Cum să prepari deserturile copilăriei tale

Cum să prepari deserturile copilăriei tale

Detalii

CategoriiAlimentatie
Taguriretete culinare, retete mancare
Ultima actualizareVineri 21 octombrie 2022
Vizualizari99

Voteaza & Distribuie

Descriere

Fiecare dintre noi și-a descoperit pasiunile și gusturile culinare preferate încă din perioada copilariei, urmând ca în perioada maturității să căutam să le reproducem, să le îmbunătățim sau chiar să le împărtășim cu alții. Fie că vorbim de prânzurile în familie din fiecare duminică, de mesele din vacanța de vară de la bunici sau de deserturile mâncate prin vecini, cu toții avem acele comfort foods, care ne sunt deosebit de dragi.

Mamele și bunicile noastre au reușit întotdeaună să ne îndulcească poftele cu puținul pe care îl aveau la îndemână. Așa au luat naștere deserturile copilăriei, după care tânjim și astăzi nostalgici. Cu un minim efort și o mână de ingrediente pe care le ai mai mereu în frigider sau cămara, poți prepara chiar tu deliciile neuitate ale copilăriei - budincă de orez cu lapte sau griș cu lapte.

În plus, dacă pregătești desertul de lapte la tine acasă, ai posibilitatea să experimentezi cu amintirile tale și, astfel, să îmbunătășesti rețeta de-odinioară. Te poți juca cu aromele, poți adăuga fructe proaspete sau congelate, topping-uri noi sau chiar poți înlocui zahărul cu îndulcitori sau miere, pentru o masă dulce mai sănătoasă. Mai mult, în Lidl revista vei găsi toate ingredientele de care ai nevoie pentru a împărtăși gusturile copilariei tale și cu cei dragi. Vizitați cel mai apropiat magazin și verificați un program lidl, pentru a vă achiziționa toate ingredientele de care veți avea nevoie.

Budincă de orez cu lapte

Pentru această rețetă delicioasă, veți avea nevoie de:

  • 1 litru lapte
  • 200 g orez
  • 100 g zahăr
  • 1 linguriță sare de masă
  • 1 plic zahăr vanilat/ 1 lingură esență de vanilie
  • coaja de la ½ portocală/lămâie
  • 1 linguriță unt
  • praf de scorțișoară (opțional, pentru servire)

Într-o oală potrivită, care nu lipește, puneți laptele la fiert la foc mic. După ce spălați foarte puțin orezul în prealabil, îl puteți adăuga și pe acesta în oala de pe foc. Atenție însă să nu spălați din abundență orezul, deoarece amidonul pe care îl conține va da cremozitate budincii dvs. După 10 minute de fiert se adaugă zahărul, linguița de sare și esența sau plicul de vanilie. Lăsați să fiarbă pentru încă 20-25 de minute. Nu uitați să amestecați regulat pentru a oferi orezului o hidratare mai rapidă și a evita lipirea acestuia sau a laptelui de fundul oalei.

Când laptele dă semne că s-a îngroșat, amestecați în continuu pentru încă doua minute, apoi luați de pe foc. Adăugați untul rece și coaja de la citrice, urmând să amestecați pentru ultima dată aromele. Lasați budinca să se răcească puțin și o puteți servi cu scorțișoara măcinată. Pentru o experiență aparte, puteți lăsa la frigider desertul și să îl serviți peste 2-3 ore cu fructe proaspete sau chiar bucăți de ciocolată. Cu această rețetă, veți realiza aproximativ 6 porții, iar pentru a vă asigura că toată familia se bucură de budinca de orez cu lapte, descoperă cum să păstrezi corect alimentele în frigider.

Griș cu lapte

Pentru această rețetă, veți avea nevoie de:

  • 500 ml lapte
  • 50 g griș
  • 2 linguri de zahăr
  • 1 păstaie de vanilie/ 2 lingurței esență de vanilie
  • 1 linguriță sare.

Poate cel mai simplu și cu siguranță unul dintre cele mai gustoase deserturi ale copilăriei, grișul cu lapte necesită un minim de ingrediente și doar 20 de minute din timpul dvs. Puneți la fiert laptele până când acesta dă în clocot. Adăugați zahărul, păstaia sau esența de vanilie și lingurița de sare. Apoi luați oala de pe foc și adăugați grișul în ploaie, amestecând încontinuu - puteți folosi și un tel sau o furculiță pentru acest pas. Se așeză cratița înapoi pe foc și se fierbe grișul cu lapte până când se îngroașă vizibil.

Timpul de fierbere depinde de calitatea și tipul de griș folosit, însă acesta nu poate depăși 20 de minute. Gustați ca să vedeți dacă gustarea s-a fiert - grișul nu trebuie să crănțăne în dinți. Serviți în boluri cu gemul preferat al copilăriei, fulgi de migdale sau alte topping-uri. Iar pentru o adaptare desăvârșită, puteți înlocui laptele de vacă, cu lapte de cocos, de ovăz sau de soia cu vanilie pe care le găsiți într-un catalog Kaufino, la secțiunea lapte discount. Tot pe site-ul Kaufino.ro veți despoeri cele mai mari magazine alimentare și cele mai bune oferte ale acestora.

Crează gusturi și amintiri noi

Cu toții știm că, cu rețetele bunicilor nu se pune nimeni, în special când vine vorba de desert, însă cu toate posibilitățile pe care le avem la îndemână în ziua de azi, ar fi păcat dacă nu am experimenta măcar. Chiar dacă atât grișul cu lapte, cât și budinca de orez cu lapte sunt deserturi spectaculoase, exact așa simple cum sunt, micile adaosuri sau schimbări pot doar să îmbogățească experiența culinara. Astfel, înlocuiește scorțișoara cu pudra de cacao, esența de vanilie cu cea de rom sau fructele congelate cu cele exotice, și joacă-te cu diferite fructe confiate și nuci.

Majoritatea ingredientelor esențiale necesare le avem cu toții acasă, dar pentru noile arome și gusturi, te poți delecta cu selecția de oferte Lidl pentru mesele dulci, accesând orice program Lidl. Mai mult, încearcă variantele reci ale ambelor deserturi din copilărie chiar și cu înghețata ta preferată. Află cum să păstrezi corect alimentele în frigider, pentru a te putea bucura de confortul oferit de aceste deserturi o perioadă îndelungată. Nu uita să împărtășești noile gusturi cu prietenii și familia!