Rhythm of the dance

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriBucuresti
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari4574

Voteaza & Distribuie

Descriere

Pe 7 februarie, ora 19.30 la SALA PALATULUI Bucuresti – Spectacolul "RHYTHM OF THE DANCE" al Companiei Nationale de Dansuri a Irlandei.

PROGRAM Turneu National cu Spectacolul "RHYTHM OF THE DANCE":

4 februarie 2010, ora 19.00 - Craiova, Teatrul National "Marin Sorescu", Sala Amza Pellea (Str. A.I. Cuza nr. 11)
5 februarie 2010, ora 19.00 - Cluj, Teatrul National (Pta. Stefan cel Mare nr. 2-4)
6 februarie 2010, ora 19.00 - Sibiu, Casa de Cultura a Sindicatelor (Str. Parcul Tineretului nr.1)
7 februarie 2010, ora 19.30 - BUCURESTI, SALA PALATULUI

Inceputul lunii februarie apartine tot Asociatiei Culturale de Teatru, Muzica si Film "DRACULA" , Organizatiei Internationale EURAD, Centrului International Antidrog si pentru Drepturile Omului (CIADO) si Asociatiei Nationale a Caselor de Cultura ale Sindicatelor din Romania (ANCCSR) care organizeaza un turneu national cu show-ul "RHYTHM OF THE DANCE". Dupa succesul spectacolului "STELELE MOSCOVEI PE GHEATA" de la Iasi (29 ianuarie), Galati (30 ianuarie), Bucuresti (31 ianuarie) si Buzau (1 februarie), va veni randul spectatorilor din Craiova (4 februarie), Cluj (5 februarie), Sibiu (6 februarie) si Bucuresti (7 februarie) sa asiste la un spectacol incredibil de dans si muzica prezentat de Compania Nationala de Dansuri a Irlandei intr-un turneu care face parte din Programul National Cultural „ARTA CONTRA DROG 2010".

Inca de la infiintare, in 1999, protagonistii "RHYTHM OF THE DANCE" in frunte cu Mark C. Tynan, coregraful care a creat spectacole pentru celebrul Michael Flatley, au strans in jurul lor milioane de fani si au sustinut turnee pe tot mapamondul (Suedia, Belgia, Italia, Germania, Luxemburg, Austria, Turcia, India, Thailanda, Abu Dabal, Australia, Norvegia, Danemarca, Olanda, Franta, Elvetia, Iugoslavia, Portugalia, Taiwan, Malayesia, SUA, Egipt, Polonia, Rusia, Ucraina, Lithuania, Grecia, China, Singapore, Dubai, Argentina sau Siberia), deschizand astfel o era noua in domeniul spectacolelor de divertisment.

Spectacolul "RHYTHM OF THE DANCE" are o durata de 2 ore, iar impletirea dintre muzica, dans, costume, coregrafie si ritmurile frenetice reuneste trairile, traditia si talentul unic al dansatorilor din toate zonele Irlandei. Spectacolul este un poem epic, ce descrie calatoria celtilor de-a lungul timpului, este o incursiune in lumea dansurilor traditionale celtice, un liant ce uneste vechea arta celtica si arta contemporana si cele mai moderne tehnici si efecte speciale.

"Povestea" spune ca timp de decenii, clanurile celtice de Lenster si Ulster au fost in razboi. Acesti oameni, alta data pasnici, au fost condusi in lupta datorita conducatorilor lor avizi de putere, bani si pamanturi. Dupa o ultima batalie, Insula Esmeralda a devenit o ruina, iar doi mari razboinici celtici s-au hotarat sa refaca insula si sa repare tot ce a distrus acest razboi. Avand in vedere ca la conducerea celor doua clanuri o noua generatie vine la putere, exista un licar de speranta pentru pace si o convietuire ca in vremurile de demult. Zeii celti trimit printre oameni treireprezentanti care vor urmari ca pacea sa fie pastrata si ca "Raul" sa nu poata destrama ceea ce oamenii vor sa construiasca.

Ei sunt Phil Ball Fluthers, Elieen Og si Trotting care apar printre oameni la un mare targ organizat pe Insula Esmeralda si care vor veghea ca Noimh si Eoin sa asculte de vocea ratiunii si sa faca pace. In scena apar femeile din clanul Lenster care, prin dansul lor vor sa arate cat sunt de puternice. Lor li se alatura barbatii din clanul Ulster care sunt cuceriti de frumusetea lor si cand dupa batalie apare si Eoin, el se lasa purtat de frumusetea dansului si impreuna cu cei care il insotesc intra in ritmul tuturor sarbatorind in acest mod pacea pe care o viseaza ambele clanuri. "Este o adevarata tornada pe scena. Putere, charisma, toate sunt aici intretinute de cantareti de prima mana, de cei mai buni dansatori si muzicieni. Ce altceva ti-ai putea dori!?!

Ca sa crezi trebuie sa vezi", spunea celebra ziarista olandeza Linda Brongers la emisiunea "TELEGRAPA". "De-acum putem spune fara rezerve ca exista trei show-ri in lume care sunt in top la acelasi nivel. Riverdance, Michael Flatley’s - Lord of the dance si Rhythm of the dance" – se scria in cotidianul norvegian "Trondheilm Times, iar celebrul "New York Times" titra: "Rhythm of the dance demonstreaza ca profesionalismul impletit cu talentul, valorea si tehnica desavarsita, genereaza un spectacol pe care daca nu il vezi, vei regreta intotdeauna".

Merita sa ne lasam purtati de misterul unor lumi demult apuse, sa redevenim macar pentru un moment mai buni si mai intelepti, urmarind un spectacol in care povestea celtilor si a druizilor ne dovedeste ca oamenii isi pot fauri singuri destinul cand sunt uniti si au teluri comune. Si mai ales cand toate acestea sunt redate si ilustrate printr-un spectacol in care arta dansului, maestria, imaginatia si talentul dansatorilor se imbina perfect cu cele mai performante tehnici de sunet si lumina.

Preturile pentru spectacolul "RHYTHM OF THE DANCE" in Craiova, Cluj, Sibiu sunt:
VIP - 150 lei
Cat I - 100 lei
Preturile pentru spectacolul "RHYTHM OF THE DANCE" in Bucuresti sunt:
VIP - 200 lei
Cat I - 150 lei
Cat II - 100 lei
Cat III - 75 lei.

Asadar, la inceput de februarie, publicul bucurestean si cel din tara va avea ocazia sa se bucure de "RHYTHM OF THE DANCE", un spectacol de sunet si lumina, o adevarata feerie a dansului si muzicii care va fi prezentata de Compania Nationala de Dansuri a Irlandei

Dupa TURNEUL NATIONAL din Romania, membrii "RHYTHM OF THE DANCE" vor pleca spre Italia unde vor sustine spectacole la Florenta (9 februarie), Padova (10 februarie) si Brescia (11 februarie). Va urma in perioada 10-28 aprilie un TURNEU in Marea Britanie, cu ocazia caruia vor sustine spectacole la Castelul Wellingborough, St. Albans (The Alban Arena), Mansfield (Palace Theatre), Hull (City Hall), Aberdeen (Music Hall), Perth (Concert Hal), The Sage (Gateshead), Forum 28 Barrow in Furness, Wakefield (Theatre Royal), Buxton (Opera House), Birmingham (Alexander Theatre), Cardiff (St Davids Hall), Tunbridge Wells (Assembly Hall), Cheltenham (Everyman Theatre), High Wycombe (The Swan Theatre), Dartford (The Orchard Theatre).