10 motive pentru a fi prezenti pe Internet

Detalii

CategoriiIT
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari9334

Voteaza & Distribuie

Descriere

Prezenta Online Considerand cresterea continua a utilizarii internetului si a noilor tehnologii ca mijloc de comunicare si de oferire a produselor prin internet, este vital pentru orice firma fie reprezentata online. In 2002, numarul internautilor la nvel mondial trecea de 500 de milioane, iar in Romania numarul utilizatorilor de Internet a crescut de la 2% la 23,8% din 1998 pana in 2003 (conform Raportului Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei privid Indicatorii IT pe 2003) .

Relatia cu Clientii
Din ce in ce mai multi consumatori utilizeaza internetul pentru a cauta produse sau servicii online; iar Dumneavoastra, prin deschiderea catre clienti a unui birou de informatii virtual, le oferiti posibilitatea de a va gasi foarte usor 24h/24h. Conform aceluiasi Raport MCTI citat mai sus, la 31 martie 2004 existau 62.000 domenii .ro, fata de doar 16.639 in 2000.

Gasirea de Noi Clienti (Marirea Bazei de Clienti) Internetul e rapid, eficient si plin de resurse ce ajuta pe oricine sa gaseasca ceea ce are nevoie. In concluzie, nu numai ca relatia de afaceri cu actualii clienti sunt optimizate, dar, mai mult, prin intermediul listarii in motoarele de cautare si a directoarelor online, dar si prin alte metode de promovare online, veti fi in masura sa atrageti noi clienti ce cauta servicii asemenea celor pe care le oferiti.

Cresterea Potentialului de Dezvoltare / Promovare
De asemenea, data fiind cresterea audientei online si expunerii informatiilor despre serviciile companiei catre o audienta larga, creste potentialul pentru dezvoltarea afacerii si aparitia de oportunitat altfel inaccesibile (de exemplu, iesirea pe piata internationala). Potrivit raportului MCTI, un procent majoritar (78%) al utilizatorilor folosesc Internetul cautarea de informatii.

Acces Rapid la Informatie
Oferind toate informatiile necesare intr-un singur loc, online, puteti castiga un potential client intr-un timp considerabil redus fata de abordarea clasica. De asemenea, prin oferirea de informatii cu privire la afacerea Dumneavoastra prin web site, oferiti potentialilor clienti oportunitatea de a avea informatiile de baza (si chiar mai mult), la orice ora, in orice zi a saptamanii, oferindu-va astfel timp pretios in care va puteti concentra asupra dezvoltarii afacerii Dumneavoastra. Mai mult, cand veti discuta cu oameni care v-au vizitat web site-ul veti sti sigur ca aveti de-a face cu persoane interesate de afacerea Dumneavoastra, persoane ce doresc sa afle mai multe detalii.

Economie de Timp Timpul inseamna bani, mai ales cand vorbim de o afacere. Printr-o prezenta online, puteti reduce in mod substantial timpul pierdut in discutiile preliminare si va puteti astfel concentra pe modul cum puteti incheia o afacere excelenta cu un potential client.

Economie de Bani Beneficiind de o prezenta online, nu numai ca veti salva timp, dar in acelasi timp veti realiza economii in atragerea de noi clienti. In plus, veti putea reduce costurile dedicate reclamelor, realizarii de brosuri si materiale de prezentare pe hartie. Sau cele cu faxurile si serviciile de copiere de documente. Cu un web site, avand afacerea online, tot ceea ce trebuie sa faceti este sa indicati vizitarea web site-ului pentru mai multe informatii. Fie ca vorbim de cateva pagini de prezentare ce ofera o posibilitate de baza pentru realizarea contactului cu potentialii clienti, fie ca vorbim de un site de e-commerce aproape orice afacere isi poate permite un web site realizat conform nevoilor sale, la un cost rezonabil. Exista pachete destinate sa se integreze cu aproape orice buget.

Valoare Excelenta la Investitii Minime
Dezvoltarea unei prezente online este justificabila imediat din punct de vedere marketing, considerand fie si numai cati oameni pot fi gasiti prin intermediul acestui mediu (vehicul) de marketing). Cum internetul se afla in plina dezvoltare, iar numarul internautilor creste in mod constant de la an la an, puteti sa va bazati pe termen foarte lung pe aceasta investitie. Mai mult, cum mare parte din informatiile necesare se afla online inca de la lansarea web site-ului, costurile pentru adaugarea de noi informatii sau cele legate de imbunatatiri sunt minimalizate.

Tranzactii Online
Prezenta online prin intermediul unui web site, ca un birou virtual, este o tactica de marketing foarte buna pentru orice afacere. Daca vreti sa integrati web site-ul ca parte a functionarii afacerii, atunci probabil ca veti dori sa oferiti posibilitatea de tranzactii online, prin implementarea unui formular de plasare comenzi online sau chiar a unui sistem de efectuare cumparaturi online (shopping cart). O masura excelenta pentru a le oferi clientilor posibilitatea de a plasa comenzi si a achizitiona produsele sau serviciile Dumneavoastra, online, prin intermediul web site-ului.

Imagine de Firma O prezenta online ofera prestigiu afacerii Dumneavoastra, imbunatateste vizibilitatea marcii si creste increderea potentialilor clienti in oferta Dumneavoastra. De asemenea, detinerea unui web site, poate imbunatatii perceptia asupra afacerii si numelui Dumneavoastra intru-cat studiile au aratat ca lipsa unei prezente online induce potentialilor clienti sentimentul ca au de-a face cu o companie mica si saraca.

Concluzie
In concluzie, adaugand aceasta noua componenta de marketing online planului de marketing al afacerii nu puteti avea decat de castigat, nu numai in plan material, dar si in capital de imagine.