Sari la conținut
Forum Roportal
Indigo 1

Capacitatea de adaptare

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Cand ne gandim la capacitatea de adaptare a omului suntem uimiti de multitudinea de situatii la care ne putem adapta. Indiferent de natura situatiei ce poate interveni in viata noastra, indiferent de momentul vietii, indiferent de multitudinea de factori externi sau interni din jurul nostru, ne putem adapta mai lent sau mai repede.

Multe din perceptiile noastre se schimba in functie de evolutia societatii in care traim. Modernismul face ca societatea sa nu mai aceeasi care era acum 10, 20 , 50 de ani si omul trebuie sa se adapteze din mers. Reusim oare sa tinem pasul cu noul?

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ar trebui sa tinem pasul cu ceea ce face ca viata noastra si a celor din jurul nostru sa fie mai buna, indiferent ca este nou sau vechi. Nu tot ceea ce este nou este si bun. Din pacate perceptiile personale si a trai viata conform acestora, e un faptcare tinde sa devina obsesiv si nu mai conteaza ca cei din jur au de suferit din cauza asta.

Editat de nu vreau
scos citat, nu e loc de confuzie
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Deşi pare straniu, cu cât rata schimbărilor economice, tehnologice şi sociale e tot mai accelerată, cu atâta numărul locuitorilor Globului creşte accelerat, iar asta arată că în general, oamenii au o mare capacitate de adaptare la schimbări. Când viteza progresului va ajunge să fie aşa de mare, încât oamenii să nu mai poată ţine pasul cu el, atunci se va manifesta din plin principiul darwinian al evoluţiei, care vorbeşte despre "survival of the fittest", adică supravieţuirea celui mai adaptat, sau celui mai puternic. Dar oare cine va fi...fiinţa cea mai adaptată care va supravieţui, în dauna omului ? Inteligenţa artificială ne face cu ochiul !

  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cred ca pe masura ce inaintam in varsta ne decalam incet-incet faca de cei tineri. Aia nu inseamna neaparat ca suntem inadaptati in sensul acela extrem. Cam la fel cum ii consideram pe cei mai in varsta decat noi. Cand privim spre cei tineri ni se pare ca suntem ca ei, doar cei mai in varsta sunt demodati! :lol: E o iluzie "optica" asta.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Este un subiect pe gustul meu, cel propus acum.

Capacitatea de adaptare trebuie sa creasca proportional cu accelerarea tehnologiilor si al informatiei.

De unde va trebui sa rezulte un om nou, asa cum sublinia "lupini", un om combinat, avand la baza, zic eu, in primul rind, simtul umorului.

Editat de Cascador

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

De vreo 2 ani, traiesc mereu cu teama ca voi deveni un dinozaur. Cam pe la vreo 35 de ani, asa.

Pentru a ajunge acolo tre sa treci mai intai prin stadiul de... trol. Tu cam pe unde te alfi? :crazy:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×