Discutia a survenit in urma discutiei opticii de viata , stabilitatea si compatibilitatea unei relatii
Cuplul bine inchegat e unul indepedent si interdependent
Pippo, la Jun 24 2010, 03:29 AM, a spus:
Optica de viata se reduce la ratiune, pentru ca mintea omului trebuie sa fie in continua schimbare. Situatia de inegalitate este temporara sau ramane la fel, dar nivelul per total al ambilor creste. Optica de viata se schimba prin evolutia in sine. Si pe masura ce compexitatea intelegerii omului se mareste, viziunile oamenilor se apropie de aceleasi viziuni comune, aceiasi optica.
Teoretic, daca toti de pe pamant am ajunge sa intelegem totul la acelasi nivel maxim de complexitate, am gandi ca una si aceiasi persoana. E fascinant. E posibil sa fie adevarata ipoteza, ceea ce ne-ar explica ce insemna de fapt constiinta globala (creierul unic) prin prisma superratiunii.
In urma spuselor tale un cuplu ce evolueaza armonios urmeaza sa fie una si aceeasi persoana?
Dar evolutia de sine nu poate conferi si o ruptura in anumite relatii?
De exemplu un cuplu de doi ani , aveau compatibilitate intelectuala si afectiva .. Dar ea si a dorit mai mult explorand alte taramuri . Optica ei s-a schimbat ... A lui nu a coincis .... Evolutia de sine duce neaparat la armonizarea si formarea intregului?
Si pana la urma un cuplu are o existenta de sine statoare sau dinamica ?
Eu zic ca dinamica daca nu se limiteaza doar la cele cotidiene si la modele parentale standard
Aceasta postare a fost editata de Rhini: 24 June 2010 - 02:42 AM
Contact
Facebook
Twitter
RSS