Îngrijirea pielii sensibile - cum te tratezi în mod natural

Detalii

CategoriiSanatate
Taguriantioxidanti, piele, produse naturale
Ultima actualizareLuni 8 ianuarie 2018
Vizualizari1203

Voteaza & Distribuie

Descriere

O largă categorie de persoane, atât bărbaţi cât şi femei, suferă de piele sensibilă. Este şi frustrant la un moment dat să nu mai ştii ce tip de produse să alegi pentru a avea rezultatele optime din ceea ce înseamnă eforturile tale disperate de a ameliora situaţia.

Ca şi definiţie, pielea sensibilă este cea care reacţionează imediat după expunerea la un factor extern. Pe lângă disconfortul vizibil există şi o problemӑ a semnelor care apar, manifestări diverse în acest sens. Chiar dacă pe moment se găsesc soluţii care să reducă din efectele create pe termen lung este un adevărat chin.

Partea şi mai deranjantă este că în cazul unei pieli sensibile se pare că a repara ţesutul nu este atât de uşor pe cât de uşor este afectat de diverşi factori. În primul rând contează că acei factori sintetici să fie evitaţi. Mai mult decât atât, se ţine cont de nevoia de a defini în adevăratul sens al cuvântului ce este pielea sensibilă. Nu este nicidecum grasă, mixtă şi aşa mai departe. Ba chiar se recomandă a se evita produsele pe baza de ulei.

Chimicale şi note parfumate

Se recomandă a se evita acele produse ce conţin chimicale precum etanolul şi propilenglicol şi produse de acest gen care afectează prin penetrarea pielii. Cele mai bune produse de acest gen sunt de regulă cu un conţinut mai mic de metil, butil sau alţi parabeni.

Mai degrabă se necesită produse cu extract natural precum gălbenele, muşeţel, plante cu efect antiinflamator însă nu din lista acelor produse pe baza de reţetӑ, de amestec de ingrediente ce în mare parte sunt de fapt artificiale, sintetice.

Îngrijire naturală

Cele mai bune opţiuni de îngrijire sunt produsele cu bazӑ de plante, cu extract natural. Antioxidanţii naturali vin de la castraveţi, de la soia, avocado şi nu numai. Doar că uneori nu este de ajuns simpla aplicare a unor fructe sau legume. Aşadar, o reţetӑ perfect echilibrată înseamnă o combinaţie de extracte care să ajute piele până în cele mai profunde straturi.

Un alt secret ce ţine de îngrijirea naturală face referire şi la modul în care „reţeta” cu pricina este sau nu una de încredere. Se consideră cu un mare plus ceea ce ţine de numărul de ingrediente; deja ce trece de un număr de 10 înseamnă prea mult şi o concentraţie ce pare greu de crezut că nu amestecă şi ceva mai puţin natural.

Marea diferenţӑ din simpla citire a unei etichete, un truc la vedere care însă păcăleşte mult piaţă de consum – unii ales inconştient de conţinut, alţii merg pe ideea de experiment, nu înţeleg termenii şi nici nu se obosesc să facă asta.

Îngrijirea pielii, mai ales la categoria sensibilităţii crescute, vine cu o provocare: să te educi din punct de vedere al tipurilor de produse alese, să cunoşti detaliat ce alegi şi să nu uiţi să mizezi pe natural.