Cele mai bune jocuri de societate. Iată ce merită să încerci

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriJocuri
Ultima actualizareVineri 10 decembrie 2021
Vizualizari404

Voteaza & Distribuie

Descriere

Printre activitățile recreative cele mai îndrăgite la orice vârstă se află jocurile de masă, denumite și board games, care adună familia, prietenii, colegii și îi relaxează cu situații amuzante și întreceri amicale. Ca să alegi cele mai frumoase jocuri de societate, îți prezentăm în continuare câteva sugestii, pentru toate gusturile:

Monopoly

Cel mai faimos dintre jocurile de societate pe care le poți încerca este Monopoly, creat la începutul secolului trecut și perfecționat ulterior în variantele disponibile astăzi: jocul extins, jocuri cu eroi din filme, benzi desenate, vedete de film și muzică. La Monopoly cumperi și vinzi, negociezi, faci afaceri și câștigi ca un adevărat businessman.

Game of Thrones

Cu siguranță că ai urmărit cel mai îndrăgit serial de televiziune al ultimilor ani și ți-ar plăcea să participi la un joc de societate inspirat de Game of Thrones. Ai ocazia să recreezi atmosfera plină de suspans și intrigile complicate din film, jucând board games ca GOT-Tronul de Fier și Game of Thrones - jocul pe tablă.

Carcassonne

Un alt joc clasic ce te va încânta cu siguranță este Carcassonne, un board game de strategie și construcție, unde ai ocazia să devii un cavaler medieval neînfricat și să cucerești teritorii, jucând diferite scenarii precum Hanuri și catedrale, Negustori și constructori, Minele de aur, Magicianul și vrăjitoarea sau Haiducii.

Codenames (Nume de cod)

Un joc mai nou, dar care a devenit rapid o vedetă a serilor de board games între prieteni, Codenames îți pune la încercare gândirea logică și cultura generală, te învață să joci în echipă și să dezlegi mistere complicate cu spioni, parole secrete și coduri ascunse.

Catan

Top 5 jocuri de societate este completat de Catan, un board games mai vechi, dar care a revenit în forță cu noi versiuni și grafică îmbunătățită. Vei explora insule ca un adevărat aventurier în căutare de comori și vei deveni un colonizator iscusit, în încercarea de a cuceri noi teritorii.

Risk

Dacă îți plac jocurile de strategie, merită să încerci Risk plus varianta mai nouă Risk Legacy, pentru că vei intra în lupta pentru stăpânirea întregii lumi, prin gândire logică, strategie și curaj.

Dixit

Iar dacă ești mai degrabă stilul artistic, Dixit este jocul potrivit pentru tine, deoarece îți oferă posibilitatea să faci asocieri de imagini și cuvinte, să interpretezi creativ ilustrațiile de pe cartonașe și să câștigi cu ajutorul imaginației tale bogate.

Cards against Humanity

Ai simțul umorului bine dezvoltat și-ți plac glumele un pic mai britanice, atunci alege să joci Cards Against Humanity, ca să te distrezi cu fraze provocatoare și dialoguri incitante. Acest joc este recomandat grupurilor de prieteni care se știu de multă vreme și petrec de minune glumind unii pe seama altora, spre amuzamentul general.

Saboteur


Foarte îndrăgit de jucători de toate vârstele, Saboteur cucerește prin simplitate și frumusețe, fiind un board game care combină strategia și construcția, iar scopul să constă în găsirea comorilor și evitarea sabotorului ce încearcă să împiedice acest lucru.

Dungeons & Dragons


Din Top 10 cele mai bune jocuri de societate nu putea lipsi cel mai original dintre ele: Dungeons & Dragons. Este realizat într-un mod deosebit față de celelalte board games și este un joc de aventură cooperativ, în care jucătorii își construiesc scenariile pe măsură ce înaintează în poveștile și legendele cu dragoni și creaturi mitice.

Încearcă aceste jocuri și distrează-te împreună cu familia și prietenii, pentru ca momentele de relaxare să fie amuzante, diverse și competitive.

Sursa foto: piqsels.com/en/public-domain-photo-zxbyw