Salut! Am si eu o problema destul de serioasa.Am un laptop lenovo primit de la astia de la romtelecom si a venit instalat cu windows vista pe el pe care nu-l suport deloc si nu stiu cum sa fac sa scap de el.Am incercat sa boot-ez de pe un cd original cu windows xp dar nu merge ...Nu merge nici optiunea cu F8 pt ca atunci cand apas F8 la start imi da u falsh cu optiunile si apoi incepe sa incarce windows -ul perfect normal.In BIOS nu pot sa intru pt ca laptop -un asta nu are BIOS sau nush ce se intampla ...La start imi spune sa apasa "the lenovo care button" care e un buton separat dar cand il apas nu se inampla de asemenea nimic.Am incercat si faza cu downgrad-ul si nu merge."Install windows XP e neaccesibil"ARE IDEE CINEVA CUM SA SCAP DE WINDOWS-UL ASTA?
Pagina 1 din 1
dezinstalare vista dezinstalare vista
Scris 24 May 2009 - 02:49 AM
Florin_268, la May 24 2009, 02:58 AM, a spus:
Salut! Am si eu o problema destul de serioasa.Am un laptop lenovo primit de la astia de la romtelecom si a venit instalat cu windows vista pe el pe care nu-l suport deloc si nu stiu cum sa fac sa scap de el.Am incercat sa boot-ez de pe un cd original cu windows xp dar nu merge ...Nu merge nici optiunea cu F8 pt ca atunci cand apas F8 la start imi da u falsh cu optiunile si apoi incepe sa incarce windows -ul perfect normal.In BIOS nu pot sa intru pt ca laptop -un asta nu are BIOS sau nush ce se intampla ...La start imi spune sa apasa "the lenovo care button" care e un buton separat dar cand il apas nu se inampla de asemenea nimic.Am incercat si faza cu downgrad-ul si nu merge."Install windows XP e neaccesibil"ARE IDEE CINEVA CUM SA SCAP DE WINDOWS-UL ASTA?
cauti pe net driveri pentru laptopul tau, ii salvezi pentru inceput pe un CD.
apoi schimbi hardul..altfel nu ai cum.
hardul tau are o partitie ascunsa pe care este instalata imaginea lui Vista.
este setat din bios sa booteze de pe partitia aia.
este vista OEM..
Scris 26 May 2009 - 09:16 AM
Faci rost de drivere si dupa aceea dai un low level format la HDD, ar trebui sa mearga, dar vei pierde complet Vista-ul si driverele de pe el.
Scris 26 May 2009 - 09:57 AM
Si chiar nu se gaseste un expert sa ii zica macar ca windows XP e foarte aproape de moarte naturala la Microsoft ?
Care e logica sa il instalezi pe un laptou nou ?
Care e logica sa il instalezi pe un laptou nou ?
Scris 26 May 2009 - 01:16 PM
XP-ul nu o sa moara, poate doar atunci cand o sa mai scoata un windows asemanator ca zic eu cu vista au cam gafat-o domnisorii de la Microsoft.
Am avut si eu o problema asemanatoare dar am reusit pana la urma cu drivere de sata incluse in cd-ul cu windows xp.
Nu cred ca poti da afara hdd-ul ca sa il formatezi pe alt pc. Bios au toate pc-urile dar poate unele il au putin ascuns sau securizat.
Cauta pe google cum sa intri in bios-ul acelui model de laptop sau pur si simplu scrie in google, How to format "model laptop".
Cred ca ti-am fost de folos. Bafta.
Am avut si eu o problema asemanatoare dar am reusit pana la urma cu drivere de sata incluse in cd-ul cu windows xp.
Nu cred ca poti da afara hdd-ul ca sa il formatezi pe alt pc. Bios au toate pc-urile dar poate unele il au putin ascuns sau securizat.
Cauta pe google cum sa intri in bios-ul acelui model de laptop sau pur si simplu scrie in google, How to format "model laptop".
Cred ca ti-am fost de folos. Bafta.
Scris 27 May 2009 - 08:20 AM
In orice calculator poti sa intrii in bios, numai ca trebuie sa te interesezi cum. Si sfatul meu e sa instalezi Windows XP Media Center 2005. E de departe cel mai bun sistem de operare lansat de Microsoft pana acum. Am testat si Windows Vista si Windows 7 si sunt mult inferioare XP-ului, atat ca stabilitate, cat si ca performanta.
Scris 28 May 2009 - 10:12 AM
Nu ma intereseaza in ce moarte naturala (si nu, in nici un caz aici nu e naturala !) s-ar afla XP-ul din punct de vedere al Microsoftului. Cat timp mie imi consuma mai putine resurse, ruleaza mai repede, am mai multe softuri pe care le pot utiliza in 3 secunde fara batai de cap... de ce as alege Vista, care nu se incadreaza la cerintele alea ?!
Off topic :
Exemplul cu armata americana nu e absolut deloc inspirat. In primul rand trebuie sa faca si ei niste smenuri, nu ? Apoi, nu au cum sa upgradeze la Windows 7 pentru ca acela e inca un beta. Desigur, tinand cont de rezultatele incurajatoare ale testelor pe Windows 7 beta, nici un analist normal la cap nu ar recomanda upgrade-ul la Vista mai ales acum cand aproape ca apare Windows 7... dar din nou... trebuie si ei sa faca un ban...
Si daca tot suntem off-topic... Finantele si Politia din Germania au trecut pe Linux de ani de zile.. De asta ce ziceti ?
Off topic :
Exemplul cu armata americana nu e absolut deloc inspirat. In primul rand trebuie sa faca si ei niste smenuri, nu ? Apoi, nu au cum sa upgradeze la Windows 7 pentru ca acela e inca un beta. Desigur, tinand cont de rezultatele incurajatoare ale testelor pe Windows 7 beta, nici un analist normal la cap nu ar recomanda upgrade-ul la Vista mai ales acum cand aproape ca apare Windows 7... dar din nou... trebuie si ei sa faca un ban...
Si daca tot suntem off-topic... Finantele si Politia din Germania au trecut pe Linux de ani de zile.. De asta ce ziceti ?
Impartaseste acest subiect:
Pagina 1 din 1
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Problema driver placa retea | Andrei_black | 0 | 1.959 |
|
Win XP Home Edition sau Win XP Professional | fiorello | 9 | 8.593 |
|
Vreau Linux
Ajutati-ma va rog |