Economisește bani menținând aerul condiționat în condiții optime de funcționare

Detalii

CategoriiCasa/gradina
TaguriAparate aer conditionat, Bucuresti, montaj aparate aer conditionat
Ultima actualizareMarti 13 iunie 2017
Vizualizari1277

Voteaza & Distribuie

Descriere

Nu asculta toate miturile legate de aerele condiționate și preocupă-te câtuși de puțin de igienizarea echipamentului tău. Aceasta este rețeta pe care trebuie să urmezi dacă vrei să-i prelungești viața aparatului tău de aer condiționat și să nu-i plătești pe tehnicieni decât atunci când este cazul. Toate aerele condiționate sunt dotate cu un filtru de aer, care este inclus în unitatea ce se află în interiorul casei tale. Pentru a asigura buna funcționare a aparatului este necesar să cureți acel filtrul odată la o lună. Nu vei avea nevoie de o firmă specializată pentru a face acest lucru. Filtrele de aer se scot foarte ușor din majoritatea modelelor de aer condiționat.

De asemenea, este foarte important să ai grijă și de unitatea exterioară. Foarte mulți deținători de sisteme de aer condiționat nu iau în calcul acest aspect. Oprește aparatul și inspecteaz-o. Asigură-te ca nu s-a infiltrat nimic în unitate și că nu s-a depus un strat gros de praf. Unitatea exterioară nu trebuie să fie acoperită cu nimic și are nevoie de spațiu liber în jur pentru a putea respira în parametri. Nu seta temperatura minimă sub 20 de grade pentru că riști să îngheți aparatul. Chiar dacă vei scădea termostatul sub această valoare, nu vei obține diferențe notabile și chiar riști să cauzezi o defecțiune.

Dacă vrei să investești într-un sistem de climatizare, nu aștepta până la vară. Acum este momentul! Îți recomand să-ți cumperi aer condiționat de pe www.climatico.ro

Vei găsi modele pentru toate nevoile și gusturile la prețuri mici. Atenție însă: instalarea aparatelor de aer condiționat nu este gratuită. Un alt lucru care trebuie să-l știi despre serviciile de montaj aer condiționat este că ar fi indicat ca firma de la care cumperi sistemul să îți ofere și servicii de montaj, dar și service accesibil post-garanție. Dacă vrei să pleci de acasă pentru doar o oră sau două, pe timp de caniculă, nu merită să închizi aparatul până te întorci, întrucât acesta va avea nevoie de foarte mult timp și va consuma foarte mult curent pentru a reveni la temperatura dorită. Recomandat este să scazi temperatura cu câteva grade (cel mult 5) și să tragi jaluzelele înainte să pleci.

Un alt lucru pe care trebuie să-l știi despre aerele condiționate este că aparatele nu necesită înlocuirea freonului anual. Scurgerea freonului este cauzată de garnituri necorespunzătoare sau de piese care nu sunt strânse corespunzător. De altfel, gândește-te la următorul aspect: îți încarci cumva frigiderul cu freon an de an? Atunci de ar trebui să faci acest lucru în cazul aparatului de aer condiționat? Așadar, atunci când ai o problemă cu freonul, asigură-te că-l rogi pe tehnician să caute sursa problemei și nu doar să-ți facă încărcarea clasică, pentru că altfel vei întâmpina din nou aceeași problemă.

În cazul nefericit în care sesizezi o problemă la sistemul de aer condiționat, nu încerca să faci nimic mai mult decât să cureți filtrul sau carcasa (în timp ce aparatul este oprit). De cele mai multe ori, cauza defecțiunilor este una de natură simplă, cum ar fi arderea unei rezistențe. Deși este ușor de remediat de către un tehnician specializat, problema nu este atât de insignifiantă dacă te apuci tu să o rezolvi, întrucât riști să strici altceva până să ajungi la sursa ei. Totuși, dacă vei face reviziile periodice și te vei asigura de igiena echipamentului, nu ar trebui să ai nici un fel de probleme în primii 10 ani de la instalare.