5 motive pentru care să aplici pentru un credit nebancar atunci când situația o cere

Detalii

CategoriiEconomie
Taguricredit
Ultima actualizareJoi 1 decembrie 2022
Vizualizari377

Voteaza & Distribuie

Descriere

Momentele în care ai nevoie urgentă de bani sunt normale și apar în viața oricui. Nu ai de unde să știi ce urmează să se întâmple, dar te poți gândi în avans la soluții. Situațiile care necesită cheltuieli neașteptate sau în care fondurile se dovedesc insuficiente sunt numeroase; problemele de sănătate, călătoriile, participarea la anumite evenimente, sărbătorile sunt doar câteva exemple. Chiar dacă poți apela la prieteni și familie, nu trebuie să le ceri prea des, pentru că riști să îi îndepărtezi. De asemenea, amanetarea sau vânzarea unor lucruri se dovedesc doar soluții de moment. Este mai convenabil să soliciți un credit nebancar pe care să-l achiți ulterior.

Descoperă în continuare 5 motive pentru care să accesezi un astfel de împrumut.

1. Creditele nebancare sunt sigure din punct de vedere legal

Creditele nebancare se obțin de la instituții cu profil financiar, dar care nu funcționează ca bănci. De aceea, ele poartă numele de instituții financiare nebancare (IFN-uri). Și pentru acest tip de companii private există o legislație strictă și reglementări emise de BNR. Prin urmare, sunt instituții legale la care poți să aplici cu încredere. Viaconto este un exemplu de IFN popular. Află mai multe despre Viaconto de pe site-ul lor. Împrumutul se face pe baza unui contract legal, cu termeni și condiții clare.

2. Condițiile de creditare sunt permisive

După cum am spus mai sus, IFN-urile nu funcționează ca bănci, deci nu au în ofertă depozite. În schimb, oferă credite cu valoare relativ redusă, pe care persoana împrumutată le returnează cu o anumită dobândă. Pentru a răspunde nevoii urgente de bani a solicitanților, condițiile nu sunt stricte. Nu ți se cer explicații despre modul în care vei cheltui banii sau alte informații legate de scopul pentru care soliciți creditul.

3. Îl poți solicita din orice loc

La o bancă trebuie să mergi la ghișeu pentru a discuta despre un eventual împrumut, dar interacțiunea cu un IFN se face doar online. Dacă ai acces la internet, poți face creditul din orice localitate, indiferent că ești acasă, la serviciu sau la plajă. Poți folosi laptopul, PC-ul, tableta sau telefonul. Alegi suma, negociezi condițiile de creditare și stabilești termenul de rambursare.

4. Nu te complici cu proceduri birocratice

Etapele pentru solicitarea unui credit rapid sunt ușor de parcurs. Când ești într-o situație în care trebuie să faci rost de bani rapid, nu vrei să pierzi timpul cu proceduri complicate. De aceea, un IFN bun îți facilitează solicitarea și obținerea creditului. În general, trebuie să completezi pe site o cerere de creditare. Aceasta are rolul de dovadă a solicitării împrumutului și a înțelegerii termenilor și condițiilor. După ce semnezi cererea, trebuie să completezi informațiile legate de împrumut: valoarea și termenul de rambursare. Urmează urcarea pe site a documentelor necesare: copie după actul de identitate și un extras de cont bancar pe 1-3 luni, care să dovedească încasarea unui venit regulat. Durata dintre aplicare și decizia IFN-ului este foarte scurtă. Comunicarea deciziei se face prin SMS și banii se trimit în cel mai scurt timp în contul menționat la înscrierea ca utilizator.

5. Dacă nu ai destui bani, poți amâna rambursarea creditului

Un motiv bun pentru a solicita un credit rapid nebancar este și faptul că poți amâna plata împrumutului, dacă nu îți permiți. Ți se oferă o perioadă de grație care este de 30 de zile, în medie. Apoi trebuie să plătești banii datorați, dobânda aferentă și o taxă de prelungire. Dacă ești bun platnic, sumele pe care le poți împrumuta cresc gradual.

Creditele nebancare reprezintă o soluție viabilă când ai nevoie de bani urgent. Solicită suma necesară și nu uita să o returnezi la timp.

Surs foto: pexels.com