5 metode de securizare a locuinței pe care să le adopți anul acesta

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Tagurisisteme de securitate
Ultima actualizareVineri 7 august 2020
Vizualizari531

Voteaza & Distribuie

Descriere

Se spune că propria locuință este castelul fiecărui om și, în consecință, acest castel trebuie mereu protejat. Tuturor ne surâde ideea că trăim într-o lume civilizată și binevoitoare dar, din păcate, adevărul este uneori puțin mai trist. Așadar, confortul este strâns legat de siguranță. Deviza noastră este că e mult mai bine să fii prevăzător decât să regreți mai târziu. Pentru că ținem la sentimentul tău de siguranță și vrem să te simți excelent în propria locuință, îți punem la dispoziție 5 metode de securizare a domiciliului pe care ar fi de preferat să le adopți cât mai repede. Suntem siguri că vei dormi mai bine noaptea!

Porți batane/culisante


Decizia referitoare la accesul în locuința personală trebuie să fie numai și numai a ta! O poartă batantă sau culisantă nu te va ajuta doar în ce privește confortul, putând fi acționată automat printr-o telecomandă, ci și în ce privește securitatea proprietății. Aceste tipuri de porți sunt legate la un sistem de alarmă ce se va declanșa de fiecare dată când o persoană străină va încerca să le forțeze. Vei putea să deschizi și închizi aceste porți doar prin apăsarea unui buton de pe telecomandă. Intră pe bft.ro pentru mai multe detalii și pentru a putea achiziționa acest tip de porți.

Camere de luat vederi


Este important să ai acces constant la ce se întâmplă în interiorul curții tale și să poți să descoperi la timp o persoană care intenționează să te jefuiască. Vei putea să vizualizezi de la distanță interiorul și exteriorul casei, acest tip de aplicație fiind disponibilă și pe telefon. Practic, dacă sunteți plecați în vacanță (perioada în care se pot petrece majoritatea spargerilor), vei putea monitoriza locuința de la distanță.

Sisteme de iluminat locuința de la distanță

Așa cum menționam și mai sus, majoritatea jafurilor se petrec atunci când ocupanții caselor sunt plecați. Hoții s-au adaptat și au devenit mult mai precauți, evitând astfel orice fel de confruntări directe. De cele mai multe ori vor afla când sunteți plecați de acasă și vor plănui spargerea în acel interval de timp. Sistemul de iluminare a casei de la distanță îți va permite să iluminezi întreaga casă sau doar zone specifice pentru a da impresia că cineva este într-adevăr la domiciliu. Această soluție funcționează cel mai bine în tandem cu camerele de luat vederi. Dacă vezi că cineva încearcă sau chiar a pătruns pe proprietate, poți aprinde lumina, fapt care îi va descuraja cu siguranță. În cazul în care intrușii nu pleacă, măcăr ai câștigat niște timp să alertezi poliția.

Yale inteligente

Dacă nu ești fan al cheilor această soluție este în primul rând comodă pentru tine. Aceste tipuri de încuietori pot stoca mai multe combinații de coduri, îți vor permite să blochezi sau deblochezi yala și de pe telefon, sau chiar prin access biometric. Este o soluție perfectă de securizare a locuinței, scapi de grija că e posibil să-ți pierzi cheile sau ar putea să fie copiate și, în plus, yalele inteligente pot fi integrate în sistemul Smart Home, putând fi controlate printr-o singură aplicație.

Sistem de alarmă prin senzori

Evident, există mai multe variante de senzori și de sisteme de alarmă, dar combinația cea mai întâlnită presupune instalarea unor senzori atât în curte cât și la geamuri sau uși. Senzorii de mișcare din curte pot chiar să fie legați la lumini automate care să se declanșeze când cineva se deplasează în exteriorul casei. Cât despre cei de la ferestre sau uși, aceștia vor detecta orice încercare de efracție. Alarma va porni în doar câteva secunde.

Cât de importantă este siguranța ta și a celor dragi?

Sursa foto: pexels.com