5 idei de rețete cu fructe și legume de sezon | Toamna 2020

5 idei de rețete cu fructe și legume de sezon | Toamna 2020

Detalii

CategoriiAlimentatie
Tagurifructe, legume, retete culinare, retete mancare
Ultima actualizareVineri 18 septembrie 2020
Vizualizari229

Voteaza & Distribuie

Descriere

Din punct de vedere gastronomic, farmecul toamnei se bazează o varietate de produse, ce pot sta la baza unor rețete pe cât de savuroase, pe atât de sănătoase. Schimbarea de sezon implică o atenție sporită pentru imunitatea organismului, cu atât mai mult cu cât o întreagă planetă se confruntă acum și cu problemele determinate de pandemie. Organismul are nevoie de aportul vital de substanțe nutritive regăsite în fructe și legume tomnatice, precum: strugurii, perele, dovlecii, gutuile, morcovii sau sfecla rosie. Așadar, iată 5 rețete inspirate din magia acestui anotimp:

1. Rețete de toamnă: Piept de pui cu mere
Este o rețetă simplu de preparat, atunci când ai la îndemână ingredientele necesare:

  • 1 piept de pui;
  • 5 mere;
  • 1 ceapă;
  • ½ lămâie;
  • 1 lingură de zahăr;
  • 3 linguri de sos de soia;
  • 50 ml de ulei;
  • 1 lingură de unt;
  • 6 linguri de smântână;
  • Sare și piper după gust.

Mod de preparare
:

  • Taie la început pieptul de pui dezosat, apoi adaugă carnea în unt și ulei, lăsate în prealabil la încins. După ce carnea a fiert, o scoți din tigaie, iar în același ulei încins călești apoi carnea tăiată mărunt;
  • În același ulei încins adaugi apoi cele 5 mere, tăiațe cubulețe. Și acestea trebuie călite pentru aproximativ 3 minute, după care se adaugă din nou fâșiile de carne;
  • Întreaga mixtură este acum condimentată cu sare, piper, sos de soia și zeamă de lămâie; Până când preparatul dă în clocot, se amestecă fără oprire. La final se adaugă și smântâna.

2. Rețete de toamnă: Supă cremă de dovleac
Dacă vrei să prepari în această toamnă supă cremă de dovleac, iată ce ingrediente trebuie să cumperi de la cel mai apropiat magazin alimentar:

  • 1 dovleac;
  • 1 ceapă;
  • 1 litru de apă;
  • 500 ml lapte;
  • Dafin;
  • Ghimbir;
  • Nucșoară.

Mod de preparare:

  • Pentru început, dovleacul se curăță foarte bine de semințe, se decojește, apoi este ras integral. Ceapa este tocată cât mai mărunt și apoi călită, urmând ca peste aceasta să se adauge ulterior dovleacul.
  • Se amestecă apoi bine ingredientele și se lasă pe foc până când dovleacul se înmoaie; După, se adaugă apă și lapte peste dovleac, alături de 1-2 frunze de dafin, ghimbir și nucșoară. După 20 de minute în care supa fierbe, preparatul este gata pentru a fi servit.

3. Rețete de toamnă: Salată de fructe uscate
Dacă vrei să faci o salată din fructe tomnatice, mai întâi comanda aici un uscator de fructe. Cu ajutorul acestuia, poți realiza mai târziu o salată delicioasă de fructe uscate, pe bază de:

  • 2 pere;
  • 2 mere;
  • 2 prune;
  • Coacăze;
  • 1 piersică;
  • 1 lingură de miere
  • Zeamă de lămâie.

Mod de preparare:

  • După ce fructele au fost uscate, se taie în fâșii subțiri, apoi se adaugă într-un bol. Peste amestec se toarnă apoi zeamă de lămâie, îndulcindu-se ulterior cu miere, afine și coacăze. Eventual, se pot adăuga la final și câteva frunze de mentă.

4. Rețete de toamnă: Conopidă cu parmezan la cuptor
O rețetă savuroasă pe care o poți pregăti în această toamnă, conopida cu parmezan la cuptor se bazează pe următoarele ingrediente de sezon:

  • 1 conopidă;
  • Sare și piper negru;
  • 2 linguri de oțet balsamic;
  • 2 linguri ulei de măsline;
  • 200 g parmezan ras;
  • 1 lingură de maghiran.

Mod de preparare:

  • Conopida se pune într-un vas încăpător, apoi se adaugă peste ulei de măsline, piper, sare și maghiran. Se unge foarte bine conopida cu aceste ingrediente, apoi se adaugă într-o tava căptușită cu hârtie pentru copt.
  • Se lasă la copt pentru aproximativ 20 de minute. Se scoate apoi tava din cuptor și se adaugă la final oțet balsamic și parmezan.

5. Rețete de toamnă: Varză de Bruxelles sote
Vrei să prepari varză de Bruxelles sote? Iată ingredientele pe care trebuie să le adaugi în coșul tău de cumpărături:

  • Varză de Bruxelles;
  • Ulei de măsline;
  • Sare și piper;
  • 2 linguri zeamă de lămâie.

Mod de preparare:

  • Varza de Bruxelles se clătește foarte bine, apoi se taie în bucăți. În ulei de măsline (aproximativ 50 grame) încălzit în prealabil la foc mediu, se adaugă apoi bucățile de varză, cu partea tăiată în jos;
  • Se amestecă fără oprire, iar bucățile de varză se întorc pe toate părțile. După, se adaugă 70 mg de apă în tigaie. Până când apa se evaporă, varza de Bruxelles se lasă la fiert. După, se adaugă deasupra 2 linguri de zeamă de lămâie.

Poftă bună!


Sursa foto: pexels.com/photo/assorted-fresh-ripe-vegetables-in-market-stall-3873912/