5 tipuri de frizuri pentru părul fragil și rar

Detalii

CategoriiDivertisment
Taguripar
Ultima actualizareLuni 26 octombrie 2020
Vizualizari3348

Voteaza & Distribuie

Descriere

Puțini bărbați știu că primul semn al pierderii podoabei capilare îl reprezintă rărirea părului. Treptat, părul devine mai rar în zona tâmplelor, în zona frunții și apoi în creștet, iar firul de păr este mai fragil, mai subțire și mai greu de aranjat. Căderea părului este un fenomen fiziologic, care duce la diminuarea numărului de fire de păr pe centimetru pătrat. Astfel, apar zone vizibile tot mai întinse la nivelul scalpului, unde părul “s-a rărit”. Pierderea densității părului poate fi o consecință a unei căderi constante, prelungite și abundente a părului, fie o consecință a diminuării numărului de foliculi piloși, chiar dacă nu se observă, firul de păr se deteriorează.

Dacă observi aceste semne ar fi bine să cauți din timp soluții dermato-cosmetice pentru căderea și rărirea părului. Din fericire, există tratamente eficace, care pot ajuta la împiedicarea acestui proces de pierdere a părului, dar și frizuri speciale, care dau volum părului, astfel încât nimeni nu-și va da seama de problema cu care ai început să te confrunți. Iată câteva idei de tunsori recomandate bărbaților care au părul fragil și rar.

1. Părul „ciufulit”

Aceasta este cea mai bună frizură, însă nu este așa de simplă pe cum pare. Nu înseamnă că te ridici din pat și gata, ai frizura potrivită. Stilul este doar aparent neglijent. Părul este tuns foarte scurt pe laterale și la spate și cu mult volum [1], ciufulit neglijent în creștet și pieptănat spre frunte. În acest fel poate fi mascată o frunte care devine prea lată, din cauza căderii părului. Totodată, lungimea medie a părului și stilul neglijent conferă volum tunsorii, care este și ușor de întreținut.

2. Părul pieptănat pe spate

Pentru un stil modern, simplu și fresh, părul poate fi tuns foarte scurt la spate și pe margini și lăsat doar puțin mai lung în creștet. Trebuie să fie însă pieptănat pe spate, pentru a scoate frumos în evidență fruntea. Pentru a conferi volum tunsorii poți folosi un produs special, ceară sau gel. Această frizură are un aspect foarte îngrijit și este ideală pentru bărbații mai sunt mai conservatori. Impresia de volum este conferită și de faptul că părul de pe laterale este tuns foarte scurt - „periuță”.

3. Tunsoarea Cezar

Tunsoarea Cezar este una dintre frizurile clasice pentru bărbați, care nu se demodează niciodată. Părul este scurt, tuns relativ egal, inclusiv pe margini și pieptănat pe frunte, dar fără breton. Frizura este inspirată de tunsoarea pe care o purta împăratul roman Iulius Cezar, conform statuilor care îl înfățișează. Stilul este ideal pentru bărbații cu păr ondulat, iar pentru un plus de volum partea din spate și lateralele pot fi tunse mai scurt, existând astfel mai multe variante ale acestei frizuri, în funcție de preferințe și de tipul de păr.

4. Bretonul scurt

O altă soluție foarte practică pentru a masca un început de chelie și pentru a conferi părului volum este o tunsoare cu breton scurt. Părul trebuie tuns foarte scurt[2] pe laterale și pe spate și lăsat ceva mai lung în creștet. Aranjează frumos bretonul cu ajutorul unui gel de păr sau doar cu apă, astfel încât să aibă un aspect cât mai dezordonat, neglijent. Acest truc la lăsa impresia de volum. Dacă nu vrei un breton prea scurt, poți alege în schimb șuvițe ceva mai lungi, care să fie pieptănate pe frunte, pentru a masca fruntea care devine prea lată din cauza căderii părului. Șuvițele pot fi aranjate cu gel de păr sau cu spumă.

5. Părul foarte scurt

Cu siguranță o soluție foarte la îndemână este frizură foarte scurtă, stil „periuță”. În acest fel, zonele cu început de chelie vor fi perfect ascunse, iar firele de păr vor părea mai groase, mai viguroase. Nu vei pierde timpul cu aranjarea părului, nu ai nevoie de produse speciale de styling, tot ce trebuie să faci este să ai grijă să te tunzi în fiecare lună, pentru un aspect cât mai îngrijit. Acest stil este ideal și pentru bărbații care au o meserie unde tunsorile mai nonconformiste, mai îndrăznețe, nu sunt acceptate.

Dacă și tu ai probleme cu pierderea părului, te poți inspira din aceste frizuri moderne și practice, pentru a masca primele semne ale căderii părului. Alege stilul care îți place mai mult și care se potrivește cel mai bine cu părul tău.

Referințe:
1. DMarge, LAST UPDATED Friday 7th February, 2020 - THINNING HAIR ISN’T THE END OF THE WORLD; HERE ARE THE COOLEST HAIRSTYLES TO HIDE IT, available at dmarge.com
2. IAN CHANDLER, DEC 27, 2019 - 20 Hairstyles for Men With Thin Hair (Add More Volume), available at haircutinspiration.com

Surse foto: pexels.com