5 preparate pe care trebuie să le încerci atunci cand călătorești în Spania

Detalii

CategoriiAlimentatie
Tagurimancare, retete culinare, retete mancare, Spania
Ultima actualizareJoi 9 februarie 2023
Vizualizari715

Voteaza & Distribuie

Descriere

Spania, este una din destinațiile de vacanță efectiv savurate de către turiști și nu este de mirare. Istoria bogată a acestei țări, stațiunile, cultura, peisajele, obiectivele turistice sunt un adevărat magnet, la care se adaugă o bucătărie unică, cu mii de rețete, arome și condimente ce fac deliciul papilelor gustative.

Rădăcinile bucătăriei spaniole sunt și normal cele mediteraneene, care au fructele de mare și peștele la bază, însă sunt puternic vizibile influențele grecești prin folosirea măslinelor și a vinurilor. Împărțită și azi în mai multe regiuni, Spania are o gastronomie extrem de variată. Fiecare regiune se evidențiază cu ceva specific în tradițiile culinare, așa că turiștii sunt mereu surprinși, iar pasionații de gastronomie mai mult decât încântați. În Spania se mănâncă aproape în fiecare local, tapas fiind foarte populare, mici gustări servite mai ales când comanzi alcool. Dintre preparatele tradiționale cel puțin cinci ar trebui încercate de orice turist, sau pasionat de gastronomie care alege un sejur in Spania.

1. Tortilla de patatas

Această omletă este consumată peste tot în Spania și a fost adaptată la toate regiunile și gusturile. Secretul constă în amestecarea cartofilor cu ou bătut și ceapă, sau alte legume și gătitul acestui amestec până la coagularea ouălor, în așa fel încât să se obțină o textură omogenă, mai mult sau mai puțin zemoasă, după preferințe.

2. Supa Gazpacho

Supa Gazpacho este o supă tradițională, care se consumă pe întreg teritoriul Spaniei, dar în funcție de regiuni va avea mici particularități. Este practic cea mai populară și apreciată supă, foarte des consumată în timpul verii, deoarece este o supă crudă. Nefiind un produs gătit termic, făcută doar din legume proaspete, la blender, se consumă rece, fiind extrem de revigorantă și sănătoasă.

3. Paella

Paella este o carte de vizită pentru Spania, fiind cea mai cunoscută rețetă, fiindcă se pregătește în mii de versiuni, în toată lumea. Acest fel de mâncare, din orez, provine din zona Valenciei, unde era preparat cu carne de iepure, pui, melci sau fructe de mare. Așadar papilele gustative se răsfață cu aroma savuroasă a orezului copt, alături de legume, carne sau fructe de mare, perfect condimentate astfel încât orezul să rămână vedeta acestui preparat. Pe teritoriul Spaniei servirea paellei este o experiență socială, căci se obișnuiește servirea ei direct dintr-o tigaie specială, numită paellera, așa că toți sunt uniți în jurul mâncării.

4. Jamon și Chorizo

Peste tot în Spania, din mici taverne în restaurante, dar și în majoritatea gospodăriilor vei găsi pulpa de porc afumată și uscată, agățată în cârlige, Jamonul, dar și Chorizo, un cârnat de porc, cu usturoi și paprică, afumat și sărat. Atât Jamon-ul, cât și chorizo-ul spaniol se consumă în orice moment al zilei, fie crude, ca și gustări, la tapas, fie în diferite preparate prăjite sau la grătar.

5. Crema Catalană

Crema catalană este cel mai cunoscut și apreciat desert, o delicatesă spaniolă pe care nu ar trebui să o ratezi. O să îți răsfeți papilele gstative cu un amestec între budincă și cremă de zahăr ars, seamănă cu franțuzescul creme brulee, doar că se servește rece, iar toppingul de scorțișoară și gustul de lămâie fac diferența și mai puternică, dar savuroasă.

Și cum preparatele delicioase trebuie să fie însoțite și de o băutură bună, e neapărat să gustați o sangria autentică. Sangria se consumă în Spania la orice oră și în cantități destul de generoase, dar atenție totuși că e o băutură alcoolică, deși păcălește ușor. Are alcool în diferite concentrații așa că vă poate ameți pe nesimțite.

Așadar vă recomandăm ofertele de vacanta in Spania pentru vara lui 2021. Vă dorim un sejur delicios!