TOP 4 obiecte care îți sunt permise în bagajul de mână atunci când călătorești cu avionul în Europa

Detalii

CategoriiTurism
Taguricalatorii
Ultima actualizareJoi 17 august 2023
Vizualizari376

Voteaza & Distribuie

Descriere

Te-ai gândit că este momentul să pleci în vacanță și îți dorești să optezi pentru transportul cu avionul? Există o serie de reguli pe care trebuie să le respecți, mai ales atunci când vine vorba despre transportul unor obiecte fie la cală, fie în bagajul de mână. Când te decizi să pleci în vacanță sau chiar într-o călătorie de afaceri și dorești să iei după tine un bagaj de mână, pe care să îl ai direct asupra ta la bord, atunci există o serie de limitări de care trebuie să ții cont. De altfel, acestea trebui să fie respectate nu doar în funcție de compania aeriană la care vei fi client, ci și în funcție de țara în care vei ajunge. Există anumite state care nu permit introducerea pe teritoriul lor a anumitor obiecte sau produse. În cele ce urmează, vei descoperi câteva obiecte pe care le poți pune în bagajul de mână.

Iată câteva obiecte care îți sunt premise să le transporți în geantă, în avion:

  • Mai înainte de toate, trebuie să știi că poți avea ca bagaj de mână o geantă cu dimensiuni de 40x30x20 de centimetri sau să aibă maximum 10 kilograme. De altfel, dimensiunile pot diferi în funcție de compania aeriană pe care o alegi pentru călătorie. Într-un asemenea bagaj ai voie să transporți, de exemplu, lichide în recipiente care să nu depășească gradația de 100 de mililitri, așa cum se precizează în lista obiectelor permise în transportul aviatic din Europa. Trebuie să fie ambalate corespunzător. Totodată, trebuie să știi că pe lista produselor lichide sunt incluse următoarele: pasta de dinți, băuturi, creme, geluri de duș sau alte produse cosmetice.
  • Pe de altă parte, tot în bagajul de mână poți transporta lichide care sunt scutite de taxele vamale, însă acelea se achiziționează direct din aeroport, fără să fie desigilate. De asemenea, în geanta pe care o vei purta cu tine în avion poți pune și articole vestimentare, produse electronice (laptopul, telefonul, căștile, cablurile de încărcare), dar și alte aparate, precum țigara electronică de unică folosință sau alt dispozitiv de fumat sau vapat. De altfel, având în vedere că astfel de produse nu sunt permise în bagajele de cală, ele vor fi transportate doar în bagajul de mână. Ține minte că trebuie să arăți agenților de securitate ce tipuri de produse transporți și să le pui pe bandă.
  • De asemenea, tot în bagajul de mână ai voie să transporți instrumente muzicale, însă în funcție de mărimea lor. Totodată, îți este permis să ai în geanta ta medicamentele, însă trebuie să consulți site-urile autorităților, pentru că există posibilitatea ca în anumite țări să nu îți fie permisă intrarea cu anumite pastile. Atenție, însă, la medicamentele speciale care necesită rețetă. Trebuie să o ai asupra ta și să o prezinți în aeroport.
  • Poți băga în aceeași geantă și bijuteriile. Este adevărat că le poți pune și în bagajul de cală, însă dacă dorești să le știi mai în siguranță, poți să le pui în cel de mână. Totodată, dacă vei pleca cu cel mic în călătorie, poți transporta produse speciale pentru el, de la lapte praf, până la diverse alimente și geluri.

De altfel, trebuie să cunoști și câteva dintre obiectele care sunt interzise transportului aerian, în bagajul de mână. Printre acestea se numără obiectele ascuțite, deschizătoare de conserve, arme, muniție, substanțe chimice și inflamabile sau echipamentul de ski. Atunci când călătorești cu avionul, asigură-te că respecți regulile impuse nu doar de compania aeriană la care îți achiziționezi biletul, ci și condițiile de intrare în țara în care urmează să mergi.

Sursă foto: Pexels.com