Sănătatea orală extrem de importantă în viaţa cotidiană

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriBacau, clinica stomatologica, stomatologie
Ultima actualizareJoi 7 iunie 2018
Vizualizari1144

Voteaza & Distribuie

Descriere

Majoritatea oamenilor realizează că au un singur set de dinţi reali pentru întreaga viaţă. În timp ce acesta este cel mai important motiv pentru a avea grijă de dinţii tăi, există câteva alte motive pentru care ar trebui să ai grijă de igiena ta dentară.

Dacă eşti din Bacău, vizitează Dentiservice, un cabinet stomatologic Bacău recomandat. Cabinetul stomatologic este dotat cu aparatură modernă şi este formată dintr-o echipă de specialişti. Programează-ţi un consult pentru a beneficia de servicii stomatologice profesionale.

Iată câteva motive pentru care ar trebui să ai grijă de dinţii tăi prin programări constante la dentist, spălatul pe dinţi şi curăţatul.

Sănătatea ta orală poate să îţi afecteze sănătatea generală

Un lucru pe care ai putea să nu îl ştii este că sănătatea ta orală îţi afectează sănătatea în general. Dacă nu ai grijă de dinţii tăi, ai putea experimenta un număr de probleme de sănătate diferite. Există multe probleme de sănătate ce au legătură cu o îngrijire orală precară, incluzând boli de inimă.

Când nu ai grijă de dinţii tăi, cavitatea ta bucală conţine mai multe bacterii decât ar trebui. Dacă bacteriile îţi intră în sânge, pot ateriza în inima şi acest lucru te supune la un risc mare pentru dezvoltarea unuor boli de inimă. Oamenii cu probleme orale au şanse mai mare să dezvolte demenţa, care se declanşează dintr-o bacterie din fluxul de sânge. Obiceiurile de îngrijire orală proaste pot duce la mai multe infecţii respiratorii.

Dacă ai diabet, să ai grijă de dinţii tăi este chiar şi mai important. Problemele orale şi diabetul nu se amestecă corect. De fapt, dacă ai diabet, o îngrijire orală precară face mai greu să controleze nivelurile de sânge-glucoză. De aceea doctorii şi dentişti recomandă obiceiuri de îngrijire orală pentru oameni care se luptă cu diabetul.

Sănătatea dinţilor tăi îţi afectează gingia şi mandibulă

Sănătatea dinţilor tăi îţi afectează de asemenea gingia şi mandibula, iar sănătatea gingiei tale îţi afectează dinţii. Aceste părţi funcţionează cu toate împreună pentru a îndeplini anumite roluri. Când începi să experimentezi probleme cu dinţii, problemele se extind cu uşurinţă la gingii.

Spre exemplu, dacă ai o cavitate pe un dinte pe care nu-l tratezi, poate duce la recesiunea gingiei tale, fiind prima etapă din boala gingiilor. Acest lucru se întâmplă când placa de pe liniile gingiilor se deplasează în spatele gingiilor. Când dinţii tăi se retrag, poţi experimenta sensibilitatea dinţilor, iar dinţii pot să cadă.

Când pierzi un dinte, pentru orice motiv, îţi afectează locul în care a fost dintele. Mandibula formează constant noi ţesuturi, ce îţi face oasele mai puternice şi acest lucru are loc din simplul mestecat.

Să ai grijă de dinţii tăi este o parte imporantă din viaţa ta, în special dacă vrei să eviţi să trăieşti cu proteză dentară sau alte opţiuni de înlocuire a dinţilor.

https://www.dentiservice.ro/