Cum să-ți crești copilul sănătos? Diversificarea alimentației - Procesul cheie

Cum să-ți crești copilul sănătos? Diversificarea alimentației - Procesul cheie

Detalii

Categorie
Tratamente / Operatii
Modificat
acum 6 ani si 2 luni
Vizualizari
908

Voteaza & Distribuie

Descriere

Diversificarea la bebeluși este un pas foarte important în hrănirea, creșterea și dezvoltarea bebelușului tău! Înainte de a face acest pas cu bebelușul tău, acela de diversificare la bebeluși, trebuie să ai în calcul câțiva factori extrem de importanți. Apoi, la fel de important este să ştii dacă bebe este pregătit pentru acest pas şi care sunt semnele concrete.

Cum faci diversificarea la bebeluși? Ce înseamnă acest proces și cum se realizează el? Până în momentul diversificării, bebe primeşte toţi nutrienţii necesari din laptele matern. Până la împlinirea vârstei de şase luni, sistemul său digestiv nu este îndeajuns de matur pentru a „primi“ mâncărurile solide. Acesta nu este însă un motiv de teamă, pentru că bebe îţi va oferi, oricum, semne suficient de clare care îţi vor arăta că este pregătit pentru diversificare. Iată care sunt indiciile la care trebuie să fii atentă:

1. Stă singurel în funduleț și are control asupra căpuțului?
Bebe îşi poate susţine singur capul în poziţie dreaptă şi poate sta în funduleţ? Acestea sunt două dintre amănuntele esenţiale pentru începerea diversificării. Faptul că îşi controlează capul îi permite să ţină în cavitatea bucală mâncarea solidă şi să o mestece.

2. Există reflexe că ar putea mesteca?
Între gură, limbă şi sistemul digestiv există o legătură foarte strânsă. Se dezvoltă concomitent. Dacă poate împinge hrana înspre gât cu scopul de a o înghiţi, este un alt semn pentru începerea diversificării. Indiciul care îţi arată că procesul înghiţirii funcţionează corect este faptul că salivează din ce în ce mai puţin.

3. Se îngrașă?
Dacă bebe vrea din ce în ce mai mult lapte şi devine curios în privinţa gusturilor, este un semn bun. Iar dacă şi-a triplat greutatea din momentul naşterii (însă nu are sub patru luni) este un semn că este pregătit pentru diversificare.

Cum se face această diversificare? După ce ai studiat tabelul diversificării alimentaţiei la bebeluşi şi ai aflat ce alimente sunt recomandate sau nu din schema diversificare bebe, poţi începe să pui în aplicare schema diversificare bebe. Nu neglija să te consulţi cu medicul tău pentru a evita anumite reacţii neplăcute cauzate de alimentele din schema diversificare bebe pe care micuţul tău e posibil să nu le accepte.

Schema diversificare bebe se adaptează fiecărui micuţ, consultându-te cu o persoană specializată. Nu este obligatoriu, de exemplu, ca morcovul să fie acceptat din prima sau foarte uşor, chiar dacă în general este una dintre primele legume introduse în diversificare.

Filtre

Tip: Oferte