Care sunt cele mai potrivite (silentioase) pasari de apartament?

Detalii

CategoriiInternational
Taguripasari
Ultima actualizareMiercuri 30 noiembrie 2022
Vizualizari1283

Voteaza & Distribuie

Descriere

Alegerea unei pasari - animal de companie - poate fi o sarcina dificila, mai ales ca exista atat de multe specii din care sa alegeti. Cautarea unor pasari de companie linistite (silentioase) poate fi si mai dificila insa exista cativa factori care va pot ajuta sa alegeti o pasare de companie potential perfecta. Pentru majoritatea oamenilor care locuiesc in blocuri de apartamente, unul dintre cele mai importante criterii pentru a alege o pasare este nivelul de zgomot pe care il face. Asadar, sa vedem care sunt cele mai potrivite (silentioase) pasari de apartament. Retineti ca, desi pasarile linistite de companie sunt de fapt mai putin zgomotoase, ar trebui sa fiti constienti de faptul ca nicio pasare sanatoasa nu este complet tacuta.

De ce sa alegeti o pasare linistita?

Cand vine vorba de pasari, preocuparile legate de zgomot sunt de la sine intelese. Pentru ca pasarile fac ce stiu ele mai bine... canta. Exista numeroase motive pentru care o specie de pasari mai zgomotoasa, cum ar fi Ara Macaw sau Papagalul Cacadu poate fi o problema in gospodaria dvs.

Iata cateva motive si considerente pentru o pasare de companie linistita:

Conditii de viata

Alegerea pasarii va depinde in mare masura de tipul de locuinta in care locuiti si de spatiul disponibil pentru animalul dvs. de companie. A trai intr-un bloc de apartamente inseamna ca exista anumite reguli si acorduri comune pe care oamenii trebuie sa le respecte. Acesta este si cazul cand vine vorba de zgomot. O pasare zgomotoasa poate fi o problema intr-un astfel de cadru si poate provoca conflicte cu vecinii dvs. daca zgomotul pe care il produc pasarile este prea puternic si persistent.

Programul de munca


Membrii familiei care lucreaza in tura de noapte ar putea avea probleme cu somnul sau odihna daca pasarea dvs. de companie este prea galagioasa. Pasarile zgomotoase pot deranja oamenii care depind in mare masura de apeluri telefonice si videoconferinte pentru a-si finaliza munca.

Probleme personale

Unii oameni nu reactioneaza bine la zgomotele puternice din mediul lor. Proprietarii de animale de companie ar trebui sa respecte acest lucru si sa aiba in vedere ca nu toti locatarii (din locuinta proprie sau din bloc) vor fi la fel de entuziasmati de pasarea lor de companie.

Top cele mai raspandite specii de pasari de apartament

Chiar daca o pasare complet tacuta si sanatoasa nu exista, exista unele specii de pasari care sunt mult mai tacute decat rudele lor mai galagioase. Iata care sunt cele mai linistite (silentioase) pasari de apartament care, cel mai probabil, nu vor deranja pe nimeni cu cantecele lor:

1. Papagalul nimfa

Papagalul nimfa este o specie de papagali populara care tind sa fie mai tacuti decat majoritatea celorlalte specii de papagali. Sunt papagali linistiti care pot chiar sa invete sa se comporte in anumite moduri. Aceasta pasare jucausa va avea nevoie de o colivie mai mare dar de obicei nu este o specie solicitanta. Este o pasare extrem de sociala, asa ca este nevoie de socializare frecventa fie cu dvs., fie cu alte pasari, pentru ca papagalul sa prospere si sa fie fericit. Cu suficient antrenament, poate invata sa fluiere si chiar sa repete cateva cuvinte. De regula, femelele Papagal nimfa sunt mai tacute, asa ca tineti cont de asta atunci cand cautati cea mai linistita pasare.

2. Papagalul perus

Papagalul perus este o specie mai mica de papagali, cu aceleasi abilitati verbale ca si verii lor mai mari. Soiul de Perus englez este folosit chiar si in spectacolele cu pasari de companie. Sunt usor de dresat si sunt destul de inteligenti. Le place sa se joace si sa interactioneze cu proprietarii lor iar daca le oferiti multe jucarii pentru a-i tine ocupati, probabil ca vor fi foarte fericiti. Acesti papagali mici sunt una dintre cele mai populare pasari de companie si din motive intemeiate. Aceasta pasare mica nu poate tipa, ca alte specii, fiind una dintre cele mai silentioase animale de companie pasari. Acesti papagali sunt capabili sa invete cu usurinta cuvinte (peste 1.700 cuvinte), fraze. Masculii sunt mai vorbareti, deci aveti in vedere acest lucru. Totusi, si femelele pot invata cateva cuvinte.

