8 activități potrivite în serile toride de vară

Detalii

CategoriiDivertisment
Taguriinot, poker, Romania, Spa, sport
Ultima actualizareMiercuri 30 iunie 2021
Vizualizari1285

Voteaza & Distribuie

Descriere

Canicula a cuprins România și mulți oameni sunt în căutarea unor activități potrivite în serile toride de vară. Dacă ești în pană de idei, iată câteva menite să te ajute.

Recomandările sunt următoarele:

1. Fă o plimbare în parc - De cele mai multe ori, în parcuri se află numeroși copaci, astfel că temperatura va fi mai scăzută cu câteva grade decât în alte zone ale orașului. Vei avea astfel un confort termic mai bun. Iar o plimbare în parc îți va face bine și mental. E dovedit științific că atunci când vezi mult verde în jurul tău ai o stare mai bună. În plus, unele studii au arătat că o plimbare în parc ajută și pentru combaterea insomniilor. De asemenea, au existat și studii care au demonstratt că o plimbare de doar 30 de minute în parc poate avea un efect mai puternic decât antidepresivele. La toate acestea se adaugă, desigur, și efectul pozitiv asupra sănătății prin numărul de pași efectuați.

2. Mergi la înot - Fie că mergi la o piscină exterioară sau una interioară, această activitate este recomandată în serile toride de vară. Nu doar că vei avea ocazia să te răcorești, dar înotul are beneficii și asupra sănătății. Oamenii de știință au demonstrat că înotul crește ritmul cardiac și întărește sistemul cardiovascular, tonifică musculatura, crește forța musculară și rezistența. Așadar, făcând acest lucru pe termen lung vei avea o condiție fizică excelentă și un corp de invidiat. În același timp, vei reuși să te răcorești.

3. Distrează-te la poker - Pokerul este unul dintre cele mai distractive jocuri din lume și ajută foarte mult la socializare. Poți să joci poker online sau te poți întâlni cu prietenii pentru o seară în care fiecare își va dori să arate că este mai bun. Acest joc de cărți este preferat de oameni din toate categoriile sociale, având reguli simple. Popularitatea pokerului este atât de mare încât se crede că peste 100 de milioane de oameni se joacă într-un singur an. Iar în această statistică nu sunt luate în calcul și partidele amicale dintre prieteni. Acest joc are beneficii și în viața de zi cu zi, deoarece reușește să te disciplineze foarte mult.

4. Ieși la o terasă cu prietenii - Foarte multe terase au sisteme de răcorire, astfel că, deși vei sta în aer liber, nu vei resimți temperaturile ridicate. Iar faptul că vei fi alături de prietenii tăi va ajuta mult și la socializare și vei pleca acasă cu o stare de bine. Veți povesti ce ați mai făcut, veți face planuri, glume și vă veți simți suficient de bine încât să uitați de temperaturile ridicate de afară.

5. Mergi la spa - O activitate foarte potrivită pentru femei, dar chiar și pentru bărbați. O seară petrecută la spa îți va da o stare de bine cu siguranță. Relaxarea este cuvântul cheie în această activitate, care are însă și alte beneficii. Pe lângă detensionarea musculaturii, poți pleca de acolo și cu pielea mai moale și mai catifelată, dacă îți dorești acest lucru. În plus, spa-ul are beneficii și asupra articulațiilor. Masajul de la spa te va ajuta să treci peste anumite probleme și să le remediezi. De asemenea, după o sesiune de spa vei avea cu siguranță un somn mai bun.

6. Ieși la alergat - Indiferent de locul în care ești, cu siguranță poți să găsești unul în care să faci jogging chiar și în serile toride de vară. Cel mai indicat loc ar fi într-un parc, mai ales că este o activitate foarte comună. Iar dacă vei alerga, trupul tău, dar și mintea, îți vor mulțumi. Vei reuși să slăbești sau să-ți tonifici musculatura, dar sunt studii care arată că alergatul reduce inclusiv riscul de cancer, de diabet, dar și de alte afecțiuni cardiovasculare precum infarctul sau atacul vascular cerebral. De asemenea, vei fi mai calm și mintea ta va reuși să facă alegeri mai bune.

7. O seară pe marginea lacului - În foarte multe localități se află lacuri fie în interiorul lor, fie în imediata apropiere. Poți încerca să iei cina pe marginea lacului, într-o atmosferă mai destinsă. Desigur, trebuie să te asiguri că ai la tine și spray-uri sau soluții împotriva țânțarilor, pentru că altfel experiența ta se poate transforma într-una foarte proastă. Poți avea un picnic romantic la ceas de seară sau poți ieși împreună cu mai mulți prieteni. Priveliștea și liniștea vor reuși cu siguranță să-ți facă seara mult mai plăcută.

8. O seară pe consolă merită încercată - Jocurile pe consolă sunt și ele foarte populare și generează distracție, mai ales în modul multiplayer sau online. Așa că poți să încerci să uiți de temperaturile ridicate stând în casă, jucându-te online sau alături de prieteni. Indiferent care ar fi preferințele tale, cu siguranță vei găsi un joc distractiv.