Ce reprezinta panourile cu LED?

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguricasete luminoase, LED
Ultima actualizareJoi 28 decembrie 2017
Vizualizari988

Voteaza & Distribuie

Descriere

In zilele noastre putem observa ca panourile cu LED sunt din ce in ce mai utilizate, in aproape orice domeniu. Un panou LED este un fel de afisaj mic. De asemenea, poate fi o componenta a unui afisaj mai mare. LED-ul este un dispozitiv electronic care este folosit ca o sursa de lumina foarte eficienta. In ultimii ani, aceste panouri cu LED sunt folosite pe scara larga pentru magazine, panouri publicitare, vehicule si multe alte zone din viata noastra, in dispozitivele de zi cu zi, de la telecomanda pana la semafoare.

Panourile LED sunt folosite mai degraba pentru iluminare decat pentru afisarea scopurilor. Un panou LED este format dintr-un numar de LED-uri si un afisaj tipic.

In principiu, exista doua tipuri de panouri LED, inclusiv panouri conventionale si panouri de dispozitive montate pe suprafata. Cele doua tipuri sunt de obicei utilizate in diferite aspecte. Primul tip este frecvent observat si utilizat pe majoritatea ecranelor in aer liber si pe unele ecrane de interior. Panourile conventionale sunt mai frecvente in comparatie cu altele iar in acest tip de panou, grupul de LED-uri de culoare diferita sunt grupate pentru a forma un pixel in forma de patrat utilizat pentru afisare. Tehnologia SMD este populara in principal in construirea majoritatii ecranelor de interior de pe piata. Ambele tipuri au o mare utilizare in societatea moderna.

Afisajele LED care sunt utilizate in interior utilizeaza tehnologia SMD. Aceasta utilizeaza LED-uri rosii, verzi si albastre in panou, care sunt utilizate pentru a ilumina si nu pentru a afisa. Pixelii sunt montati pe placi de circuite. Acestia sunt mai mici de la un capat la altul. Prin urmare, in cazul tehnologiei SMD, distanta maxima de vizionare este scazuta, precum si luminozitatea. Cele doua caracteristici mentionate mai sus fac tehnologia SMD mai buna pentru aplicatiile de interior.

In primul rand, panourile cu LED pot contribui la economisirea energiei prin cresterea eficientei energetice. Aceste lumini fac o favoare pentru ca ofera multa lumina fara a consuma foarte multa energie. De asemenea, aceste lampi pot sa ramana operationale pentru o perioada foarte lunga si este posibil sa nu fie necesar sa fie inlocuite ani intregi. Astfel, aceste tipuri de lumini sunt foarte populare printre companii. Tuburile fluorescente traditionale sunt inlocuite treptat de afisajele LED care vor atrage mult mai putina energie electrica.

In zilele noastre, LED-urile sunt preferate in comparatie cu sursele traditionale de lumina datorita avantajelor pe care le prezinta. In sursele traditionale de lumina se produce o cantitate mare de caldura iar aproape jumatate din energie este irosita sub forma de caldura. Pe de alta parte LED-urile consuma mult mai putina energie. Acestea sunt motivele pentru care LED-urile sunt folosite in atat de multe dispozitive.

https://www.technofusion.ro