11 operatiuni tehnologie pe care orice beneficiar al unui foraj puturi de apa trebuie sa le stie

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguriforaje
Ultima actualizareVineri 21 octombrie 2016
Vizualizari1569

Voteaza & Distribuie

Descriere

De cele mai multe ori un viitor beneficiar al unui foraj de apa este un om obisnuit pus sa ia decizii asupra unei proble in cre nu are nic o pregatire. Se apeleaza la un put forat in momentul in care apa este la adancime mai mare de 20 de m, aceasta fiind singura varianta.

Operatiunile tehnologice pe care trebuie sa le stie beneficiarul unui foraj

  1. Un prim pas important este aflarea potentialului hidro-geologic al zonei. Ce trebuiesa aflati este: daca sunt fantani sau puturi prin zona, la ce adancime se afla panzele, cat sunt si ce calitate are apa in fiecare. Totodata trebuie aflat si felul solului la adancime.
  2. Urmatorul pas este gasirea unei firme de foraj. Conditia este ca aceasta firma sa aiba utilaje adecvate si de buna calitate. Aici va vine in ajutorul dumneavoastra cu firmeserioase de foraj put apa Euforaje.ro, portalul unde forajul devine accesibil pentru oricine.
  3. Fiindca contractul reprezinta obligatiile asumate de ambele parti si chiar daca pare banal aceasta este o faza importanta pentru beneficiarul viitorului foraj.
  4. Deschiderea santierului. Asta inseamna sapaturi, noroi si zgomot. Se sapa langa viitorul put doua gropi numite ’’batal’’ (sau numai una dar mai mare) care sunt legate cu un sanț de putul forat.
  5. In urma acestui foraj se obtin cateva informatii bune despre potentialul de a avea apa sau nu. Oprirea forajului este o operatiune stabilita de comun acord in acest moment de catre sondori si de catre beneficiar,
  6. In acest moment se execută operatiunea de “carotaj electric’’. Aceasta operatie este facuta de o firma specializata in asa ceva, alta decat firma de foraj.
  7. Dacă verdictul geologului care a facut carotajul este negativ, e tot mai bine ca lucrarile se opresc aici.
  8. Dacă in schimb verdictul e bun, treaba merge mai departe. Deja firma de foraj stie unde are de pus filtre de margarit.
  9. Se procedeaza la finalizarea putului, se tubeaza si se introduce margaritul.
  1. După echiparea cu filtre si tubare se face denisiparea. Denisiparea este in esenta o operatie de pompare a apei din put timp de 50-100 de ore.
  2. Ultima operatie este curatarea zonei, predarea esantioanelor.

Sper ca micul meu indrumator sa va ajute in momentul in care veti avea nevoie de astfel de servicii de foraj si sa impartiti acest articol si cu prietenii apropriati care au nevoie.