5 moduri în care poți aplana conflictele în cuplu

Detalii

CategoriiSocial
Tagurirelatie de cuplu, terapie de cuplu
Ultima actualizareVineri 19 iunie 2020
Vizualizari619

Voteaza & Distribuie

Descriere

Situațiile conflictuale pot să apară în orice tip de relație, inclusiv în cele de cuplu. Oricât de compatibili am fi cu partenerul, conflictele sunt, uneori, inevitabile. Important este să știm cum să le gestionăm astfel încât să nu lase în urma lor consecințe greu de reparat. Conflictele pot să rezolve anumite probleme ale cuplului, dacă sunt manageriate corespunzător. În continuare îți dezvăluim 5 sfaturi legate de acest subiect.

Lasă de la tine

Într-un cuplu, ambii parteneri trebuie să facă mici compromisuri la un moment dat. Totuși, fie că este vorba despre cel renunță la preferința sa atunci când alegeți la ce film să mergeți, fie că discutăm despre cel care trebuie să cedeze primul pentru ca cearta să se încheie, e important ca totul să se întâmple cu o limită. De fapt, este vorba despre un echilibru - nu doar unul dintre voi trebuie să facă întotdeauna compromisuri.

Evită să acționezi impulsiv

Atunci când situația este tensionată în relația voastră, poți acționa impulsiv. Evită, însă, să faci acest lucru deoarece cuvintele și faptele nepotrivite pot să rănească partenerul de cuplu și pot conduce chiar la separarea definitivă. Așadar, înainte să acționezi greșit, gândește-te la consecințe. În plus, amintește-ți celebra zicală potrivit căreia ”vorba dulce mult aduce” și exprimă-ți punctul de vedere într-o manieră calmă și clară, fără jigniri, critici sau acuzații la adresa celuilalt.

Ascultă-ți partenerul

Cele mai multe dintre conflictele de cuplu apar din cauza comunicării deficitar dintre cele două persoane implicate. Prin urmare, dacă ați ajuns să vă certați, o bună modalitate de a elimina sursa neînțelegerilor este să îți asculți partenerul. La rândul tău, asigură-te că te faci ascultat. Comunicarea este cheia unei relații longevive, fără probleme între parteneri.

Cere-ți iertare dacă ai greșit


E foarte important să ne cerem iertare atunci când greșim, indiferent că vorbim despre relația de cuplu sau despre micile neînțelegeri cu familia sau cu colegii de serviciu. Pentru a readuce liniștea cuplului, trebuie să înveți să îți ceri iertare dacă vina îți aparține. În plus, nu ar strica să îi oferi și un mic dar, poate chiar să alegi cadouri funny, care să detensioneze situația dintre voi și care să vă readucă zâmbetul pe buze.

Găsiți împreună soluții


Se spune că orice problemă are o rezolvare, iar acest lucru este valabil și în cazul conflictelor. Încercați să vă liniștiți și să găsiți împreună rezolvarea. Acesta este un pas care trebuie făcut în echipă și în care trebuie să vă implicați amândoi. Exprimați-vă amândoi punctul de vedere, fără să ridicați tonul, iar astfel veți ajunge mai ușor la un punct comun.

Conflictele într-un cuplu pot să destabilizeze relația, mai ales dacă acestea au devenit deja un obicei. Cel mai bine este să încercați împreună să le aplanați la timp, mai ales dacă vă doriți să rămâneți parteneri cât mai mult timp.

Sursa foto: unsplash.com/photos/9vHPCKymSh0