Cum organizezi o nuntă în 7 pași

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriDJ nunta, invitatii de nunta, meniu nunta, nunta, Rochie mireasa, sala nunta, torturi nunta
Ultima actualizareMiercuri 3 august 2022
Vizualizari427

Voteaza & Distribuie

Descriere

Ai în plan organizarea unei nunți de la A la Z? Atunci îți dorești un eveniment ca la carte! Deși emoțiile există și sunt firești, nu trebuie să te copleșească, fiindcă sunt o mulțime de lucruri de care trebuie să te ocupi.

Iată cum poți organiza o nuntă în câțiva pași simpli, ca să ții minte pentru totdeauna această zi de neuitat.

Stabilește data nunții


Începe organizarea nunții cu cel mai important detaliu: data la care vrei să te căsătorești. Acest pas este esențial, pentru că vei fi nevoit să cauți un restaurant disponibil în acea perioadă. Totodată, este important să verifici și calendarul ortodox, pentru anul în care vrei să te căsătorești. În acest fel, te asiguri că nu stabilești o dată într-o zi de post, atunci când nu se oficiază ceremoniile religioase.

Gândește-te la buget

Pasul doi: stabilește o sumă aproximativă pentru bugetul în care vrei să te încadrezi pentru nuntă. Poate că părinții sau socrii își doresc să contribuie la organizare sau din contră, nu își permit. Este util să știi câți bani o să cheltui pentru nuntă, chiar dacă sumele pot suferi modificări pe parcurs.

Ai un buget limitat? Poți să organizezi nunta în afara sezonului sau într-o zi de vineri sau duminică. De obicei, furnizorii de servicii cer sume mai mici pentru aceste perioade. Și anotimpul contează - dacă nu vrei să stai cu teama că plouă, alege un restaurant. Vrei să te căsătorești în sezonul cald? Poți opta și pentru grădini sau terase.

Caută un restaurant

Dacă ai stabilit data nunții și bugetul de care dispui, urmează căutarea locației. Alegerea unui restaurant nu este ușoară, așa că merită să ții cont de câteva aspecte:

  • Numărul de invitați care vor fi prezenți la nuntă. În funcție de persoanele care crezi că vor participa, poți miza pe un restaurant cu o capacitate mai mică sau mai mare. Inviți persoane din alte orașe? Ar fi bine ca restaurantul să se afle în apropierea unui hotel, unde se pot caza oaspeții.
  • În alegerea unui spațiu pentru nuntă, facilitățile sunt extrem de importante. Discută cu reprezentanții restaurantului, pentru a afla câte mese au la dispoziție, care sunt meniurile sau cât de mare este ringul de dans. Aceste detalii te ajută să te orientezi către locul perfect.

Ia în calcul invitațiile și ținuta

Dacă ai acoperit parțial cele mai importante lucruri pentru nuntă, ar fi cazul să te gândești și la ținută și la modul în care îi anunți pe cei dragi de eveniment. Împărtășește bucuria cu rudele, familia și prietenii și oferă-le cu minim 6 luni înainte invitațiile de nuntă. Găsești invitații de nuntă online la preț accesibil, pe care le poți alege în funcție de design sau de culoarea preferată.

Am ajuns la ținută! Știm cu toții cât de specială trebuie să fie rochia de mireasă, dar la fel de important este și costumul mirelui. Pentru ambii parteneri, ținutele trebuie probate, până când găsesc ceva pe placul lor, la prețul dorit. În această categorie intră și accesoriile, de la pantofi și papion, până la bijuteriile miresei și costurile aferente unei vizite la coafor sau machiaj.

Stabilește decorul pentru nuntă

Nu uita nici de decorul pentru nuntă, în care pot fi incluse fructele, florile și orice aranjament de pe masă. Poate îți dorești arcade din baloane, huse pentru scaune în nuanța preferată sau șervețele inscripționate cu inițialele voastre. Toate aceste detalii trebuie să fie stabilite, pentru un buget corect.

Închiriază fotograf și videograf


Pentru că-ți dorești amintiri unice de la nuntă, ai nevoie de cei mai buni fotografi și videografi. Caută-i pe cei care te încântă și întreabă-i dacă sunt disponibili la data la care te căsătorești. Aceștia te vor ajuta cu ședințe foto de excepție în ziua cea mare. Videograful și fotograful știu care este cea mai bună lumină pentru poze, te îndrumă și se ocupă de crearea unor amintiri unice, de la valsul mirilor, până la venirea tortului.

Alege formația sau DJ-ul


La nuntă, nu-ți dorești ca ringul de dans să fie gol. Așadar, alege formația sau DJ-ul care te inspiră, fiindcă niciun eveniment nu este complet fără muzică și voie bună. Discută cu ei și roagă-i să combine în mod armonios stilurile muzicale, astfel încât toată lumea să se distreze, indiferent de vârstă.

Deși organizarea nunții nu este ușoară, vei vedea că la final, a meritat fiecare secundă. Ține cont de sugestiile noastre, urmează cei mai importanți pași și bucură-te de cea mai frumoasă zi din viața ta!

Sursa foto: pixabay.com/photos/wedding-marriage-husband-wife-2595862/