3. Canarul

La fel ca si perusii, Canarii se numara printre cele mai linistite pasari de apartament. Aceste pasari sunt cunoscute pentru cantecele lor vesele, fiind o specie sociabila. Ca urmare a reproducerii, canarii sunt disponibili in mai multe culori - galben, portocaliu, verde. Dimensiunea mica a acestei pasari va asigura ca vocea lor nu va enerva vecinii. Chiar daca masculii au o voce grozava, aceasta nu se va auzi in afara apartamentului dvs. sau, cu usile la camera dvs. inchise. Canarul este o specie de pasare care trebuie instruita sa cante, de la alt canar "expert in domeniu". Masculii sunt cantaretii speciei. Acestia vor incepe sa cante corect dupa varsta de 6 luni, cand ajung la maturitate. De altfel, cantecul pasarii este singura modalitate de a deosebi un mascul canar de o femela. Aceasta pasare blanda poate fi cumparata in majoritatea magazinelor de animale de companie si exista aproximativ 200 de specii disponibile din care sa alegeti.

4. Papagalul

Senegal Specia de Papagali Senegal sunt cunoscuti pentru ca sunt comici si sunt capabili sa vorbeasca si sa imite bine comportamentele oamenilor. Au tendinta de a se atasa de o persoana si ar putea incepe sa evite interactiunea cu alti membri ai familiei. Acesti papagali linistiti se bucura de interactiunea cu stapanii lor si pot fi o sursa excelenta de distractie pentru intreaga familie. Aceasta pasare de talie medie originara din Africa de Vest este un animal de companie remarcabil. Este o pasare frumoasa si, cel mai important, relativ linistita. Desi are capacitatea de a vorbi si dorinta de a vocaliza, nu va tipa. Vocea sa este moale, blanda, fara sa fie enervanta, galagioasa sau stridenta (ca majoritatea papagalilor). In general vor fluiera si murmura, vocea lor sunand oarecum comic in incercarea de a imita vocea umana.

5. Papagalul de Pacific

Papagalul de Pacific (Forpus coelestis) este o pasare mica, care tinde sa fie afectuoasa si activa. Persoanele care cauta un animal de companie activ si un insotitor activ ar trebui sa ia in considerare aceasta pasare. La fel ca si rudele lor mai mari, nu sunt capabili sa tipe si, in schimb, ciripesc incet de cele mai multe ori. Socializarea este ceea ce face aceasta pasare atat de interesanta. In acelasi timp, interactiunea regulata ii mentine pe papagali fericiti si prosperi. Poate fi invatat sa vorbeasca, sa imite sunete, sa faca trucuri. Este una dintre cele mai bune specii de pasari pentru apartament. Dimensiunea lor si capacitatea pulmonara redusa va asigura ca, chiar daca au chef sa cante, nu va deranja pe nimeni.

Nu exista pasari tacute Inainte de a lua decizia de a adopta pasari de companie, asigurati-va ca evaluati conditiile pe care le aveti la dispozitie pentru a le ingriji. Daca intentionati sa cumparati o pasare in ideea ca va fi complet tacuta tot timpul, ar trebui sa va mai ganditi. O pasare tacuta, chiar si la speciile linistite, este adesea un semn al unor boli grave, cum ar fi traume, infectii sau alte afectiuni. Nicio pasare sanatoasa nu este tacuta tot timpul. Daca observati ca pasarea dvs. de companie este neobisnuit de linistita, ar putea fi timpul sa vizitati medicul veterinar.

Datorita marimii lor si a vocii placute, toate aceste pasari de apartament se preteaza foarte bine traiului la bloc. Desi nu exista pasare "linistita" sau "silentioasa" deoarece pasarile sunt cunoscute pentru cantatul si ciripitul lor. Insa exista anumite pasari, ca cele enumerate mai sus, care sunt ideale pentru viata la bloc. Alegerea ar trebui facuta in functie de preferintele individuale.

Surse imagini: pixabay.com, wikimedia commons, pexels.com