Cum să pregătești eficient coletele pentru livrare?

Detalii

CategoriiRegional
Taguricurier, curierat international, curierat rapid
Ultima actualizareJoi 4 august 2022
Vizualizari419

Voteaza & Distribuie

Descriere

În perioada pandemiei am învățat să comandăm orice și să livrăm orice. Iar viitorul pare destul de nesigur, deci s-ar putea să apelăm din ce în ce mai mult la serviciile curierilor fie că vrem să trimitem un cadou unui prieten sau unei rude sau o comandă pentru clientul nostru.

Serviciul de curierat funcționează indiferent de situație și este o soluție excelentă pentru a livra orice avem nevoie la destinația aleasă. După cum probabil știi deja, companiile care se ocupă de curierat au termeni stricți în ceea ce privește livrarea coletelor, iar nerespectarea acestor termeni poate duce la neîndeplinirea comenzii de către curier sau să te lovești de refuzul acestuia de a-l ridica.

Iată, deci, câteva sfaturi utile despre cum să îți pregătești corect pachetul.

Asigură-te că ambalarea este eficientă

Când expediezi ceva, contează nu numai cutia sau materialul de protecție din interior, ci și metoda de ambalare pe care o vei folosi. În funcție de fragilitatea coletului, înfășoară-l cu două sau mai multe straturi de bandă adezivă pentru ca acesta să nu se desfacă pe timpul transportului sau manevrări de către curier. Dacă colete tale sunt grele sau foarte sensibile, poți folosi metoda eficientă de a le trimite în două cutii.

Consultă regulile curierului

Fiecare companie de curierat poate avea propriile politici de ambalare a pachetelor, poți găsi explicații pe site-urile oficiale. Verifică dacă metoda ta de ambalare este una care este aprobată de ei pentru expedierea mărfurilor și condițiile de expediere pentru bani, obiecte de valoare sau documente. Pentru acestea din urmă, în majoritatea cazurilor va trebui să utilizezi pungi de curierat, care le poți comanda de pe AMBALARE.COM. Acestea îți și protejează coletul de eventuale scurgeri și nu numai.

Ai grijă la informațiile de pe ambalaj!

Pentru ca coletul tău să ajungă în siguranță la destinație, este important sa notezi cu atenție toate informațiile pe care livratorul le va folosi pentru a livra coletul la adresa dorită. Numărul de telefon al destinatarului și intervalul de timp în care acesta este disponibil sunt la fel de importante.

Protejează obiectele fragile

Uneori, coletele pe care urmează să le expediezi pot fi fragile, așa că este responsabilitatea ta să te asiguri că ajung intacte la destinație. Materialele rezistente la șocuri sunt grozave pentru protejarea obiectelor tale vulnerabile și pot fi reprezentate de simplă hârtie sau carton mototolit sau folie cu bule pe care le vei folosi pentru a le împacheta. În acest fel, vei reduce riscul ca materialele tale să se rupă, să se zgârie sau să lovească pereții cutiei în care se află.

Izolarea mirosului

Pentru produsele mai speciale, care emană un miros puternic sau produse care ar putea curge, este necesară sigilarea acestora, iar pentru asta poți folosi o pungă pe care să o sigilezi chiar tu folosind bandă adezivă, o pungă de nylon sau pur și simplu o folie de bucătărie.

Dacă vrei să fi sigur că nu există probleme în timpul livrării, iar coletul tău o să ajungă la destinație te poți adresa firmei prin care urmează să se facă livrarea pentru orice nelămurire.