Creditul auto sau leasing-ul? Care este cea mai bună opțiune pentru tine?

Detalii

CategoriiAuto/moto
Taguricredit, Leasing auto, masini
Ultima actualizareMarti 21 martie 2023
Vizualizari402

Voteaza & Distribuie

Descriere

Leasing sau credit auto pentru o companie sau o persoană fizică? Ce să alegi? Ia în considerare aspectele legate de asigurarea finanțării, deținerea vehiculelor sau oportunitățile de optimizare fiscală. Dacă te întrebi ce să alegi - leasing sau împrumut auto - trebuie să știi că este mai ușor să folosești leasing-ul, dar nu îți va permite neapărat să achiziționezi un vehicul rulat.

Care este diferența dintre leasing și credit auto?


În ofertele companiilor financiare se pot distinge împrumuturile cu destinație specială, care sunt destinate realizării unor investiții specifice, precum și angajamente pentru orice utilizare. Unul dintre exemple este achiziționarea unui vehicul - nou sau folosit, iar mașina achiziționată nu va fi o garanție pentru rambursarea răspunderii. Pe de altă parte, un împrumut auto trebuie utilizat pentru achiziționarea mașinii indicate în cererea depusă, mai exact, trebuie să fii proprietarul mașinii încă de la începutul contractului de creditare.

Un împrumut auto, ca și un împrumut ipotecar, este un împrumut cu scop special, ceea ce înseamnă că îl poți cheltui doar pentru achiziționarea unei anumite mașini A doua caracteristică a unui credit auto este că este garantat. În funcție de instituție, răspunderea poate fi garantată, de exemplu, printr-un gaj înregistrat, transferul dreptului de proprietate ca garanție, cesiunea de drepturi în temeiul poliței de daune proprii auto sau depozit pe cardul vehiculului.

Leasing-ul, pe de altă parte, este foarte adesea identificat doar cu achiziționarea de autovehicule de către antreprenori. Folosindu-l, se pot închiria nu numai mașini, ci și echipamente de muncă. Cu toate acestea, companiile de leasing finanțează de regulă achiziția unei mașini în acest mod. Această opțiune poate fi utilizată în mod eficient atât de companii, cât și de persoane fizice - aceasta din urmă datorită ofertelor de leasing pentru consumatori.

Pe baza unui contract de leasing, partea care finanțează permite clientului să folosească mașina în schimbul unor taxe fixe, numite rate. Pe toată durata contractului, mașina este deținută de societatea de leasing. Creditorul poate cumpăra obiectul închiriat la sfârșitul contractului la un preț atractiv, deși în cadrul acestui tip de finanțare, mașina devine proprietate cu plata ultimei rate.

Ce este mai profitabil: leasing sau împrumut auto?


Principalele diferențe între leasing și credit auto constau în posibilitățile de finanțare a unei mașini rulate, precum și legate de aspectele fiscale și de proprietate. Comparația dintre leasing și credit este uneori în favoarea unei forme de finanțare, alteori a celeilalte. Leasing-ul este mai ușor de obținut, chiar dacă începi o afacere, dar atunci nu vei fi proprietarul mașinii.

Ai sprijinul locatorului în asigurare, dar plătești și rate pentru aceasta. Dar poți include o parte din rate sau pe toate ca și costuri deductibile fiscal. La rândul său, un credit auto îți va permite cu ușurință să finanțezi achiziționarea unui vehicul vechi de câțiva ani, ceea ce s-ar putea să nu fie posibil într-o companie de leasing. Mașina va fi a ta și, cu fiecare tranșă ulterioară, vei fi mai aproape de a deține proprietatea deplină a mașinii

Credit sau leasing? Ce modalitate de a finanța o mașină este mai bună?

Este dificil de răspuns fără echivoc. Atât creditul, cât și leasing-ul au avantaje și dezavantaje. Leasing-l este mai ușor de obținut, dar achiziționarea acesteia poate implica taxe suplimentare. Cu un credit auto, însă, trebuie să îndeplinești ceva mai multe formalități, dar după ce ai achitat integral valoarea ratelor, vehiculul devine proprietatea ta.