sau Inregistrare

• 20 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

A fi tu insati(uti ) calitati si defecte Evaluare topic: * * * * *

#1 Utilizator offline   **Lux** 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 09-May 10

Scris 27 July 2010 - 12:08 PM

plecind de la ideea ca o relatie se bazeaza pe incredere , sunt partenerii constienti de calitatile si defectele lor? le spun sau incearca sa le ascunda? intra intr-o relatie cunoscindu-se bine sau asteapta sa se dezvolte prin partener?
este sinceritatea un atuu sau un inconvenient? ce credeti?
0

#2 Utilizator online   Al Micu' 

• Enciclopedist
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 05-January 10

Scris 27 July 2010 - 12:11 PM

la inceputul unei relatii e greu sa vezi defectele partenerului.
nu-ti ajunge o viata sa cunosti un om destul de bine
0

#3 Utilizator offline   **Lux** 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 27 July 2010 - 12:23 PM

Vezi postareaamicul_tau, la Jul 27 2010, 01:11 PM, a spus:

Este vorba de autocunoastere si despre felul in care te prezinti. Cum esti de fapt? Proiectezi imagini false? Sau esti tu insuti, cu bune cu rele?
0

#4 Utilizator offline   peter bahuczki 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 24-December 07

Scris 27 July 2010 - 12:38 PM

Vezi postarea**Lux**, la Jul 27 2010, 01:08 PM, a spus:

plecind de la ideea ca o relatie se bazeaza pe incredere , sunt partenerii constienti de calitatile si defectele lor? le spun sau incearca sa le ascunda? intra intr-o relatie cunoscindu-se bine sau asteapta sa se dezvolte prin partener?

Relatia este un parteneriat, in care fiecare lasa de la el. In momentul in care nu reusesti sa-i accepti partenerului mai ales defectele, s-a incheiat relatie. Sinceritatea isi are rostul ei, dar doar in cazul in care partenerul face fata adevarului crunt :)
0

#5 Utilizator offline   Ravl 

• simplu
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 30-April 06

Scris 27 July 2010 - 12:38 PM

Bazuki a punctat bine ! :)

Vezi postarea**Lux**, la Jul 27 2010, 01:08 PM, a spus:

Insa nu poti cunoaste omul de langa tine cu adevarat, nici dupa o viata de convietuit impreuna .

Aceasta postare a fost editata de Ravl: 27 July 2010 - 12:40 PM

0

#6 Utilizator offline   Andruta* 

• miss tache
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 19-August 05

Scris 27 July 2010 - 12:41 PM

Vezi postarea**Lux**, la Jul 27 2010, 01:23 PM, a spus:

Este vorba de autocunoastere si despre felul in care te prezinti. Cum esti de fapt? Proiectezi imagini false? Sau esti tu insuti, cu bune cu rele?

Când eram mai mică, proiectam imagini false, încercam să par ceea ce nu sunt, mă prefăceam. Mai târziu mi-am dat seama că doar cel care mă acceptă exact așa cum sunt (clișeistic, dar adevărat) este persoana pe care trebuie să o am lângă mine.

Așa că am devenit îngrozitor de sinceră, am devenit prea eu, fără a pretinde că pot fi altcineva, fără a simula lucruri pe care nu le pot face bine doar de dragul celuilalt.
Ba mai mult decât atât, sunt în etapa în care pun în evidență defectele pe care le am, într-o discuție sau relație, pentru ca persoana de lângă mine să știe clar cu cine are de-a face. Așa mă feresc de dezamăgiri și nici nu există riscul de a supăra/amăgi/răni pe cineva.
Poate că sinceritatea în anumite momente poate durea, însă e chestiune de timp,de acceptare, de înțelegere. Cred că mai mult rănesc descoperirile unor așa-zise calități pe care ni le-am atribuit,dar pe care nu le avem. Corect este să fim noi - măcar așa nu vom fi judecați,poate doar pentru o sinceritate mult prea brutală.
0

#7 Utilizator offline   peter bahuczki 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 24-December 07

