6 lucruri necesare pentru întreținerea piscinei

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguripiscina, tratament piscina
Ultima actualizareMarti 2 august 2022
Vizualizari352

Voteaza & Distribuie

Descriere

Piscina este centrul de atracție al curții în sezonul cald. Este relaxant să savurezi o băutură pe marginea ei și să te scalzi sau să te răcorești înotând. Însă, dacă vrei să o folosești în condiții sanitare și de confort optime, trebuie să o îngrijești. Rutina de îngrijire a piscinei nu este dificilă, dacă te organizezi bine. Produsele de curățare casnice și uneltele obișnuite pe care le folosești în gospodărie nu sunt potrivite pentru piscine. Îngrijirea unei piscine necesită unelte potrivite, de aceea trebuie să te asiguri că le ai pe cele de bază. În caz contrar, piscina se poate murdări, înfunda sau poate dezvolta microorganisme periculoase. Descoperă în continuare care sunt cele 6 lucruri de care ai nevoie pentru a întreține piscina.

1. Soluții pentru tratarea apei din piscină
Apa din piscină, chiar dacă provine din sursă tratată, poate deveni un mediu propice pentru bacterii. De aceea, tratamentele pentru apa din piscină includ și soluții cu clor. Ele trebuie aplicate cu regularitate, dar nu excesiv, pentru că transformă apa într-un mediu toxic. Alte soluții au rolul de limpezire, ca oxigenul activ, de eliminare a metalelor din apă, de împiedicare a dezvoltării algelor și de reducere a acidității.

2. Mânere telescopice
Mânerele telescopice la care poți atașa plase, perii și alte unelte sunt unele dintre cele mai utile lucruri pentru îngrijirea piscinei, mai ales dacă aceasta este de dimensiuni mari. Practic, mânerele telescopice sunt bricegele elvețiene ale echipamentului de îngrijire al piscinei. Când cumperi unul, ține cont de:

  • materialul de fabricație - cele mai bune sunt din fibră de sticlă;
  • siguranță - trebuie să fie rezistente și să nu se rupă sau să se strângă în timpul utilizării;
  • lungime - pentru a ajunge în fiecare colț al piscinei ai nevoie de un mâner pe măsură;
  • compatibilitate - fiecare mâner are un anumit sistem de prindere. Asigură-te că este compatibil cu accesoriile.

3. Aspirator pentru piscină
Oricât ai curăța sau filtra apa piscinei, inevitabil se vor aduna resturi pe fund. Aspiratorul este cel mai util pentru strângerea lor. Captele aspiratorului trebuie alese în funcție de materialul din care este realizată piscina. Pentru cele din ciment sunt bune capetele cu rotițe, iar pentru cele din fibra de sticlă cele cu perii. Este important să nu te grăbești când aspiri, pentru că agitarea apei ridică algele în apă.

4. Skimmer
Skimmerul este un fel de coș care se adună resturile din piscină. Există skimmere de suprafață și de adâncime. Primele sunt ideale pentru frunze sau alte deșeuri care plutesc, în tip ce skimmerele de adâncime adună particule care se scufundă. Skimmerele se atașează la pompa de filtrare și se fixează de peretele piscinei cu inel gonflabil sau cu suport metalic. Sunt ușor de montat și eficiente. Este important să schimbi plasa skimmerului după o perioadă, pentru a preveni umplerea acestuia cu alge sau bacterii.

5. Perii
Anumite zone din piscină, în special colțurile, se curăță greu cu aspiratorul, așa că ai nevoie de perii bune. Frecarea este uneori singura metodă de curățare care funcționează. Există perii pentru pete, zone murdare extinse și alge. Niciuna nu ar trebui să-ți lipsească, pentru că murdăria de orice fel poate apărea în piscina ta.

6. Kituri de testare a apei
Testarea calității apei trebuie făcută cu regularitate. Testele pentru PH îți pot indica dacă mediul este propice dezvoltării bacteriilor. De obicei, aciditatea crescută favorizează înmulțirea microorganismelor. Există și teste care analizează componența chimică și teste care identifică prezența unor microorganisme periculoase.

Întreținerea regulată a piscinei te scapă de murdărie, pericole sanitare și deteriorarea aspectului apei și a spațiului interior. Cumpără cele 6 produse descrise mai sus pentru a-ți păstra piscina într-o stare cât mai bună.

Sursa foto: solutiipiscina.ro/produse/piscina/solutii-tratare-apa-piscina/