Au ajuns afacerile de pretutindeni sa depinda numai de banci?

Detalii

CategoriiPolitica
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2446

Voteaza & Distribuie

Descriere

Nu stiu cati dintre voi realizati sau nu realizati cat de dura, dezgustatoare si falsa a devenit lumea in care traim, si aici nu ma refer doar la mediul de afaceri, insa aceasta este imaginea pe care mi-o picteaza creierul in ultima vreme.

Urmarind stirile atat la TV cat si pe internet puteti sesiza declaratiile marilor oameni de afaceri, conducatori, presedinti, bancheri, laureati cu Nobel, politicieni care declara sfarsitul acestei crize, redresare economica doar la un an dupa inceperea acestuia. Criza actuala fiind considerata una din cele mai mari crize mondiale din lume chiar mai adanca decat Marea Criza Economica sau Marea Depresiune inceputa in USA prin anul 1928 (foarte ciudat ca aceeasi tara este gazda aceluiasi eveniment inceput in urma cu 1 an) intamplare ce a zguduit economiile globale fiind nevoie de aproximativ 10 ani pentru revenirea la stabilitate a acestora. Dar cu toate acestea, criza mondiala care a afectat intreaga lume atat de grav, este pe terminate iar economiile globale sunt in revenire coform din nou expertilor mondiali. Sa fie oare o revenire miraculoasa datorita liderilor mondiali sau doar o amagire pe termen scurt, ori poate e revenirea dintr-o criza care nu a avut loc niciodata decat in mintea oamenilor?

Uitandu-ma in jur realizez defapt ca orice om de rand vede aceste lucruri nu numai ca sunt false ci acesti lideri una spun si alta fac. Si aici nu ma refer doar la Romania, pe intreg globul se fac disponibilizari masive, se inchid firme, intreprinderi, companii, o mare parte din firmele care isi mai desfasoara activitatea sunt falimentare, oamenii intra in somaj, se accentueaza crizele politice, au loc manifestari, mitinguri, oamenii devin pesimisti si stresati pe zi ce trece, cresterea saraciei se adanceste, iar bancherii si politicienii intretinuti de acestia care o duc mai bine decat in ultimii o suta de ani, ne incurajeaza ca totul va fi bine si ca ne indreptam in directia cea buna... desi ma intreb: oare unde duce aceasta directie „buna", pentru ca lumea deja e la capatul rabdarii?

Daca cresterea saraciei, distrtugerea economiilor, scaderea nivelului de trai, inrobirea oameniilor si a firmelor cu datorii bancare sunt semnele redresarii economice atunci cred ca ar trebui sa mai analizam odata lucrurile pentru a ne da seama de realitatea ce ne plesnete zi de zi in fata iar in cele din urma pentru a actiona in consecinta. Si pentru a mai pune paie pe foc se dau si tot feluri de declaratii in care se mentioneaza salariile record ale instittiilor financiare si bancare din USA pentru sfarsitul acestui, an in ciuda scandalurilor si falimentelor care au avut loc si care defapt au afectat intreaga economie globala iar bancherii continua sa isi ofere bonusuri si prime pentru „succesele" realizate in cursul acestui an contribuind la inrobirea intregii lumi.

Cred ca putem felicita acesti „oameni", daca putem sa-i numim asa, pentru „munca" depusa si pentru cel mai mare jaf realizat in decursul istoriei. Dar intrebarea ramane: veti ramane in continuare sa vizionati spectacolul din fotolii, sau doriti sa luati parte si voi lepadand rolul de rob si luand un nou rol, acela de participant, ale carui actiuni si decizii conteaza pentru ca si un singur om poate scimba soarta intregii lumi? Vei fi tu oare acela? Nu vei afla niciodata daca ramai un simplu privitor! Insa nu uita: You can make difference!