din tigla metalica au o durata de viata de peste 60 de ani, iar rezistenta sa este testata in conditiile unei clime aspre, acestea aratand ca noi pe toata durata lor de viata. Tigla metalica nu crapa si nu se sparge.

Materiale utilizate pentru tigla

  • Ceramica - se gaseste intr-o multime de modele si culori. Tigla de ceramica este des intalnita pe acoperisurile caselor din Romania, rezista in timp si are un design aparte.
  • Beton - este o varianta accesibila, o tigla din beton este mai ieftina decat una din ceramica.
  • Metal - cel mai versatil material atunci cand vine vorba de forma si culori. Poti opta intre sase culori si o multime de forme, este mult mai accesibila ca pret, iar rezistenta in timp este de zeci de ani.

In cazul locuintelor vechi, trebuie ales un material mai usor. Tigla metalica este cea mai ieftina, dar si cea mai usoara. Acoperisurile din tigla sunt prima alegere a romanilor cand vine vorba de locuintele personale. Sunt atat de populare pentru ca au un grad de versatilitate foarte mare. Astfel, sunt disponibile in mai multe culori, pot fi montate pe aproape orice fel de acoperis si au un pret bun.
Tigla metalica ieftina este usor de instalat si rezista foarte bine in timp, tocmai de aceea este cea mai buna alegere pentru casa ta.

Descopera o oferta imbatabila

Afla toate detaliile necesare pentru a face cea mai buna alegere pentru acoperisul casei tale! Acceseaza acoperisuri.info si consulta magazinul online. Aici gasesti cele mai utile informatii si cele mai bune oferte de tigla metalica ieftina pentru siguranta si confortul casei tale.

Specialistii de aici analizeaza proiectul fiecarui client si dezvolta oferte personalizate, pentru invelitoare cu cel mai bun randament. Acoperisuri.info are misiunea de oferi aici cele mai durabile, robuste si aspectoase acoperisuri.