Scris 27 July 2010 - 01:21 PM

De multe ori nici cu prietenii nu poti fi sincer. Si asta ma pune pe ganduri. Se poate ca apartenenta la grup sa fie un motiv pentru care nu arunc adevarul in fata. Nu mint, dar nici nu zic :doh: . De multe ori asa imi vine sa arunc din mine tot ce tin, dar ma gandesc la urmari. :)
0

#8 Utilizator offline   **Lux** 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 27 July 2010 - 02:56 PM

Vezi postareaRavl, la Jul 27 2010, 01:38 PM, a spus:

Bazuki a punctat bine ! :D

Insa nu poti cunoaste omul de langa tine cu adevarat, nici dupa o viata de convietuit impreuna .

omul de linga tine are importanta atita timp cit e sinceritate la mijloc . daca se pleaca de la premisa falsa a unei imagini atunci cunoasterea lui nu mai are importanta , deoarece minciuna intr-o relatie ,mai devreme sau mai tarziu determina sfarsitul relatiei .
fiecare om are si calitati si defecte dar sinceritatea, din punctul meu de vedere este si va ramine o calitate .

Vezi postareaBahuczki, la Jul 27 2010, 02:21 PM, a spus:

De multe ori nici cu prietenii nu poti fi sincer. Si asta ma pune pe ganduri. Se poate ca apartenenta la grup sa fie un motiv pentru care nu arunc adevarul in fata. Nu mint, dar nici nu zic :D . De multe ori asa imi vine sa arunc din mine tot ce tin, dar ma gandesc la urmari. :D

minciuna da urmari mult mai grave decit sinceritatea. adevaratii prieteni nu se pot supara pe tine spunindu-le ce crezi . te pot insa combate cu argumente si deseori ai putea sa fi tu cel in eroare . comunicarea dintre voi aduce multe beneficii .

Vezi postareaamicul_tau, la Jul 27 2010, 01:11 PM, a spus:

nu e necesar neaparat la inceputul relatiei sa cauti defectele partenerului, ci sa incerci sa te depasesti pe tine ca om. daca partenerul va ramine cu tine e ok , daca va pleca e ok. daca ramine cu tine intelege cum esti caci te-ai prezentat exact cum esti , daca pleaca nu era pentru tine. a fi dezamagit pe ceva ce oricum iti facea rau este lipsa de a te cunoaste pe tine insati -insuti .
toti cautam parteneri care sa ne inteleaga dar multi dintre noi ne prezentam cum nu suntem. cine este vinovat de neintelegere? :D

Aceasta postare a fost editata de **Lux**: 27 July 2010 - 02:57 PM

0

#9 Utilizator online   lupini 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Moderator Global
  • Inregistrat: 11-December 06

Scris 27 July 2010 - 02:55 PM

Vezi postareaRavl, la Jul 27 2010, 01:38 PM, a spus:

Asta e o idee populară foarte larg răspândită, pe care eu o consider neadevărată. Un om poate fi bine cunoscut, dacă îi cunoşti părţile esenţiale ale caracterului, pentru că, acest caracter ne arată ce e capabil sau ce e incapabil să facă un om.

Vrem să cunoaştem un om ? Atunci va trebui să ne uităm la efectele prezente pe care le are faptele lui din trecut, sau să ne uităm la faptele lui din prezent şi efectele lor în viitor, sau, la visurile şi dorinţele pe care le are, şi chiar la familia de unde provine, pentru că ăsta e un aspect esenţial.

Din ce am văzut eu până acum în lumea reală, cei care spun că un om nu poate fi cunoscut o viaţă întreagă, sunt cei care sunt parteneri de viaţă fără a avea gânduri comune, idealuri asemănătoare şi vise identice. Aceşti parteneri, într-adevăr, din cauză că au gânduri şi idealuri diferite, au împresia că nu se pot cunoaşte toată viaţa. Chiar de asta nu se pot cunoaşte, pentru că sunt diferiţi, şi au fost diferiţi încă de la început.
0

#10 Utilizator offline   **Lux** 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 27 July 2010 - 03:06 PM

Vezi postareaandruta_, la Jul 27 2010, 01:41 PM, a spus:

Când eram mai mică, proiectam imagini false, încercam să par ceea ce nu sunt, mă prefăceam. Mai târziu mi-am dat seama că doar cel care mă acceptă exact așa cum sunt (clișeistic, dar adevărat) este persoana pe care trebuie să o am lângă mine.

