8 sfaturi pentru un păr strălucitor

Detalii

CategoriiDivertisment
Taguripar
Ultima actualizareLuni 15 iunie 2020
Vizualizari507

Voteaza & Distribuie

Descriere

Orice femeie își dorește un păr frumos și strălucitor. Unele sunt mai norocoase, fiindcă mama natură le-a înzestrat cu o podoabă capilară bogată. Altele, însă, caută să găsească tunsoarea și culoarea potrivite fizionomiei lor multă vreme. Indiferent de categoria din care faci parte, trebuie să știi că strălucirea părului poate fi obținută și menținută prin felul în care ai grijă de el și de sănătatea ta. Frumusețea se vede la exterior, dar vine din interior. De aceea, adoptă un stil de viață sănătos, cu o alimentație echilibrată și bogată în vitamine, ca mai apoi să te ocupi în întregime de grija lui.

Cum obții un păr strălucitor? Iată câteva sfaturi de care să ții cont dacă vrei ca podoaba ta capilară să întoarcă toate privirile:

Spală-l corect

Spălarea corectă este esențială și se face în funcție de tipul de păr pe care îl ai. Nu abuza și nu-l spăla zilnic, lasă, cel puțin, o zi de pauză. Dacă părul tău are tendințe de îngrășare, atunci spală-l și mai rar, căci, altfel, excesul de sebum va fi tot mai vizibil. Folosește apă călduță, niciodată fierbinte, iar, apoi, învelește-l într-un prosop absorbant și tamponează ușor.

Folosește produse potrivite tipului tău de păr

Gama largă de produse existente pe piață te poate deruta. Trebuie să știi ce tip de păr ai pentru a ști ce să folosești. Un păr uscat se îngrijește diferit față de unul cu tendințe de îngrășare. Găsești ușor șampoane la cele mai bune prețuri, însă, dacă apelezi la un șampon hidratant, de exemplu, și ai părul gras, e bine să-l folosești doar pe lungime. Rădăcina, în schimb, va fi spălată cu un produs special pentru îndepărtarea sebumului.

Evită coafarea excesivă


Primul pas după spălare va fi uscarea cu föhnul. Folosește, pe cât posibil, aer rece sau combină cu aerul cald. Nu exagera cu placa, peria sau ondulatorul, pentru că vor duce la formarea unui aspect tern al părului tău. În timp, acesta se va degrada și își va pierde strălucirea. Aranjează-l cât mai natural.

Folosește casca la duș


Dușurile zilnice pot duce la umezirea părului și astfel își va pierde din strălucire. Este recomandat să utilizezi o cască pentru a-l proteja de abur. În plus, dacă folosești un gel de duș pentru piele sensibilă, este recomandat să speli cu atenție gâtul, perciunii și linia frunții ca să îndepărtezi bacteriile și să împiedici scalpul să se murdărească mai repede.

Apelează, periodic, la măști din ingrediente naturale

Dacă timpul îți permite, prepară măști de păr din uleiuri naturale, precum uleiul de ricin, de măsline sau de cânepă. Amestecă-l cu miere sau avocado, în funcție de tipul tău de păr. Aceste mixturi hrănesc firul de păr și-i oferă vitalitate și strălucire.

Tunde vârfurile la intervale regulate

Indiferent de lungimea lui, părul se tocește la vârfuri, așa că tunde-l, periodic, măcar doi centimetri. Așa, va arăta îngrijit, iar tunsoarea va avea, mereu, o formă ok. Evită să-l ții strâns, timp îndelungat Dacă stai în casă cu părul strâns, nu e nimic în neregulă. Problema apare atunci când, în loc de un clește lejer, folosești un elastic mult prea strâns. În acest caz, firele vor ceda și se vor rupe, iar scalpul va avea de suferit.

Adoptă o alimentație sănătoasă

Nu uita că frumusețea pielii și a părului vin din interior. Adoptă o alimentație echilibrată și evită mâncărurile grase sau băuturile acidulate. Sportul ajută nu doar la menținerea unui tonus bun, ci și la aspectul părului și al pielii.

Indiferent de tipul de păr, de tunsoarea sau de culoare, eleganța și rafinamentul unei femei sunt date și de podoaba ei capilară. Strălucirea părului și aspectul lui îngrijit te vor face să te simți bine în pielea ta, indiferent de haine sau de accesorii. Așadar, acordă-i o atenție sporită!

Sursa foto: pixabay.com/ro/photos/femeie-parul-lung-oameni-feminin-2593366/