Cum sa schimbi o usa de interior impreuna cu cadrul

Detalii

CategoriiCasa/gradina
TaguriCum sa/How to, usi de interior
Ultima actualizareJoi 9 noiembrie 2017
Vizualizari2229

Voteaza & Distribuie

Descriere

Daca esti in toiul renovarilor sau daca tocmai te-ai mutat la casa noua si te afli in situatia de a inlocui o usa de interior impreuna cu cadrul usii, primul impuls este probabil sa angajezi un profesionist caruia sa-i platesti taxa de rigoare. Totusi, sa instalezi singur o usa de interior si cadrul usii poate fi surprinzator de simplu, plus ca acest proiect de tip do-it-yourself iti aduce o mare satisfactie si te ajuta sa economisesti. Ai nevoie doar de trusa de unelte, de un ochi atent la detalii si de putina rabdare ca sa instalezi o usa noua, solida si stabila.

1. Alege usa de inlocuit. Masoara usa actuala si cauta una de aceleasi dimensiuni, ceea ce iti va permite sa folosesti aceeasi deschizatura din perete. Gandeste-te daca vrei o usa usoara, mai ieftina, sau una din lemn masiv, mult mai costisitoare. Pentru a salva timp si pentru a minimiza frustrarea, asigura-te ca achizitionezi o usa cu garnituri si balamale incluse, decat sa cumperi usi si atat.

2. Inlatura vechea usa si uscioarele. Nu e esential sa fii atent sau pedant la acest pas. Odata ce ai terminat aceasta operatiune, ar trebui sa ai in fata o deschizatura curata si fara asperitati, in care sa fie fixata noua usa.

3. Masoara dimensiunile deschizaturii din zid. Colturile ar trebui sa fie in unghiuri drepte si deschizatura ar trebui sa fie cu 2 cm. mai larga si de la 1 la 2 cm. mai inalta decat usa cea noua. S-ar putea sa trebuiasca sa inserezi elemente de fixare, sau cu ajutorul unui ciocan sa incerci sa remodelezi nivelul cadrului usii. Daca niciuna dintre aceste proceduri nu dau rezultate, va trebui sa remodelezi complet deschizatura sau sa cumperi o alta usa, de data acasta la dimensiuni compatibile.

4. Fixeaza usa cu blamale si uscioare in deschizatura din zid si verifica laturile sa fii sigur ca sunt la marime. Foloseste elemente de fixare daca e nevoie. Masoara distanta dintre uscioare si perete pentru a te asigura ca usa e centrata exact in interiorul deschizaturii.

5. Plaseaza garniturile la distanta de 6 cm. intre uscioare si cadru. Plaseaza o garnitura aproape de fiecare balama, si incepe cu aceste locuri cand bati usa in cuie.

6. Foloseste gaurile cu care e prevazuta usa din fabricatie pentru a instala clanta, in conformitate cu istructiunile de la producator.

7. Instaleaza cadrul in jurul usii asa incat sa acopere garniturile, cuiele si deschizatura dintre uscioare si perete. Foloseste cuie de 4 pentru a fixa cadrul. Foloseste din nou un metru pentru a masura cadrul in timp ce lucrezi, pentru a te asigura ca el creeaza un dreptunghi perfect in jurul noii usi.