Așa că am devenit îngrozitor de sinceră, am devenit prea eu, fără a pretinde că pot fi altcineva, fără a simula lucruri pe care nu le pot face bine doar de dragul celuilalt.
Ba mai mult decât atât, sunt în etapa în care pun în evidență defectele pe care le am, într-o discuție sau relație, pentru ca persoana de lângă mine să știe clar cu cine are de-a face. Așa mă feresc de dezamăgiri și nici nu există riscul de a supăra/amăgi/răni pe cineva.
Poate că sinceritatea în anumite momente poate durea, însă e chestiune de timp,de acceptare, de înțelegere. Cred că mai mult rănesc descoperirile unor așa-zise calități pe care ni le-am atribuit,dar pe care nu le avem. Corect este să fim noi - măcar așa nu vom fi judecați,poate doar pentru o sinceritate mult prea brutală.

sinceritatea poate exista si fara brutalitate. felul comunicarii informatiei este esential. nu cred ca cineva se poate supara daca ii spui ce nu e in regula pe un ton adecvat si cu argumente . el are dreptul sa ia sau nu in considerare ce ai spus. asa cum tu ai dreptul sa spui ce iti place si ce nu. daca de la inceput ar exista aceasta sinceritate multe drame in relatii nu ar mai fi. oamenii ar vedea din start daca se potrivesc sau nu. dar in zilele noastre goana dupa faima si imagine determina la multi stres , probleme psihologice etc.

Vezi postarealupini, la Jul 27 2010, 03:55 PM, a spus:

Asta e o idee populară foarte larg răspândită, pe care eu o consider neadevărată. Un om poate fi bine cunoscut, dacă îi cunoşti părţile esenţiale ale caracterului, pentru că, acest caracter ne arată ce e capabil sau ce e incapabil să facă un om.

Vrem să cunoaştem un om ? Atunci va trebui să ne uităm la efectele prezente pe care le are faptele lui din trecut, sau să ne uităm la faptele lui din prezent şi efectele lor în viitor, sau, la visurile şi dorinţele pe care le are, şi chiar la familia de unde provine, pentru că asta e esenţial.

Din ce am văzut eu până acum în lumea reală, cei care spun că un om nu poate fi cunoscut o viaţă întreagă, sunt cei care sunt parteneri de viaţă fără a avea gânduri comune, idealuri asemănătoare şi vise identice. Aceşti parteneri, într-adevăr, din cauză că au gânduri şi idealuri diferite, au împresia că nu se pot cunoaşte toată viaţa. Chiar de asta nu se pot cunoaşte, pentru că sunt diferiţi, şi au fost diferiţi încă de la început.

nici un om nu e identic cu altul . :D
a te cunoaste nu inseamna a fi identic. frumusetea si magia unei relatii este si in descoperirea partenerului DACA acesta este SINCER. asta se aplica mai intai la tine , ca om.
fiecare om mai si greseste si daca vrea se poate schimba. cum vezi tu efectele prezente pe care le au faptele lui din trecut? daca il analizezi prin prisma asta inseamna ca vrei sa fie perfect si asta e imposibil . nimeni nu e perfect :D
cit despre faptele lui din prezent , ca sa le intelegi trebuie sa intelegi mai intai ideile , dorintele , etc respectivului . asta se face din nou prin comunicarea SINCERA. :D

Aceasta postare a fost editata de **Lux**: 27 July 2010 - 03:08 PM

0

Impartaseste acest subiect:

• 20 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Atasamente Ne plac femeile plinute? * * * - - Taniya_bobo  572 47.559
Hot Topic (New) Atasamente Adoptia in cuplurile de homosexuali. * * * - -
Ce parere aveti?
mihaela...  403 32.586
Hot Topic (New) Cum sa devii amanta/amant, sau ce calitati ar trebui sa intrunesti
Topic dedicat in exclusivitate cunoscatorilor, neavizatii rog abtinere
Maŕt  721 34.385
Hot Topic (New) Relatia intre un barbat si doua femei Simplu_X  44 7.997
Hot Topic (New) Atasamente Ce anume va atrage la EL/EA? * * * - -
Caracteristici.
heidy  342 34.747