Sari la conținut
Forum Roportal
LadyMoon

Ce m-a invatat mama

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Mama m-a invatat ce e IRONIA

"Plangi in continuare, si o sa-ti dau eu motive pt care sa plangi"

 

Mama m-a invatat ce e INVIDIA

"In lume sunt milioane de copii mai putin norocosi care nu au parintii la fel de minunati cum ai tu"

 

Mama m-a invatat ce e RELIGIA

"Roaga-te sa iasa pata aia din covor"

 

Mama m-a invatat ce inseamna A PRIMI

"O sa ti-o primesti cand ajungem acasa"

 

Si preferata mea, mama m-a invatat ce e JUSTITIA

"Intr-o buna zi, o sa ai si tu copii. Si sper ca o sa fie exact ca si tine" 8)

Editat de otilia9

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

 

Cam asa a fost pentru generatia mea, dar cu timpul treci peste asta. Pe cuvant. Am postat si eu o gramada pe forum despre lucruri de genul. Cred ca faza cu resentimentele e ceva normal in dezvoltatrea fiecaruia, ca daca le-ai tine acolo si ar scapa de sub control la vreo 45 de ani, cand mama e in baston, ar fi mai rau. Stiu faza cu "nu si-a cerut scuze destul sau niciodata", "nu a recunoscut ca m-a maltratat" samd. Ca am trecut prin ea, nu demult. Foarte recent chiar. Dar la un moment dat iti dai seama ca nu conteaza omul care a fost atunci, ci cel care e acum. (Daca se poarta urat si acum, e cu totul alta problema). Dar in cazul in care s-a schimbat, a evoluat ca om, as zice sa ierti. Nici tu nu ai vrea sa fii pedepsita la nesfarsit pentru aceeasi greseala. Oamenii se schimba, si raul pe care l-au facut, a fost in mare si datorat educatiei si prorpiului model matern. Nu are rost sa traim in trecut, pe bune. 8)

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Cam asa a fost pentru generatia mea, dar cu timpul treci peste asta. Pe cuvant. Am postat si eu o gramada pe forum despre lucruri de genul. Cred ca faza cu resentimentele e ceva normal in dezvoltatrea fiecaruia, ca daca le-ai tine acolo si ar scapa de sub control la vreo 45 de ani, cand mama e in baston, ar fi mai rau. Stiu faza cu "nu si-a cerut scuze destul sau niciodata", "nu a recunoscut ca m-a maltratat" samd. Ca am trecut prin ea, nu demult. Foarte recent chiar. Dar la un moment dat iti dai seama ca nu conteaza omul care a fost atunci, ci cel care e acum. (Daca se poarta urat si acum, e cu totul alta problema). Dar in cazul in care s-a schimbat, a evoluat ca om, as zice sa ierti. Nici tu nu ai vrea sa fii pedepsita la nesfarsit pentru aceeasi greseala. Oamenii se schimba, si raul pe care l-au facut, a fost in mare si datorat educatiei si prorpiului model matern. Nu are rost sa traim in trecut, pe bune. :taunt:

 

Wino, chiar ai iertat? Cum poti sa ierti pe cineva care nici macar nu recunoaste ca a gresit?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Wino, chiar ai iertat? Cum poti sa ierti pe cineva care nici macar nu recunoaste ca a gresit?

 

A recunoscut candva, apoi iar a negat..in fine, nu asta conteaza...Ce conteaza e ca s-a schimbat si ca nu are rost sa judeci un om dupa felul in care se purta acum 10-15 ani; nu face decat sa creeze sange rau. Nu stiu sa zic daca am iertat, ci ca pur si simplu nu ma mai gandesc la asta; e o pierdere de vreme.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Discretia, respectul si iubirea,harnicia, perseverenta,observatia, eleganta in atitudine, tinuta, bunul simt. Prea mult bun simt, totusi nu-i pot reprosa ceva. Rabdarea am dobandit-o in timp.

O iubesc si o respect , de altfel iubesc oamenii si viata, mai presus de orice, apreciez adevarata valoare. Nimic din ceea ce am trait nu m-a dezechilibrat.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Indiferent de ceea ce ne-au invatat (bune sau rele), fara acele lucruri n-am fi fost oamenii de astazi. Daca am stiut sa trecem sau nu peste ele e problema noastra deja. Poate ca si eu pentru copii mei nu sunt cea mai buna mama, dar dupa parerea mea, fac cat pot. Candva si eu eram suparata pe mama din diverse motive. Acum realizez ca a facut cat a putut. Cat poti condamna pe cineva ca face ceea ce crede ca e bine?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×