Cinci recomandări pentru a alege forma ramelor ochelarilor de vedere

Detalii

CategoriiSanatate, Shoping
Taguriochelari de vedere, oftalmologie, rama ochelari
Ultima actualizareLuni 27 martie 2023
Vizualizari319

Voteaza & Distribuie

Descriere

Achiziționarea ochelarilor de vedere potriviți poate fi o misiune complicată în ziua de astăzi, când există numeroase modele pe piață. Tocmai de aceea este important să știi care sunt criteriile de care să ții cont în ceea ce privește alegerea formei corecte a ramelor, astfel încât să te avantajeze.

Ține cont de forma feței

Contrastele se atrag, spune o zicală, iar aceasta rămâne valabilă și când vine vorba de alegerea ramelor ochelarilor de vedere. Concret, cele pătrate se potrivesc de minune în cazul persoanelor care au forma feței rotundă, în timp ce ramele rotunde sunt ideale pentru persoanele care au forma feței pătrată. Cele mai norocoase sunt persoanele cu forma feței ovală, care au la dispoziție numeroase modele de rame ovale pentru ochelari de vedere, dar care sunt avantajate și de ramele cu formă pătrată ori „cat eyes”.

Ai în vedere stilul de viață

Achiziționarea unor ochelari de vedere ar trebui să fie privită ca pe o investiție pe termen lung, motiv pentru care alegerea acestora trebuie făcută și în funcție de stilul de viață. Astfel, ești o persoană activă, atunci ar trebui să alegi un model rezistent, realizat din materiale de calitate, precum titan sau oțel inoxidabil.

Ține cont de materialele din care sunt realizate


Cei mai mulți dintre experți recomandă ramele de ochelari confecționate din titan, deoarece acesta este un material ușor și durabil. În plus, ramele realizate din titan sunt și hipo alergenice. În cazul în care ai un buget mai restrâns, îți recomandăm ramele confecționate de acetat, un tip de plastic regăsit printre materialele de top în ceea ce privește realizarea ramelor de ochelari.

Ține cont și de culoarea pielii


Pe lângă forma feței, atunci când îți achiziționezi rame pentru ochelarii de vedere ar trebui să ții cont și de culoarea pielii. Persoanele care au pielea în subtonuri reci, și anume albastru ori roz, pot să aleagă rame în nuanțe de albastru, argintiu, gri sau verde. Cele care au pielea în subtonuri calde, adică au pielea de culoare albă sau piersică, pot să poarte rame în tonuri de auriu, roșu, maro și galben. Persoanele a căror piele are subtonuri neutre, adică are o nuanță de roz sau auriu, pot să experimenteze rame în orice culoare.

Poți să ai în vedere chiar și culoarea ochilor sau a părului

Dacă îți dorești ca ochelarii de vedere să fie un fel de „semnătură” a ta și vrei să-i transformi într-un accesoriu inedit, atunci poți să-ți alegi ramele chiar și în funcție de culoarea ochilor sau a părului. Spre exemplu, persoanele care au ochi albaștri pot să opteze pentru rame gri, minimaliste sau chiar albastre, dacă vor să se facă remarcate. Cele care au ochii verzi pot să mizeze pe rame aurii, în timp ce ramele aurii sau maro se potrivesc celor care au ochii căprui.

În ceea ce privește alegerea ramelor în funcție de culoarea părului, trebuie să știi că ramele maro sau alte tonuri, precum verde sau violet, se potrivesc celor cu părul negru. Cei cu părul șaten pot să poarte rame aurii, roșii sau verde, în timp ce ramele albastre, mov, roz sau gri se potrivesc persoanelor cu părul blond. Ramele aurii, portocalii sau verzi sunt ideale în cazul persoanelor cu părul roșu sau arămiu.

Totodată, dacă ești nesigură în ceea ce privește alegerea ramelor potrivite, poți să mergi într-un magazin, unde consilierii vor fi mai mult decât încântați să-ți vină în ajutor astfel încât să achiziționezi modelul potrivit.

Sursa foto: pexels.com/photo/woman-in-brown-suede-peacoat-reading-a-book-762080/