5 sfaturi utile înainte de a începe construcția unei piscine

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguripiscina
Ultima actualizareMiercuri 23 martie 2022
Vizualizari364

Voteaza & Distribuie

Descriere

O piscină în curte sau în grădină poate fi atracția principală întregul sezon cald, atât pentru copii, cât și pentru adulți. Dacă te gândești să construiești un bazin, trebuie să planifici totul atent, pentru a duce proiectul la sfârșit cu succes. Iată cele mai importante aspecte pe care să le iei în considerare.

Recomandări pentru construcția unei piscine

Înainte de a începe construcția propriu-zisă a piscinei, este indicat să îți faci un plan bine pus la punct. Acesta trebuie să includă bugetul, amplasarea și tipul bazinului, precum și rezolvări ale diferitelor nevoi și piedici care pot apărea. Mai mult, ține cont de următoarele cinci sfaturi utile.

1. Realizează proiectul pentru piscină
O etapă foarte importantă, înainte de a te apuca de treabă, este proiectarea piscinei. Pe baza ideilor și dorințelor tale, o firmă specializată concepe proiectul viitoarei construcții, astfel încât bazinul să fie funcțional, sigur pentru utilizare și durabil. Proiectul îmbină partea estetică și cea tehnică, pentru a construi corect piscina. Pe tot parcursul realizării proiectului, trebuie să ții cont de reglementări și de pașii indicați de proiectant.

2. Stabilește bugetul
Pentru a te asigura că poți finaliza construcția piscinei în mod ideal, fără să sari peste o etapă esențială a construcției, trebuie să stabilești clar bugetul. Acesta poate varia în funcție de mai multe aspecte: dacă lucrezi în regim propriu sau angajezi o firmă specializată, cât de mare va fi bazinul, cât costă materialele și finisajele pe care ți le dorești, ce facilități și accesorii vrei etc.

3. Decide dimensiunile, forma și materialele necesare
Alege tipul piscinei în conformitate cu bugetul și cu preferințele tale. În cazul dimensiunilor, ia în considerare terenul pe care îl ai la dispoziție, numărul de persoane și spațiul din jurul bazinului necesar pentru șezlonguri sau alte obiecte. Bazinul poate avea fie o formă regulată, dreptunghiulară sau ovală, spre exemplu, fie una specială, cu linii ondulate. De asemenea, materialele alese de tine pot avea un impact asupra aspectului final și al rezistenței structurii.

4. Fă o listă cu echipamentele de care ai nevoie
Pe lângă bazin, este necesară o cameră tehnică, în care să depozitezi instrumente și aparate pentru funcționarea și îngrijirea piscinei. Investiția pentru echipamentele speciale poate fi destul de însemnată și trebuie inclusă în bugetul inițial. Astfel, s-ar putea să ai nevoie de un sistem de filtrare și de recirculare al apei, proiectoare pentru iluminarea bazinului, o pompă de căldură, un aspirator sau un robot de curățare, o prelată pentru iarnă ș.a.

5. Ia în calcul costul întreținerii
Este util să ții cont de resursele de timp și de bani necesare pentru întreținerea piscinei: curățarea pereților și fundului bazinului, eliminarea impurităților de la suprafața apei, filtrarea și tratarea apei etc. De exemplu, îți pot fi utile kiturile de testarea a pH-ului apei și a altor parametri, precum și tratamentele specifice pentru menținerea unui mediu sănătos și prielnic pentru înot. În plus, după mai mulți ani se pot adăuga anumite costuri legate de reamenajarea sau consolidarea bazinului.

Informează-te și ia cele mai bune decizii pentru construcția și întreținerea bazinului. Este recomandat să apelezi la o firmă specializată pentru proiectarea piscinei și să respecți întocmai fiecare etapă.

Sursă foto: shutterstock.com