6 activităţi gratis și distractive pentru acasă

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriJocuri, poker, rummy
Ultima actualizareDuminica 23 februarie 2020
Vizualizari254

Voteaza & Distribuie

Descriere

Ritmul alert în care se desfăşoară viaţa cotidiană ne privează de cele mai multe ori de multe activități distractive. Unul dintre acestea este chiar timpul petrecut cu familia sau prietenii. Din nefericire însă, acesta a devenit din ce în ce mai scurt şi mai preţios.

După o zi solicitantă petrecută la job, căldura căminului devine singurul refugiu în care se poate uita stresul acumulat peste zi. Şi ce poate să fie mai frumos decât să petreci timp de calitate împreună cu familia sau prietenii apropiaţi?

Cum să ne distrăm gratis alături de cei dragi acasă?

În afară de a sta în faţa televizorului, a bea o cafea şi de a discuta cu cei dragi, sunt câteva activităţi distractive care aduce familia şi prietenii laolaltă. Faptul că acestea sunt şi gratuite, nu poate decât să le facă extrem de apreciate şi îndrăgite.

Există o multitudine de jocuri care se pot juca din confortul căminului, şi în rândurile de mai jos vom detalia câteva dintre acestea, de natură să consolideze prietenii şi să întărească legăturile de familie. Din aceste jocuri se evidenţiază cele care se joacă cu ajutorul zarurilor, cele care folosesc cărţi de joc, dar şi cele care se pot întâlni şi în varianta online sub denumirea de jocuri ca la aparate.

Jocuri cu zaruri

Poate cel mai întâlnit joc în care zarurile fac legea este cel de table. Se joacă peste tot, în parcuri, în faţa blocului, în confortul căminului, dar şi în turnee care atrag din ce în ce mai mulţi participanţi. Jocul este unul simplu, uşor de înţeles şi de practicat, care presupune existenţa unei table de joc pe care se dispun piese, care poartă denumirea generică de puluri. Jocul se practică în doi şi presupune aducerea pulurilor proprii în casă şi ulterior scoaterea acestora de aici. Primul jucător care realizează acest lucru este declarat câştigător. În tot acest demers, fiecare jucător va arunca cu două zaruri pe tabla de joc şi va muta piesele proprii în funcţie de numerele arătate de acestea. Jocul se pretează la doi jucători, însă în familie se pot organiza turnee, jucătorul câştigător rămânând la masa de joc în timp ce un alt membru al familiei ia locul celui care a pierdut.

Monopoly

Un alt joc îndrăgit, unde zarurile sunt cele care dictează desfăşurarea acestuia, este Monopoly. Cu origine americană, jocul presupune existenţa unei table de joc, a doua zaruri, a 60 de cărţi speciale de joc precum şi a banilor pe care fiecare jucător îi primeşte la începutul jocului. Monopoly se poate juca de toată familia, scopul declarat fiind acela de a stabili cel mai bogat jucător la încheierea acestuia. Statutul de câştigător se obţine de către jucătorul care a cumpărat, închiriat şi vândut cele mai multe proprietăţi imobiliare. Va fi ajutat în această acţiune de noroc, zarurile fiind cele care determină mutările de pe tabla de joc. Jocul promovează stilul de viaţă american şi cel capitalist implicit, însă contribuie din plin atât la întărirea legăturilor familiale cât şi la dezvoltarea spiritului de antreprenor atât de promovat de către societatea americană.

Jocuri ca la aparate


Gama de jocuri ca la aparate face parte din oferta site-urilor de gambling online. Ele sunt ofertate de casinourile online în varianta de joc pe bani cât şi în cea demo. Este o variantă excelentă pentru a-ţi petrece timpul de acasă împreună cu familia jucând jocurile favorite. Este nevoie doar de o conexiune bună de internet şi un dispozitiv precum laptopul, tableta, calculatorul sau telefonul mobil. Puteți face concursuri între voi pentru a vedea cine are mai mult noroc. Puteți chiar joca pe bani reali fără să investiți niciun ban, profitând doar de bonusurile de bun venit oferite de majoritatea cazinourilor.

Jocuri cu cărţi

Poker


Deşi reprezentativ pentru jocurile pe bani reali, poker-ul este jocul de cărţi mereu la modă şi versatil. Se poate juca chiar şi în doi, însă numărul optim este de 4 persoane, ceea ce îl face ideal pentru o seară reuşită petrecută împreună cu prietenii. Pentru a-l face mai interesant, se poate juca pe bani reali, împărţindu-se fiecărui jucător jetoane cu valori diversificate. Pachetul de cărţi este unul obişnuit, aşa că investiţia este modică. Jocul presupune împărţirea a 5 cărţi fiecărui jucător, care poate cere după vizualizarea acestora schimbul a maxim 3. Frumuseţea jocului constă în combinaţiile care se pot realiza. Se pot obţine astfel combinaţii precum: o pereche, două perechi, full house, careu sau 4 de acelaşi fel sau chinta roiala.

Remi sau rummy

Remi este jocul de cărţi poate cel mai popular în rândul familiilor din ţara noastră. Deşi iniţial a debutat ca un joc de cărţi, trecerea la modalitatea de joc pe o tablă este cea mai îndrăgită şi jucată. Acesta poate aduce la masa de joc atât persoane adulte cât şi copii. Numărul maxim de jucători este 4, fiecare dintre aceştia primind o tablă pe care va dispune cărţile de joc, înlocuite de pietrele de joc. Fiecare jucător va primi 14 pietre, cu excepţia primului care va avea 15 şi care va începe practic jocul prin decartarea unei cărţi. Jocul urmăreşte obţinerea de combinaţii catalogate în terţe, minim 3 pietre de acelaşi fel şi suite, formate din combinaţii de minim 3 pietre în ordine crescătoare. Jucătorul desemnat câştigător este acela care obţine aceste combinaţii şi care închide jocul prin aruncarea pe masa de joc a pietrei de închidere.

Canasta


Canasta este o variaţie extrem de populară a jocului de remi. Presupune existenţa aceloraşi 4 table de joc pe care se dispun pietrele primite. Deşi se poate juca şi în 2, formula optimă este cea de 4, întrucât se formează două echipe din 2 jucători. Se constituie ca şi la remi 15 grămezi de pietre, din care două se împart fiecărui jucător.

Scopul jocului este de a etala pietrele de pe tablă pe masa de joc şi a realiza 10000 de puncte, un rol determinant în acest joc avându-l canasta. Aceasta combinaţie este realizată din 7 piese de acelaşi rang şi poate fi de 4 feluri: neagră, roşie sau naturală, de jokeri şi canasta de treiuri, fiind totodată şi cea mai bine plătită, valorând peste 5000 de puncte.

Distrează-te și tu jucând-te cu familia sau prietenii ce joc vi se potrivește mai bine


Toate aceste jocuri distractive sunt menite să aducă oamenii mai aproape. În mediul intim de acasă, jocul este modalitatea optimă prin care poţi întări o relaţie de amiciţie sau poţi consolida legăturile de familie. Nu rămâne decât să alegi jocurile care se potrivesc cel mai bine şi să te bucuri de cât mai multe clipe frumoase petrecute alături de cei dragi!