Noi specii de animale

Detalii

CategoriiStiinta
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari5231

Voteaza & Distribuie

Descriere

Programul RAP (de evaluare rapida) al organizatiei Conservation International a reusit sa descopere peste 1.300 de noi specii de animale. Pentru a se ajunge la acest numar de specii a fost nevoie de 20 de ani de cercetare.

Conservational International
este un ONG cu activitate de mediu si isi are sediul in Virginia. De asemenea, aceasta asociatie a realizat si un top printre cele mai interesante animale descoperite in ultimii ani pe pamans.

Specii noi - Pterochroza ocellata

Specii noi - Pterochroza ocellata


Pe langa faptul ca au niste aratari inedite, noile specii de animale au primit si porecle care bat imaginatia multor persoane, precum: "broasca Pinnocchio", "liliacul Yoda", "rechinul mergator", "salamandra ET".

Programul care a avut aceasta reusita si-a inceput activitatea in anul 1990, iar de atunci s-au realizat 80 de studii care s-au desfasurat in 27 de tari. S-a ajuns astfel la acest numar de noi specii de animale, dintre care 500 au fost descrise oficial de taxonomisti, urmand sa fie si celelalte identificate.

Alte date:


* au avut loc investitii de mai mult de 5.3 milioane de dolari, bani din comunitatile locale si economiile nationale;

* s-u creat, extins si gestionat aproape 21 milioane de hectare cu zone protejate;

* s-au inregistrat datele a 400 de specii amenintate pe tot blogul si s-au introdus alte informatii pentru peste 2000 de specii de animale;

* instruirea a mai bine de 400 de studenti si oameni de stiinta din tarile implicate in proiect;

Este de inteles ca in cadrul acestui studiu, specialistii au fost mai mult pe teren in zone salbatice decat in laboratoare, insa descoperirea biologica este remarcabila pentru omenire. Aceste rezultate pot fi urmarite intr-o carte pe nume "Still counting...", editata de Leeanne Alonso, directorul acestui program, in colaborare cu alti oameni de stiinta.


Liliacul Yoda

Liliacul Yoda

Cartea contine si o parte stiintifica, una istorica, ghid metodologic, dar si o parte cu memorii. Sunt povestite expeditiile prin zonele cele mai indepartate si cele mai putin cunoscute de pe planeta si, de asemenea, sunt relatate provocarile fizice si personale prin care au trecut oamenii de stiinta in cadrul acestei experiente. Aici se gasesc si peste 400 de fotografii color uimitoare in care sunt prezentate aceste specii rare de animale descoperite in intreaga lume.

Alonso, coordonatorul proiectului din ultimii 13 ani a declarat ca a avut parte de o aventura uimitioare:

In ciuda presiunilor din partea naturii, aceasta continua sa fie incarcata de mistere, sa ne inspire si sa ne invete cu multitudinea sa de comori ascunse si servicii ale ecosistemelor ca oamenii se bazeaza pe aceste lucruri si ca sunte inca la inceputul intelegerii acestor fapte.