5 motive pentru a înlocui corpurile de iluminat clasice cu spoturi LED

5 motive pentru a înlocui corpurile de iluminat clasice cu spoturi LED

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguribanda led, becuri led, LED, spoturi led
Ultima actualizareDuminica 31 iulie 2022
Vizualizari76

Voteaza & Distribuie

Descriere

Eficiența tehnologiei moderne de iluminare cu spoturi LED are avantaje multiple, atât în ceea ce privește costurile de achiziție a corpurilor de iluminat, cât și referitor la costurile pe termen lung. Spoturile LED reprezintă alternative mai ieftine și mai practice la vechile tehnologii care presupun, în primul rând, consum considerabil mai mare de energie electrică. Iată 5 motive relevante pentru a opta pentru acest tip de iluminare modernă, indiferent de spațiu și de destinația acestuia.

1. Eficiență energetică

Tehnologia de iluminare cu spoturi LED garantează consum redus de energie, cu până la 85% mai puțin decât în cazul corpurilor de iluminat clasice. Acest factor este important atât din punct de vedere ecologic, dar și pentru economie datorită facturilor mai mici la curent.

2. Întreținere redusă din punct de vedere al costurilor

Spre deosebire de becurile clasice, spoturile LED nu necesită înlocuirea lămpii sau a tubului, iar curățarea corpului de iluminat se poate face cu ușurință în orice moment, datorită faptului că spoturile LED nu sunt fragile și, în plus, nu produc căldură în exces.

3. Economie pe termen lung

Indiferent de spotul LED ales, costul de achiziție va fi amortizat în timp, deoarece această tehnologie modernă de iluminare contribuie la economia pe termen lung, spoturile LED având o durată de viață mult mai lungă decât corpurile de iluminat clasice.

4. Design modern

Spoturile LED dispun de multiple variante și în ceea ce privește designul. Poți opta pentru spoturi LED cu formă sferică, pătrată etc. Cu puțină imaginație se pot crea diverse forme prin aplicarea LED-urilor pe tavan, pentru un efect cât mai interesant.

5. Luminozitate reglabilă

Datorită tehnologiei moderne de iluminare, spoturile LED își reglează luminozitatea pe măsură ce sunt folosite mai mult timp, iar acest reglaj contribuie la eficiență sporită, precum și la prelungirea duratei de viață a LED-urilor, costurile devenind astfel rentabile pe termen lung.