Am o curiozitate: oare care a fost primul hobby? Cu ce s-ar fi putut îndeletnici oamenii primitivi în timpul când nu mergeau la vânătoare? Poate nici nu aveau timp liber şi principala lor ocupaţie o constituia supravieţuirea. Oare a fost ceva înainte de apariţia picturilor rupestre? Muzica? Animale de peşteră?
Pagina 1 din 1
Istoria hobby-urilor ... de la primul spre actualitate
Scris 17 November 2007 - 09:59 PM
Cred că ar fi interesant de trecut în revistă modul în care s-au adăugat noi hobby-uri pe listă pe parcursul succesiunii secolelor, erelor şi de identificat câte un hobby specific fiecărei perioade în parte.
Am o curiozitate: oare care a fost primul hobby? Cu ce s-ar fi putut îndeletnici oamenii primitivi în timpul când nu mergeau la vânătoare? Poate nici nu aveau timp liber şi principala lor ocupaţie o constituia supravieţuirea. Oare a fost ceva înainte de apariţia picturilor rupestre? Muzica? Animale de peşteră?
Scris 18 November 2007 - 08:02 PM
Din moment ce e dificil să obţinem permis de membru al unor cluburi neanderthaliene, în care să ne delectăm cu activităţi specifice pleistocenului, sugerez să trecem spre secolul informaţional. Se poate lesne observa că progresul nu e chiar aşa de evident şi că prezintă multe reminiscenţe ale cuaternarului.
O dovadă în acest sens o prezintă un hobby care a prins la public în ultimul timp: dumpster diving (într-o traducere prozaică: plonjarea în pubele). Nu vă pot explica în ce grad de stupefiere m-a adus contactul cu această informaţie. În orice caz, şocul s-a atenuat când am lansat ipoteza apariţiei “freegan”-ilor ca rezultat al activităţii instigatoare a userului Schimbarea.
Ar fi fost o consecinţă demnă de … tot ce suntem noi în stare… 
Ce impact credeţi că ar avea lansarea “mişcării freegan” în România?
O dovadă în acest sens o prezintă un hobby care a prins la public în ultimul timp: dumpster diving (într-o traducere prozaică: plonjarea în pubele). Nu vă pot explica în ce grad de stupefiere m-a adus contactul cu această informaţie. În orice caz, şocul s-a atenuat când am lansat ipoteza apariţiei “freegan”-ilor ca rezultat al activităţii instigatoare a userului Schimbarea.
Ce impact credeţi că ar avea lansarea “mişcării freegan” în România?
Scris 18 November 2007 - 10:03 PM
Taranii nostri care abia acum invata sa produca pentru profit, nu's si ei un fel de freegans?
Inca sunt multe gospodarii unde se consuma exact doar ce se produce.
Si eu cred o singura chestie : ca progresul nu poate fi oprit. Fast food a aparut datorita unei necesitati a omului lipsit de timp. De ce crezi ca un concept de opozitie, gen slow food, este imbratisat in Europa doar de familiile care-si permit luxul timpului personal?
Ideea freeganilor nu-i rea .. doar ca e impracticabila. Cine dreak' ar sta sa-si cultive mancarea, cand poate face activitati spirituale intre timp?
Si eu cred o singura chestie : ca progresul nu poate fi oprit. Fast food a aparut datorita unei necesitati a omului lipsit de timp. De ce crezi ca un concept de opozitie, gen slow food, este imbratisat in Europa doar de familiile care-si permit luxul timpului personal?
Impartaseste acest subiect:
Pagina 1 din 1
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Cand sunt singur/a acasa... | cucu mic | 121 | 28.730 |
|
|
Googler | 0 | 1.250 |
|
|