5 greșeli pe care să nu le faci când îți cauți un loc de muncă

Detalii

CategoriiEconomie
Tagurijob, Locuri de munca
Ultima actualizareVineri 16 octombrie 2020
Vizualizari543

Voteaza & Distribuie

Descriere

Există o grămadă de lucruri pe care le poți face corect atunci când ești în căutarea unui job dar, din nefericire, există și o multitudine de greșeli. Și tu de altfel ești un profesionist și o persoană de încredere, ar fi foarte păcat să lași aceste greșeli să-ți stea în cale. Pentru a evita aceste mici accidente îți recomandăm să eviți cele mai comune cinci greșeli pe care le poți descoperi mai jos. Între timp vei putea să arunci o privire peste câteva dintre cele mai căutate locuri de muncă în Brașov.

Prea multe informații în CV

În epoca vitezei nimeni nu mai are timp sau dispoziția necesară să citească un roman sub formă de CV. Prea multe informații vor face parcurgea CV-ului tău să pară o corvoadă, lucru de care mai toți recruterii stresați de lipsa timpului vor fugi mâncând pământul. Încearcă pe cât posibil să păstrezi doar informațiile relevante și care oferă detalii despre ceea ce ai de oferit unui potențial angajator. Ai doar câteva secunde la dispoziție pentru a produce o impresie de durată, deci nu le irosi pe detalii irelevante.

Calificările nu se corelează cu poziția

De preferat ar fi să alegi un job la care chiar te pricepi atunci când îți cauți un loc de muncă. Acestea fiind zise, ideal ar fi ca în momentul în care aplici să existe o corelație logică între calificările tale și cerințele postului. Poate că poziția pentru care aplici nu este exact pe specificul studiilor tale sau experienței anterioare. Treaba ta în acest moment este să convertești cumva studiile și experiența acumulate în aptitudini aplicabile la noul loc de muncă. Nu-l lăsa pe angajator să ghicească, explică-i tu ce poți face pentru el.

Te îmbraci absolut nepotrivit la interviu

Interpretarea la acest punct ar putea să fie incredibil de subiectivă, dar aceasta este una dintre cele mai comune greșeli. Desigur, depinde foarte mult de vârsta ta, nivelul de experiență și specificul jobului, dar în general este recomandat să te îmbraci cel puțin decent la un interviu de angajare. Ai grijă, chiar și să te îmbraci mult prea elegant poate fi o problemă. Nu te vei duce la costum pentru un post de curier pe bicicletă, nu-i așa? Fă cercetări în legătură cu compania și specificul activității și nu va fi greu să deduci cum trebuie să te prezinți la momentul interviului.

Vorbești de rău fostul sau actualul angajator

Una dintre cele mai mari greșeli pe care ai putea să le faci la momentul interviului ar fi să vorbești de rău actualul sau fostul loc de muncă, practic cel de la care încerci să pleci. Suntem siguri că ai motivele tale sau că probabil chiar nu ai fost tratat corespunzător, dar adevărul este că orice potențial angajator se va gândi că la un viitor interviu vei vorbi așa despre el. Expune extrem de civilizat lucrurile care te-au deranjat la fostul loc de muncă și de ce, dar fără să învinuiești pe cineva sau să te plângi.

Stricarea relațiilor la fostul loc de muncă

Ai putea crede că ceea ce faci sau zici în ultimele săptămâni de preaviz nu mai contează, dar adevărul este că te-ai înșela amarnic. Este foarte probabil ca noul angajator să ceară referințe de la fostul loc de muncă sau chiar să telefoneze pentru detalii. N-ai vrea ca fostul angajator să-ți strice șansele cu actualul, nu? Așadar poartă-te civilizat chiar dacă ți-a tocat sistematic nervii în ultimele luni.

Evită greșelile de mai sus pentru a te asigura că-ți sporești simțitor șansele la un nou loc de muncă.

Sursa foto: pexels.com/photo/stressed-male-worker-covering-mouth-with-hand-against-gray-background-3974780/