Spoturi led - sfaturi utile pentru integrare in design

Spoturi led - Sfaturi utile pentru integrare in design

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Tagurispoturi led
Ultima actualizareJoi 24 iunie 2021
Vizualizari167

Voteaza & Distribuie

Descriere

Te-ai gândit să faci trecerea pe leduri? Cei mai mulți proprietari de case și apartamente ajung să treacă pe spoturi led fiindcă sunt mai eficiente din punct de vedere energetic, fiind mult mai durabile. Însă nu eficiența e totul când te gândești la modalitatea de iluminare a casei!

Totuși, când spui spoturi led nu te gândești exclusiv la durabilitate și eficiență, deși ele sunt aspectele principale pentru care vrei să cumperi o aplica cu leduri ori banda led. Însă, dacă știi cum să jonglezi cu luminile și să alegi tipurile potrivite de spoturi led, atunci chiar și designul va fi unul deosebit când alegi leduri pentru casa ta!

Atunci când sunt utilizate în mod corect în designul interior, integrarea unor spoturi led poate transforma complet aspectul unei case. Astăzi, banda led, aplica cu leduri sau niște spoturi led sunt disponibile într-o gamă largă de culori și, atunci când sunt asociate fericit cu mobilierul și aspectul general al încăperii, pot adăuga un element interesant decorului unei camere.

Acum că ești pe drumul cel bun, adică acela de a lua cu adevărat în considerare iluminarea casei cu ajutorul unor spoturi led, ți-am pregătit câteva idei de integrare a unor spoturi led, banda led și chiar aplica led pentru diferite colțuri ale casei tale! Înainte de a începe, un aspect vital este să te asigurați că designul se amestecă perfect cu stilul și decorul din toată casa.

Inserarea de spoturi led în design permite imaginației să preia controlul

Când zici spoturi led, spui versatilitate, fiindcă acestea vin într-o serie de stiluri care pot înlocui cu ușurință luminile tradiționale. Ledurile permit imaginației să preia frâiele, deoarece pot fi utilizate în moduri pe care corpurile de iluminat convenționale nu le pot promite.

Gândește-te doar la noile modalități de utilizare, cum ar fi iluminarea din spate a unui ecran montat pe perete. Prin integrarea iluminării cu spoturi led cu alte elemente de design, cum ar fi geamurile, poate crea efecte inovatoare și unice în casa ta.

Poate și tu, ca cei mai mulți oameni ești familiarizat cu ideea de spoturi led atunci când sunt folosite ca plafon încastrat. Cum schimbarea unor spoturi led într-un accesoriu care a fost încastrat într-un tavan poate fi o treabă dificilă, ledurile sunt adesea selectate din simplul fapt că schimbarea lor se va petrece mult mai rar decât în cazul unor becuri obișnuite.

Totuși, pe lângă utilizarea clasică a ledurilor de tip spoturi led, aplica cu leduri sau banda led, există numeroase forme în care le poți integra cu succes în așa manieră încât casa ta să prindă un contur cu totul diferit și să arate de mii de ori mai bine. Haide să vezi cum!

Iluminat cu banda led în baie

Iluminarea cu banda led este o modalitate excelentă de a aduce o dispoziție de iluminare diferită în baia ta. Spre exemplu, imaginează-ți în ce mod subtil, dar extrem de încântător se vor vedea corpurile suspendate dacă integrezi banda led sub ele!

Nu le vei vedea deloc în timpul zilei, dar când sunt pornite seara, vor da o strălucire domoală și vor crea o atmosferă minunată. Sunt, de asemenea, o idee minunată pentru familiile cu copii, deoarece acestea pot fi lăsate pornite toată noaptea, atunci când oamenii mici trebuie să facă excursii în timpul nopții până la baie.

Spoturi led, dar și banda led pentru bucătărie

Ledurile arată grozav în bucătării, mai ales dacă îți place să te distrezi în timp ce gătești. Integrează banda led sub unitățile de depozitare montate pe perete, astfel încât să poți inunda blaturile cu lumină. Acest lucru este ideal atunci când lucrezi în bucătărie, fără a face locul prea luminos pentru oaspeți.

Oferă-i bucătăriei tale o atmosferă sofisticată și metropolitană prin instalarea unor spoturi led în toate încăperea și prin inserarea unor leduri la înălțimea gleznei sub unitățile montate pe podea. În acest fel, îi vei permite luminii să se reverse pe toată suprafața bucătăriei. Efectul funcționează deosebit de bine și cu unitățile de tipul unei insule de bucătărie.

Diversitate de culoare, stil și ambient cu banda led!

Accesoriile precum o banda led dispune de o coloristică variată a diodelor. Acestea pot fi roșii, verzi ori albastre, iar culorile pot fi setate în orice culoare preferi, variind intensitatea relativă a culorilor primare! Cu ajutorul unui dispozitiv de tip telecomandă, culorile ledurilor pot fi schimbate în moduri diferite.

Astfel că, indiferent de starea pe care o ai și modul în care preferi să fie luminată porțiunea pe care plasezi banda led, vei putea să schimbi culorile pentru a se potrivi dispoziției tale. De exemplu, poți seta o schimbare rapidă și un program dinamic pentru a funcționa cu muzica de petrecere sau o schimbare mai subtilă și mai lentă a culorilor care te va ajuta să te relaxezi.

Integrează spoturi led în dressingul tău, vor arăta senzațional!

Dacă nu ești niciodată sigur ce ținută să alegeți din dulapul tău, poate că montarea câtorva spoturi led de-a lungul garderobei tale va face o schimbare majoră! Îți vei vedea hainele într-o lumină cu totul nouă – la propriu! Cum ledurile pot fi aranjate practic în orice fel, de la matrice circulare la benzi simple, poți încerca să integrezi niște spoturi led de-a lungul șinei pe care îți ții îmbrăcămintea și apoi să plusezi cu banda led de-a lungul dulapului.

Idei de iluminat cu spoturi led pentru dormitoare

Dormitoarele au nevoie de o ambianță liniștitoare. Prin urmare, în timp ce ești în căutarea unor spoturi led potrivite, trebuie să te gândești că aceasta este unica zonă din casă unde vei dori să te relaxezi cu adevărat! Așa încât, este bine să eviți niște spoturi led care emit lumină albastră, deoarece aceasta interferează cu ciclurile de somn. Pentru citit, poți folosi o lampă albă mai strălucitoare, ce poate fi instalată lângă noptieră. Mai mult, iluminarea cu banda led poate fi utilizată pentru a evidenția o caracteristică din cameră.

Acestea au fost câteva din ideile noastre de integrare a ledurilor în casa ta într-un mod armonios! Este adevărat că niște spoturi led funcționează oriunde în locuința ta, însă este important să știi să combini și alte surse de lumină cu aceste spoturi led, cât să fie o coerență stilistică și de ambient. În oferta Electric14.ro găsești numeroase surse de iluminat și echipamente electrice cu care să îți echipezi casa și să îi adaugi un efect de strălucire cu luminile potrivite!

Sursa foto: pexels.com