5 metode eficiente ca să faci faţă drumurilor lungi

Detalii

CategoriiStiinta
Taguritransfer persoane
Ultima actualizareMiercuri 21 octombrie 2020
Vizualizari496

Voteaza & Distribuie

Descriere

Atunci când călătoreşti mult, corpul tău resimte o oboseală în urma căreia îţi revii cu greu, indiferent de mijlocul de transport. E greu să adormi în mişcare, şezând pe un scaun, în zgomot şi cu trepidaţii. Totuși, există norocoși care reușesc să facă față perfect unei călătorii. Dacă vrei să te numeri printre ei, citește câteva sfaturi care te vor ajuta să eviţi oboseala instalată, de obicei, după drum lung.

Alege cel mai bun mijloc de transport

Atunci când plănuieşti o călătorie lungă, trebuie să iei în calcul toate mijloacele de transport disponibile. În funcţie de distanţă, trenul, autocarul sau avionul pot fi alternative mai bune decât maşina personală. Argumentele favorabile alegerii transportului în comun sunt posibilitatea de a te odihni, de a citi sau a lucra în timpul mersului. Pentru distanţele mari, avionul este varianta cea mai bună, din punct de vedere al confortului şi, mai ales, al duratei reduse de deplasare. Principala problemă ar putea-o constitui drumul până la aeroport, atât pentru bucureșteni, cât, mai ales, pentru locuitorii orașelor din provincie. Lucrurile s-au schimbat, însă, și, acum scapi de grija drumului dacă-ți faci o rezervare online transfer aeroport. În acest fel ajungi aproape la scara avionului fără să te preocupe traficul, parcarea sau grija pentru maşină în timp ce eşti plecat.

Hidratează-te

Deshidratarea este una dintre cele mai mari probleme, în timpul călătoriilor lungi. Dacă în maşina personală, poţi controla nivelul aerului condiţionat, în mijloacele de transport în comun pe şosea, pe şine sau pe calea aerului funcţionarea continuă a instalaţiei de climatizare poate provoca deshidratarea. Așa că menține-ți organismul hidratat și bea multă apă. Doar așa, vei evita oboseala cauzată de pierderea apei din corp.

Alimentaţie potrivită


Un alt aspect de care trebuie să ţii cont în timpul călătoriilor este hrana. Parcurgerea distanţelor lungi poate veni la pachet cu o varietate de mâncăruri locale specifice. Ai grijă! Organismul tău nu este obişnuit cu acestea, prin urmare, trebuie să ai mare grijă de alimentele pe care le consumi. Restaurantele din locurile prin care treci pot avea în meniu preparate total diferite de cele din dieta ta cotidiană. Pentru a nu-ţi supune corpul unor schimbări drastice de meniu, o primă soluţie ar fi să mănânci un mic dejun consistent înainte de a porni la drum sau să-ţi iei mâncare la pachet, acolo unde este posibil. Dacă nu ai altă variantă în afara restaurantului, alege feluri uşoare, din preparate cunoscute. Vei evita, astfel, riscul unor indigestii sau alte tipuri de disconfort în timpul călătoriei.

Odihneşte-te


Evitarea oboselii în timpul călătoriei începe printr-o odihnă corespunzătoare înainte de a porni la drum. Aşadar, este esenţial să nu ratezi orele de somn din noaptea dinainte. Două nopţi consecutive cu minim şapte ore de somn dormite înseamnă un bagaj suficient pentru o călătorie lungă. În ceea ce priveşte călătoria propriu-zisă, nu oricine poate dormi ca pasager în maşină, autobuz, tren sau avion. Însă, cei care reuşesc ajung mult mai odihniţi decât partenerii lor care rămân treji de-a lungul întregii călătorii. Obţinerea unui somn odihnitor în timpul deplasării poate fi ajutată cu o serie de instrumente auxiliare, cum ar fi seturile de călătorie alcătuite din perne pentru gât sau chiar păturile confortabile.

Foloseşte tehnologia


Dispozitivele media te pot ajuta să resimţi mai uşor trecerea timpului. Un serial, un film sau un documentar interesant, un playlist cu muzică odihnitoare sunt modalităţi plăcute de a călători. Încarcă-ţi tableta, laptopul sau telefonul, pune o pereche de căşti în bagajul de mână şi bucură-te de experienţa audio-video de calitate. Dacă nu eşti în avion şi nu există restricţii de utilizare a conexiunilor, poţi folosi acest timp pentru a comunica, verbal sau în scris, cu persoane dragi.

Indiferent cât de mult călătoreşti, dacă te bucuri de fiecare experienţă, timpul petrecut pe drum ţi se va părea mai scurt. Foloseşte cele câteva ore pe drum şi sutele/miile de kilometri parcurși pentru a ieşi din rutina banală a şederii pe un scaun de pasager prin intermediul odihnei, al unei alimentaţii potrivite şi al socializării.

Sursa foto: pixabay.com/photos/airport-transport-woman-girl-2373727/