sau Inregistrare

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

upload just html files Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   florin_symi 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 26-September 06

Scris 23 December 2008 - 06:52 PM

Are cineva idee cum pot uploada doar fisierele html ale unui site pe un server?
de exemplu am un site cu multe foldere si in momentul in care modific toate paginile cu optiunea "find & replace" vreau evident sa le pun si pe server, dar atunci cand uploadez (cu Dreamweaver) imi pune tot site-ul, sau daca nu tot cea mai mare parte a lui... Iar operatiunea asta dureaza aproximativ 5 sau 6 ore.

Aceasta postare a fost editata de florin_symi: 23 December 2008 - 06:57 PM

0

#2 Utilizator offline   argv 

• Wanderer
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 27-October 06

Scris 23 December 2008 - 08:45 PM

in general prin ftp
0

#3 Utilizator offline   florin_symi 

• Crin
  • PipPipPipPipPip

Scris 23 December 2008 - 09:24 PM

Vezi postareaargv, la Dec 23 2008, 10:45 PM, a spus:

in general prin ftp

...da stiu doar ca vroiam sa aflu un nume de program care poate face asa ceva...
multumesc oricum si Craciun Fericit!
0

#4 Utilizator offline   lupini 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Moderator Global
  • Inregistrat: 11-December 06

Scris 24 December 2008 - 12:04 AM

Te poţi conecta la serverul FTP şi prin intermediul Windows-ului folosind My Network Places. Pentru a accesa server-ul FTP īn acest mod, e nevoie prima dată să creezi o legătură directă. Asta se face īn felul următor :

Click My Network Places ---> Click Add Network Place. Aici va apărea căsuţa Add Network Place Wizard unde scrie Choose another network location ( dacă nu e selectat, dă click pe text să fie īncadrat īn culoarea gri, dar, de obicei e ) . Click Next. Va apărea căsuţa unde scrie Internet or network address unde va trebui să scrii locaţia server-ului FTP. Să zicem că site-ul tău se numeşte siteulmeu.com. Scrii locaţia aşa ftp://siteulmeu.com

Click Next. Va apărea căsuţa unde va trebui să scrii username-ul. Dar īnainte de asta trebuie să debifezi căsuţa Log on anonymously ( īn caz că e bifată ), pentru a face username-ul să fie activ. După ce ai făcut asta...click Next.

Va apărea căsuţa unde scrie Type a name for this network place. Aici de obicei se scrie numele complet al siteului, pentru a fi mai uşor de găsit icoana. Apoi click Next.

Apare căsuţa Complete the Add Network Place Wizard. Aici dă click pe Finish.

Şi, īn final va apărea căsuţa Log on as unde de căte ori te vei conecat la server-ul FTP, va trebuie să scrii username-ul şi parola contului site-ului. S-ar putea să aştepţi cāteva minute atunci cānd ai urmat procedura scrisă de mine..pentru prima dată. Dar, de acum īnainte, de căte ori vei dori să transferi fişiere din calculatorul tău pe server-ul site-ului, intri īn My Network Places, dai click pe numele site-ului, apare căsuţa Log on as, şi, transferi automat fişiere prin Copy/Paste.

Mult succes !
0

#5 Utilizator offline   florin_symi 

• Crin
  • PipPipPipPipPip

Scris 24 December 2008 - 09:16 AM

am urmat pasii scrisi de tine dar tot nu gasesc o metoda prin care sa inlocuiesc doar fisierele .html...

Aceasta postare a fost editata de florin_symi: 24 December 2008 - 09:42 AM

0

#6 Utilizator offline   lupini 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 24 December 2008 - 11:13 AM

Vezi postareaflorin_symi, la Dec 24 2008, 09:16 AM, a spus:

am urmat pasii scrisi de tine dar tot nu gasesc o metoda prin care sa inlocuiesc doar fisierele .html...

Aranjezi fişierele .html in calculatorul tău īntr-un singur loc, le copiezi şi la pui doar pe acelea īn directorul site-ului.

Copy fişierul din calculatorul tău, şi Paste īn directorul website-ului. Īnainte de asta ştrege fişierul din acel director, deşi, oricum, chiar dacă nu īl ştergi, cānd faci Paste te īntreabă dacă vrei ca noul fişier să īnlocuiască pe cel existent. Eviden, dacă au acelaşi nume.

Aceasta postare a fost editata de lupini: 24 December 2008 - 11:13 AM

0

#7 Utilizator offline   florin_symi 

• Crin
  • PipPipPipPipPip

Scris 24 December 2008 - 01:10 PM

Am inteles ce vrei sa spui, doar ca fisierele html din site-ul meu sunt puse in foldere diferite (aproximativ 350 fisiere in tot atatea foldere).Daca ma apuc si le scot, toate legaturile dintre ele s-ar strica...
Ma gandeam ca exista o optiune prin care sa pot seta ca in momentul in care vreau sa public modificarile facute site-ului sa dea overrite doar la un anumit tip de fisiere (in cazul de fata .html sau .htm).
0

#8 Utilizator offline   lupini 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 24 December 2008 - 01:26 PM

Vezi postareaflorin_symi, la Dec 24 2008, 01:10 PM, a spus:

Am inteles ce vrei sa spui, doar ca fisierele html din site-ul meu sunt puse in foldere diferite (aproximativ 350 fisiere in tot atatea foldere).Daca ma apuc si le scot, toate legaturile dintre ele s-ar strica...

Cel mai bine e să īncerci o rearanjare a strucurii folderelor din directorul site-ului. Creezi prima dată structura īn calculator, apoi copiezi totul pe website. Īnţeleg că fiecare folder conţine un fişier. Poate ai făcut asta cu gāndul ca īn viitor, fiecare folder va conţine mai multe fişiere. Eu aşa zic să faci : să organizezi folderele care conţin doar extensiile .html, alte foldere care conţin alte fişiere..etc. E mult mai uşor. Spui că se strică legăturile īntre ele. Da, cāteva fracţinui de secundă pānă cānd le īnlocuieşti. Dar, ca să ajungem la perfecţiune, īntotdeauna trebuie să ne īmpiedicăm de ceva, pentru a putea să vedem ce e de īmbunătăţit.
0

#9 Utilizator offline   florin_symi 

• Crin
  • PipPipPipPipPip

Scris 24 December 2008 - 01:39 PM

ok...multumesc pentru idei...o sa tin cont de ele
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

Pagina 1 din 1