5 preparate culinare pe care să le încerci în China

Detalii

CategoriiAlimentatie
TaguriLivrare mancare, mancare, restaurant, Timisoara
Ultima actualizareMiercuri 1 aprilie 2020
Vizualizari939

Voteaza & Distribuie

Descriere

Bucătăria chinezească este destul de complexă și diferă de la o zonă geografică la alta, așa că dacă plănuiești o călătorie în China, trebuie să știi care sunt cele mai bune preparate pe care ar trebui să le încerci în restaurantele de acolo. În general, bucătăria chinezească se bazează pe elemente comune, cum ar fi orezul, tăițeii sau găluștele umplute, însă condimentele sunt cele care fac diferența. Așa că dacă ajungi în China, iată care sunt recomandările noastre culinare!

Xiaolongbao

Xiaolongbao este o gălușcă specială, făcută pe aburi, care are înauntru o umplutură cu supă fierbinte. Acești colțunași pot fi serviți de obicei în Shanghai și arată mai degrabă ca niște punguțe, aluatul fiind strâns în partea superioară. Aceste găluște se fierb în aburi, într-un vas de bambus, până când învelișul lor devine aproape transparent. De obicei, acești colțunași sunt umpluți cu un amestec de carne tocată și legume, asezonate cu usturoi, ghimbir și puțină supă. Ca sa savurezi aceste găluște, fără să ai arsuri pe esofag, îți recomandăm să le ciupești înainte, pentru a lăsa aburul fierbinte să iasă afară. Apoi, poți să sorbi cu grija supa din interior și să consumi umplutura rămasă.

Rață Pekin

Rața Pekin este un fel de mâncare extrem de popular în Beijing, fiind preparat încă din epoca imperială. Rața Pekin este un preparat delicios, pe care îl poți servi cu garnitură de legume, cu clătite făcute pe aburi sau cu diferite sosuri. Pielea raței Pekin este destul de crocantă și este consumată prima, fiind acoperită cu zahăr caramelizat și sos de usturoi. În schimb, carnea de rață este consumată cu ceapă verde, castravete și sos dulce de fasole.

Pui Gong Bao

Dacă îți place mâncarea picantă, atunci îți recomandăm să încerci Puiul Gong Bao, un preparat delicios, cu carne de pui, chili uscat și alune prăjite. Puiul cu alune, așa cum mai este cunoscut în bucătăria chinezească, este un preparat extrem de popular în regiunea Sichuan, având în spate povestea unui guvernator chinez, care a inventat această combinație picantă-dulce-acrișoară. În general, puiul cu alune poate servit cu orez chinezesc, sau cu o porție de tăiței chinezești din orez.

Chow Mein


În chineza mandarină, „chow” înseamnă „prăjit”, iar „mein” înseamnă „tăiței”, așa că acest preparat se bazează pe tăiței prăjiți, gătiți cu diferite feluri de carne și legume. De obicei, acest preparat se găsește în meniurile restaurantelor din China în diferite combinații, așa că poți servi celebrii tăiței cu carne de vită, porc sau chiar cu creveți. Preparatul este foarte gustos și hrănitor, în special datorită legumelor și ingredientelor aromate.
Supa Wonton În bucătăria chinezească, wonton se referă la găluștele din ou, care sunt de obicei servite cu o supă specială cu tăiței și legume verzi. Pentru această supă, tăițeii trebuie fierți exact 10 secunde, după care sunt îmbăiați în apă rece, pentru a nu fi fierți prea tare. Apoi, aceștia sunt serviți în supă, alături de găluștele wonton. Această supă este destul de aromată, deoarece chinezii folosesc o mulțime de ingrediente, printre care ghimbirul, ceapa verde, usturoiul și sosul de soia.

Așadar, dacă ajungi în vacanță în China, poți încerca oricare dintre preparatele de mai sus, pentru a te bucura de o experiență culinară inedită. Dacă te pasionează preparatele picante, poți încerca puiul cu alune, iar dacă vrei să savurezi un fel de mâncare cu o aromă inedită, poți opta pentru o porție de supă wonton. De asemenea, dacă ajungi în China, trebuie neapărat să încerci și deserturile locale, cum ar fi ananasul în caramel, mochi cu rambutan sau cireșe sau terciul de orez. Iar dacă ți-am făcut poftă de mâncare asiatică, nu uita că Marele Zid Chinezesc este un restaurant din Timișoara, unde poți savura o parte din cele mai delicioase preparate chinezești.

Foto: unsplash.com/photos/L1ZhjK-R6uc