10 utilaje utile în orice grădină

10 utilaje utile în orice grădină

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguridrujbe, Gradina, motocoase, motopompe
Ultima actualizareMiercuri 4 noiembrie 2020
Vizualizari218

Voteaza & Distribuie

Descriere

Munca în grădină nu este o activitate ușoară. Dacă stai la casă și ai o grădină mică pe lângă curte, atunci putem spune că munca acolo poate fi cât de cât relaxantă. Dar, dacă ai o grădină mare care trebuie întreținută temeinic, atunci sigur o să întâmpini dificultăți, dacă nu ai utilajele potrivite care să te ajute.

Ca să-ți ușurezi munca și să reduci timpul petrecut cu grădinăritul, ți-am pregătit o listă cu 10 utilaje utile în orice grădină!

1. Tocătorul de grădină

Este un utilaj folositor pentru orice grădină în care sunt copaci. Tocătorul de grădină este echipat cu role care toacă crengile și frunzișul, pe care le face astfel mai ușor de cărat. Acesta poate fi transportat pe roți și dispune de o carcasă care-i protejează elementele electrice.

2. Motocoasa

Perfectă pentru momentele când ai de tăiat multă iarbă, motocoasa vine în trei versiuni:
  • Profesională
  • Semiprofesională
  • Hobby
Fiind ușor de utilizat, prin folosirea unei motocoase vei reduce mult timpul alocat tăierii ierbii. De asemenea, reduci și efortul depus, astfel că o singură persoană reușește să tundă și suprafețe mai mari de teren.

3. Motosapa

Dacă ai o grădină mai mică, poți să alegi o motosapă care să te ajute la pregătirea pământului pentru însămânțat. Cu ajutorul ei mărunțești și nivelezi pământul, indiferent dacă acesta este umed sau uscat. Poți alege dintre două tipuri de motosape, electrice sau pe combustibil, acest utilaj fiind ideal pentru grădini de dimensiuni mai reduse. Dar dacă dispui de o grădină mai mare, poți încerca motocultorul.

4. Motocultorul

Dacă ai o grădină mare și te pregătești pentru cultivat, un motocultor ar putea fi utilajul de care ai nevoie. Cu un motor mai puternic decât motosapa, acesta poate fi echipat cu mai multe accesorii agricole care îndeplinesc mai multe roluri. Datorită acestui lucru nu ai nevoie de mai multe motocultoare, ci doar de unul singur, fiind un utilaj bun la toate!

5. Drujba

Uită de munca istovitoare cu securea și fierăstrăul. Atunci când ai de tăiat un copac sau de curățat pomii, o drujbă te poate ajuta și reduce considerabil timpul de lucru. Drujbele diferă în funcție de tipul motorului (pe combustibil sau electric), de puterea motorului, sistemul de pornire sau fiabilitate, așa că înainte să achiziționezi o drujbă, află care model este cel mai potrivit pentru nevoile tale.

6. Atomizorul

Aproape toți cei care au o grădină au avut de-a face cu dăunătorii. Ca să înlături dăunătorii și să păstrezi culturile sănătoase poți să utilizezi un atomizor. Cu ajutorul acestuia stropești suprafețe mari de culturi fără prea mult efort. Poate fi folosit pentru stropirea viilor, pomilor fructiferi sau serelor și asigură stropirea uniformă a substanțelor.

7. Motopompa

Ca să ai culturi roditoare și sănătoase, trebuie să le uzi frecvent. Dar ce te faci atunci când grădina ta este mai mare și vrei să eviți o muncă asiduă? O motopompă de poate ajuta să uzi grădina rapid și eficient. Motopompa poate fi folosită mai ales vara și se recomandă folosirea ei dimineața sau seara, atunci când soarele nu este puternic, pentru a evita distrugerea culturilor.

8. Generatorul de curent

Dacă grădina nu e în apropierea casei, dar ai nevoie de electricitate ca să acționezi unul dintre utilaje, atunci un generator de curent te poate salva.

9. Foreza de pământ

Concepută pentru efectuarea găurilor în pământ, te poate ajuta indiferent dacă vrei să dau găuri pentru instalarea gardurilor sau a unor stâlpi, dar și la plantarea unor plante tinere sau a unor arbuști.

10. Tractor

Orice om gospodar cu grădină mare și roditoare are un tractor care să-l ajute. Fie că trebuie să transporți lucruri la grădină și înapoi sau să trebuie să lucrezi pământul, un tractor este un utilaj esențial pentru lucrul în grădină.

Acestea sunt cele 10 utilaje utile în orice grădină. Care este cel mai important utilaj pe care îl folosești în grădina ta?

Sursa foto: pexels.com/photo/corn-plant-on-field-1112080/