Bun, acum sa va spun si despre ce este vorba. Mi se intampla din senin, de exemplu in trafic, fara niciun incident deosebit, imi trece dintr-o data prin fata ochilor cum unul din sens opus pierde controlul volanului si intra in mine - si pret de 4-5 secunde, sa zicem, imi imaginez accidentul, pana la cele mai mici detalii, gen unde-mi ajung mie picioarele si ce mi se face praf
Acum poate va ganditi ca am vreun soi de fobie de masini si intr-adevar am sau am avut. Nu mi se intampla doar vis-a-vis de accidente rutiere. Ultima data, de exemplu, coborasem pana la magazin ca sa iau niste sticle de bere si dintr-o data, uitandu-ma pe unde calc, am construit in minte imaginea : calcat stramb- entorsa- picat jos pe sticlele cu bere, patruns de cioburi printre coaste.
Dupa cum va zicem, nu mi se intampla prea des si nici nu-mi afecteaza cumva starea, la fel cum vizual vorbind nu vad niciodata altceva decat ceva real. Doar ca al meu creier o ia inainte si contruieste cu lux de amanunte, in timp foarte scurt si pana la capat, scenarii din astea urate.
Intrebarea este : chestiile astea insemna ceva, e ceva venit din inconstient, sau e ceva neglijabil si neinteresant?
Aceasta postare a fost editata de Egeria: 12 April 2011 - 08:01 PM
Contact
Facebook
Twitter
RSS