Cum sa iti imbunatatesti memoria?

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriMedicina
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari6440

Voteaza & Distribuie

Descriere

Tehnici de imbunatatire a memoriei

Jocuri de memorie

Au fost inventate mai multe jocuri pentru imbunatatirea memoriei, pentru antrenarea ei si pentru sporirea capacitatii si puterii creierului. Cele mai multe dintre jocurile de societate inventate pentru acest scop ajuta, de asemenea, la imbunatatirea rationamentului.

* Puzzle-urile dificile pun creierul la contributie si imbunatatesc memoria.
* Potrivirea cartilor de joc – puneti perechi de carti de joc, amestecate, cu fata in jos si apoi intoarceti-le pe rand si pe sarite pentru a va aduce aminte unde ati vazut cartea potrivita.
* Jocul de carti - desi toate jocurile de carti necesita concentrare si imbunatatesc automat rationamentul, exista anumite jocuri de specialitate care se concentreaza pe imbunatatirea memoriei.

Alte jocuri care ajuta la memoria sunt:

* sahul
* scrabble-ul
* integramele
* sudoku

Invatarea unei limbi

O alta tehnica eficienta de a imbunatati memoria este de a invata ceva nou, cum ar fi o limba. Scotand creierul din confortul obinsuit si cunoscut si introducandu-l intr-un domeniu necunoscut, il obligati sa memoreze lucruri. Invatarea unei noi limbi este una dintre cele mai bune modalitati de a lucra creierul si de a ajuta memoria.

Alte tehnici de imbunatatire a memoriei

Aplicandu-le zilnic, veti observa o schimbare aproape instantaneu.

* Conversia vizuala
- Conversia informatiei intr-o imagine vizuala va ajuta sa va amintiti lucrurile mai bine, deoarece simturile vizuale sunt mai puternice. Asa ca, atunci cand auziti cuvantul "sobolan", faceti imediat o paralela cu momentul in care ati vazut un sobolan in gradina dvs.

* Experimentati cu tehnicile
- Exista mai multe suporturi auditive si vizuale, pe care le puteti folosi in procesul dvs de invatare si memorare. Incercati-le pentru a vedea ce vi se potriveste cel mai bine, si puteti, de asemenea, sa incercati o combinatie de mai multe tehnici.

* Mnemonice
- Folosind diferite mnemonice va veti imbunatati memoria enorm. Unele dintre cele mai populare sunt imaginile, conversia in cuvinte cu rima, formarea unui cuvant din alfabetul primei propozitii, adaugandu-i o melodie, legand-o cu anumite locatii sau alte informatii pe care le stiti deja, si transformand-o intr-o scurta poveste comica.

* Repetitia si reinvatarea
- repetand ceva la nesfarsit si invatarea din nou a unor lucruri este o metoda dovedita care ajuta la exersarea creierului.

* Mancaruri pentru memorie
- exista alimente care imbunatatesc memoria, si care contin antioxidanti, acizi omega 3, vitamina B, fier.