Richard Gere

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriCinema/Televiziune
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari4322

Voteaza & Distribuie

Descriere

RICHARD GERE

Actor, spirit caritabil si laureat al Globului de Aur, Richard Gere este unul dintre cei mai celebri si mai respectati actori din generatia sa, cunoscut pentru rolurile din filme cum ar fi An Officer and a Gentleman, Days of Heaven, American Gigolo, Pretty Woman, First Knight, sau drama de mare succes a Paramount Pictures, Primal Fear.

Gere si-a facut debutul in film in 1978, in filmul premiat cu Oscar Days of Heaven, pentru care el insusi a primit echivalentul italian al Premiului Oscar. Printre filmele lui ulterioare se numara Looking for Mr. Goodbar cu Diane Keaton; Blood Brothers; John Schlesinger - Yanks si American Gigolo. Urmatorul lui film a fost blockbuster-ul din 1982 An Officer and a Gentleman, urmat de Breathless, Beyond the Limit, The Cotton Club, Power, No Mercy, si Miles From Home.

In 1990, Gere a fost apreciat pentru rolul potistului corupt din Internal Affairs, apoi a jucat alaturi de Julia Roberts in filmul cu cele mai mari incasari din acel an, Pretty Woman. Filmul a cucerit inimile publicului si si-a adjudecat Premiul Publicului pentru "Cel mai bun film". In anul urmator, Gere a avut o aparitie episodica in filmul regizorului japonez Akira Kurosawa, Rhapsody in August. Palmaresul sau de film mai include thriller-ul politic MGM Red Corner, in regia lui Jon Avnet si remake-ul lui Michael Caton-Jones, The Jackal, pentru Universal Pictures.